प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्रीले सिक्किमका जनतालाई राज्य स्थापना दिवसको शुभकामना व्यक्त गरे
16 MAY 2026 1:32PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले आज सिक्किमको राज्य स्थापना दिवसको अवसरमा सिक्किमका जनतालाई शुभकामना व्यक्त गरेका छन्, जुन यस वर्ष सिक्किमले आफ्नो ५० औँ राज्य स्थापना दिवस मनाउँदै गर्दा ऐतिहासिक कोसेढुङ्गाको रूपमा रहेको छ। श्री मोदीले भारतको विकास यात्रामा सिक्किमको योगदानको गहिरो मूल्य र प्रशंसा गरिएको टिप्पणी गरे। ५० औँ राज्य स्थापना दिवस समारोहको समापनमा हालै भएको सिक्किमको आफ्नो भ्रमणलाई स्मरण गर्दै प्रधानमन्त्रीले राज्यका जनताले देखाएको न्यानोपन र स्नेहबाट आफू गहिरो रूपमा प्रभावित भएको बताए।
श्री मोदीले X मा पोस्ट गरेका छन्:
"मेरा सिक्किमेली दिदीबहिनी र दाजुभाइहरूलाई राज्य स्थापना दिवसको शुभकामना। भारतको विकासमा सिक्किमको योगदान अमूल्य रहेको छ। राज्यका जनताको सुस्वास्थ्य र समृद्धिको कामना गर्दछु।
यो अवसर सिक्किमले ५० औँ राज्य स्थापना दिवस मनाउँदै गर्दा आएको हो। केही दिन अघि, मलाई समारोहमा सिक्किमका जनताको बीचमा रहने सौभाग्य मिल्यो। सिक्किममा मैले पाएको न्यानोपन मेरो सम्झनाको अंश रहनेछ। केन्द्र सरकारले आगामी समयमा सिक्किमको विकासको मार्गलाई निरन्तर समर्थन गरिरहनेछ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings to the people of Sikkim on Statehood Day
16 MAY 2026 1:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today extended greetings to the people of Sikkim on the occasion of the State’s Statehood Day, marking a historic milestone as Sikkim celebrates its 50th Statehood Day this year. Shri Modi remarked that the contribution of Sikkim to India’s development journey is deeply valued and appreciated. Recalling his recent visit to Sikkim during the 50th Statehood Day celebrations, the Prime Minister said that he was deeply touched by the warmth and affection shown by the people of the State.
Shri Modi posted on X:
“Greetings to my sisters and brothers on their Statehood Day. The contribution of Sikkim to India’s development is deeply valued. Wishing the people of the state good health and prosperity.
This occasion comes at a time when Sikkim is marking 50th Statehood Day celebrations. A few days ago, I had the good fortune of being among the people of Sikkim for the celebrations. The warmth I received in Sikkim will remain a part of my memory. The Central Government will keep supporting Sikkim’s growth trajectory in the times to come.”