গৃহ মন্ত্ৰালয়
বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জীৰ চিৰহিন্দ ফতেহ দিৱস উপলক্ষে কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন
বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জী হৃদয়েৰে এজন তপস্বী আৰু বিশ্বাসৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত আছিল এজন অপৰাজেয় যোদ্ধা
অগণিত নিষ্ঠুৰতা সহ্য কৰাৰ পাছতো বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জীয়ে গ্ৰহণ কৰা নাছিল ধৰ্মান্তৰকৰণ
তেওঁৰ জীৱন সদায় ৰাষ্ট্ৰ আৰু বিশ্বাসৰ সুৰক্ষাৰ বাবে হৈ থাকিব অনুপ্ৰেৰণাৰ উৎস
12 MAY 2026 11:07AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জীৰ চিৰহিন্দ ফতেহ দিৱসৰ শুভ উপলক্ষত তেওঁৰ প্ৰতি আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘বিশ্বাসৰ প্ৰতি অটল নিষ্ঠা, মাতৃভূমিৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ সমৰ্পণ আৰু অন্যায়ৰ বিৰুদ্ধে অসাধাৰণ সাহসৰ মূৰ্তি বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জীৰ ‘চিৰহিন্দ ফতেহ দিৱস’ৰ শুভ উপলক্ষত আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো।
বাবা বান্দা সিং বাহাদুৰ জী হৃদয়েৰে এজন তপস্বী আৰু বিশ্বাসৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত এজন অপৰাজেয় যোদ্ধা আছিল। তেওঁ কৃষকসকলক সংগঠিত কৰি অন্যায়ৰ বিৰুদ্ধে সংগ্ৰামৰ নেতৃত্ব দিছিল, মোগলসকলক পৰাস্ত কৰিছিল আৰু আত্মসন্মান, সাহস তথা বিশ্বাসৰ সুৰক্ষাৰ এক অমৰ বাৰ্তা দিছিল। অগণিত নিষ্ঠুৰতা সহ্য কৰাৰ পাছতো তেওঁ ধৰ্মান্তৰকৰণ মানি লোৱা নাছিল। তেওঁৰ জীৱন সদায় ৰাষ্ট্ৰ আৰু বিশ্বাসৰ সুৰক্ষাৰ বাবে অনুপ্ৰেৰণাৰ উৎস হৈ থাকিব।’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends greetings on Sirhind Fateh Divas of Baba Banda Singh Bahadur Ji
Baba Banda Singh Bahadur Ji was an ascetic at heart and an invincible warrior for the defence of faith
Despite enduring countless cruelties, Baba Banda Singh Bahadur Ji did not accept religious conversion
His life will forever remain a source of inspiration for the protection of the nation and faith
12 MAY 2026 11:07AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today extended his heartfelt greetings on the auspicious occasion of Baba Banda Singh Bahadur Ji’s Sirhind Fateh Divas.
In a post on X, Shri Amit Shah said, “Heartfelt congratulations on the auspicious occasion of Baba Banda Singh Bahadur Ji's 'Sirhind Fateh Divas', the embodiment of unwavering devotion to faith, complete dedication to the motherland, and extraordinary courage against injustice.
Baba Banda Singh Bahadur Ji was an ascetic at heart and an invincible warrior for the defence of faith. He organized the farmers and led the struggle against injustice, defeated the Mughals, and gave an immortal message of self-respect, courage, and the protection of faith. Despite enduring countless cruelties, he did not accept religious conversion. His life will forever remain a source of inspiration for the protection of the nation and faith.”