Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka and Telangana on 10th May
PM to lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth around ₹9,400 crore in Hyderabad
PM to inaugurate PM MITRA Park at Warangal and lay the foundation stone of the Zaheerabad Industrial Area in Sangareddy
PM to lay the foundation stone for the four-laning of National Highway-167 from Gudebellur to Mahabubnagar on Hyderabad-Panaji Economic Corridor
PM to dedicate to the Nation Indian Oil’s Greenfield Terminal at Malkapur, Hyderabad
PM to also dedicate to the nation Sindhu Hospital, a state-of-the-art, cancer-focused multi-super speciality quaternary care in Hyderabad
PM to participate in the 45th Anniversary Celebrations of The Art of Living in Bengaluru
09 MAY 2026 11:17AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka and Telangana on 10th May, 2026. At around 11 AM, Prime Minister will participate in the 45th Anniversary Celebrations of The Art of Living in Bengaluru and address the gathering on the occasion. Thereafter, Prime Minister will travel to Hyderabad and at around 3 PM, he will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth around ₹9,400 crore. He will also address the gathering on the occasion. At around 3:45 PM, Prime Minister will dedicate to the nation Sindhu Hospital in Hyderabad.
PM in Bengaluru
Founded in 1981 by Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, The Art of Living has grown into a global volunteer-driven humanitarian and educational organisation present in 182 countries. Prime Minister will participate in the organisation’s 45th Anniversary Celebrations and the 70th birthday celebrations of Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.
Prime Minister will also inaugurate the newly constructed Dhyan Mandir at the Art of Living International Centre in Bengaluru, a dedicated meditation hall envisioned as a space for inner peace and holistic well-being. He will also launch nation-wide service initiatives of the Art of Living, encompassing year-long projects focused on mental well-being, rural development, nature conservation and social transformation.
PM in Hyderabad
Prime Minister will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth around ₹9,400 crore. These projects collectively aim to strengthen connectivity, improve logistics efficiency, enhance safety and provide a better travel experience for passengers.
Prime Minister will lay the foundation stone for the four-laning of National Highway-167 from Gudebellur to Mahabubnagar on the Hyderabad-Panaji Economic Corridor at a total project cost of over ₹3,175 crore. The project will enable smooth, safe and uninterrupted traffic movement, reducing travel time by nearly 1 hour and 30 minutes while lowering fuel consumption and vehicle maintenance costs. The highway will strengthen connectivity between Telangana and Karnataka and facilitate industrial development in both States.
Prime Minister will also lay the foundation stone of the Zaheerabad Industrial Area in Sangareddy district, being developed under the Hyderabad–Nagpur Industrial Corridor (HNIC) as part of the National Industrial Corridor Development Programme. Being developed at a total cost of over ₹2,350 crore across 3,245 acres, the project is strategically located along NH-65 and will provide seamless multimodal connectivity to major cities, ports, rail networks and airports.
Envisioned as a smart integrated industrial township, the Zaheerabad Industrial Area will feature advanced and sustainable infrastructure and support next-generation industries. Key sectors identified include automobile, food processing, machinery, metals and electrical equipment. The project is expected to attract investments of nearly ₹10,000 crore and generate large-scale employment opportunities, significantly contributing to regional economic growth.
Prime Minister will inaugurate the PM MITRA Park at Warangal, also known as the Kakatiya Mega Textile Park, developed under PM MITRA Scheme. Developed at an estimated cost of around ₹1,700 crore, it is India’s first fully functional PM MITRA Park and operationalises the Government of India’s 5F vision - Farm to Fibre to Factory to Fashion to Foreign. Strategically located near the proposed Nagpur-Vijayawada Greenfield Expressway (NH-163G) and in proximity to NH-163, the park offers excellent multimodal connectivity to major railway networks and seaports, ensuring seamless logistics for global trade. Designed as a world-class industrial ecosystem, the park is equipped with state-of-the-art infrastructure including an extensive internal road network, dedicated power substation and assured water supply. It also emphasises sustainable development through a Common Effluent Treatment Plant with Zero Liquid Discharge technology.
Prime Minister will dedicate to the Nation key railway infrastructure projects worth around ₹1,535 crore. These include multiple sections of the Kazipet-Vijayawada multi-tracking project covering 118 km. The project will enhance line capacity on the busy Grand Trunk corridor, enabling faster train operations, reducing congestion, improving punctuality and boosting freight traffic across the region.
Further, the Kazipet Rail Under Rail Bypass will also be dedicated to the Nation. This strategic project will decongest Kazipet Junction by enabling simultaneous train movements towards Hyderabad, Balharshah and Vijayawada, thereby improving operational efficiency and reducing delays.
Prime Minister will dedicate to the nation Indian Oil’s Malkapur Terminal Project at Hyderabad, developed at a cost of more than ₹600 crore. The Malkapur Terminal has been established to augment petroleum product handling capacity and meet the growing energy demand of the region. The terminal has a total tankage capacity of 1,65,000 kilolitre (KL).
In a major milestone for India’s healthcare infrastructure, Prime Minister will also dedicate to the nation Sindhu Hospital, a state-of-the-art, cancer-focused multi-super speciality quaternary care not-for-profit institution in Hyderabad. Spread across 2.1 million square feet with 18 floors, the hospital has 1,500 beds, more than 150 doctor consultation rooms and 29 advanced operation theatres. Comprehensive care at the hospital spans chemotherapy, radiation therapy, cancer surgeries, bone marrow transplants, advanced critical care and over 33 super specialities, supported by cutting-edge diagnostics, modern laboratory and blood centre facilities.
These projects reflect the Prime Minister’s vision of Viksit Telangana for Viksit Bharat, focusing on integrated infrastructure development to drive economic growth, improve quality of life and build a faster, more connected nation.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মে ১০দা কর্নাতকা অমসুং তেলঙ্গানাদা চৎকনি
পি.এম.না হাইদরাবাদতা লুপা করোর ৯,৪০০রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না ৱারঙ্গলদা পি.এম. মিত্রা পার্ক শঙ্গাগনি অমসুং সঙ্গারেদ্দীগী জহিরাবাদ ইন্দস্ত্রিএল এরিয়াগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না হাইদরাবাদ-পানাজী ইকনোমিক কোরিদোরদা গুদেবেল্লুরদগী মহাবুবনগর ফাওবগী নেস্নেল হায়ৱে ১৬৭ লেন মরি ওনবগী থবক উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না হাইদরাবাদকী মালকাপুরদা নেস্নেল ইন্দিয়ন ওইলগী গ্রীনফিল্দ তর্মিনেল জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না হাইদরাবাদতা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত, কেন্সর-ফোকস মলতি-সুপর স্পেসিএলিতী ক্বাতরনরি কিয়র অমা ওইরিবা সিন্ধু হোস্পিতালসু জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না বেঙ্গলুরুদা আর্ত ওফ লিভিংগী ৪৫শুবা চহিগী কুমওন থৌরমদা শরুক য়াগনি
09 MAY 2026 11:17AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬গী মে ১০দা কর্নাতকা অমসুং তেলঙ্গনাদা চৎকনি। অয়ুক পুং ১১ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরুদা আর্ত ওফ লিভিংগী ৪৫শুবা চহিগী থৌরমদা শরুক য়াগনি অমসুং থৌরম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। মদুগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী হাইদরাবাদতা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং ৩ রোম তাবদা মহাক্না লুপা করোর ৯,৪০০ রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। নুংথিল পুং ৩.৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হাইদরাবাদতা লৈবা সিন্ধু হোস্পিতাল জাতিদা কত্থোক্কনি।
বেঙ্গলুরুদা পি.এম.
গুরুদেব শ্রী শ্রী রবি শঙ্করনা ইং ১৯৮১দা লিংখৎখিবা, দি আর্ত ওফ লিভিং অসি মালেমগী লৈবাক ১৮২দা লৈরিবা ভোলুন্তিয়রশিংনা লমজিংবা হ্যুমেনিতরিয়ন অমসুং এজুকেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমা ওইরকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ওর্গনাইজেসন অসিগী ৪৫শুবা মপোক কুমওন অমসুং গুরুদেব শ্রী শ্রী রবি শঙ্করগী ৭০শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরুদা আর্ত ওফ লিভিং ইন্তর্নেস্নেল সেন্তরদা নৌনা শাবা ধ্যান মন্দিরসু শঙ্গাগনি, মসি নুংগী শান্তি অমসুং অপুনবা য়াইফ-থৌরাংগী মফম অমা ওইন্নবা পান্দম থম্মিবা হোল অমনি। মহাক্না লৈবাক শনবা থুংনা আর্ত ওফ লিভিংগী সর্ভিস ইনিসিএতিবশিংসু হৌদোক্কনি, মসিদা মেন্তেল ৱেল-বিং, রুরেল দিবেলপমেন্ত, মহৌশাবু ঙাকশেনবা অমসুং সোসিএল ত্রান্সফোর্মেসনদা মীৎয়েং থম্বা চহি অমা চুপ্না চৎথগদবা প্রোজেক্তশিং য়াওরি।
হাইদরাবাদতা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ৯,৪০০ রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি, উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা কনেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, লোজিস্তিক্কী ইফিসিএন্সী হেনগৎহন্নবা, সেক্যুরিতী হেনগৎহন্নবা অমসুং পেসেঞ্জরশিংগীদমক হেন্না ফবা ত্রেবেল এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হাইদরাবাদ-পানাজী ইকোনোমিক কোরিদোরগী গুদেবেল্লুরদগী মহাবুবনগর ফাওবগী নেস্নেল হায়ৱে-১৬৭গী লেন মরি ওন্থোকপগীদমক লুপা করোর ৩,১৭৫ হেনবগী অপুনবা প্রোজেক্তকী শেনফম চংবা অসি উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্ত অসিনা ত্রাফিক অসি নুংঙাইনা, শাফনা অমসুং অপনবা লৈতনা চৎপা ঙমহনগনি। মসিনা চৎপগী মতম পুং ১গা মিনিৎ ৩০গী ময়াদা হন্থহল্লগনি অমসুং থাও চাবা অমসুং ভেহিকল মেন্তেনেন্সকী শেনফম হন্থহল্লগনি। হায়ৱে অসিনা তেলঙ্গনা অমসুং কর্নাতকাগী মরক্তা কনেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং রাজ্য অনিমক্তা ইন্দস্ত্রীএল দিবেলপমেন্ত হেনগৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগী শরুক অমা ওইনা হাইদরাবাদ-নাগপুর ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর (ঐচ.এন.আই.সি.) গী মখাদা শেমগৎলিবা সঙ্গারেদ্দী জিলাদা লৈবা জহিরবাদ ইন্দস্ত্রীএল এরিয়াগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। একর ৩২৪৫দা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ২,৩৫০ হেন্না থাদদুনা শেমগৎলিবা প্রোজেক্ত অসি এন.ঐচ. ৬৫গী নাকলদা লৈবা অমসুং মরুওইবা শহরশিং, পোর্তশিং, রেল নেৎৱার্কশিং অমসুং এয়রপোর্তশিংদা মল্তিমোদেল কনেক্তিবিতী ফংহল্লগনি।
স্মার্ত ইন্তিগ্রেতেদ ইন্দস্ত্রীএল তাউনশিপ অমা ওইনা পান্দম থম্লিবা জহিরাবাদ ইন্দস্ত্রীএল এরিয়া অসিদা এদভান্স ওইরবা অমসুং সস্তেনেবল ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈগনি অমসুং নেক্স জেনরেসনগী ইন্দস্ত্রীশিংদা মতেং পাংগনি। মশক খঙদোক্লবা মরুওইবা সেক্তরশিং অদুদি ওতোমোবাইল, ফুদ প্রোসেসিং, মেছিনরী, মেতলস অমসুং ইলেক্ত্রিকল ইক্বিপমেন্তনি। প্রোজেক্ত অসিনা চাউরাক্না লুপা করোর ১০,০০০গী ইনভেস্তমেন্ত লাকহন্নবা অমসুং লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা চাউনা মতেং পাংদুনা অচৌবা থবক ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱারঙ্গলদা পি.এম. মিত্রা পার্ক, পি.এম. মিত্রা স্কিমগী মখাদা শেমগৎপা কাকাতিয়া মেগা তেক্সতাইল পার্ক হায়নসু খঙনবা অসি শঙ্গাগনি। চাউরাক্না লুপা করোর ১,৭০০গী চংনা শেমগৎখিবা, মসি ভারতকী অহানবা মপুং ফানা মথৌ তৌবা পি.এম. মিত্র পার্কনি অমসুং ভারত সরকারগী ৫এফ ভিজন – ফার্ম তু ফাইবর তু ফেক্তরী তু ফেশন তু ফোরেন অসি থবক ওইনা পাংথোক্লি। স্ত্রেতেজিক ওইবা মওংদা নাগপুর-বিজয়ৱাদা গ্রীনফিল্দ এক্সপ্রেসৱে (এন.ঐচ.-১৬৩জি) গী মনাক্তা অমসুং এন.ঐচ.-১৬৩গা নক্নবা মফমদা লৈবা পার্ক অসিনা মরুওইবা রেলৱেজ নেৎৱার্কশিং অমসুং সমুদ্রগী পোর্তশিংগা অফবা মল্তি-মোদেল কনেক্তিবিতী ফংহল্লি। মসিনা মালেমগী ললোন-ইতিক্কীদমক্তা লেপ্পা লৈতনা লোজিস্তিক্স ফংহল্লি। মালেমগী থাক্কী ইন্দস্ত্রীএল ইকোসিস্তেম অমা ওইনা দিজাইন তৌরবা, পার্ক অসিদা পাক চাউবা ইন্তরনেল রোদ নেৎৱার্ক, দেদিকেতেদ পৱার সবস্তেসন অমসুং এশুরেন্ত ৱাতর সপ্লাই য়াওনা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈ। মসিদা জিরো লিক্বিদ দিসচার্জ তেক্নোলোজীগা লোয়ননা কম্মন ইফ্ল্যুএন্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত অমগী খুত্থাংদা সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তদা মরুওইবা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ১৫৩৫গী মরুওইবা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং জাতিদা কত্থোক্কনি। মসিগী মনুংদা কাজিপেৎ-বিজয়ৱাদা মল্তি-ত্রেকিং প্রোজেক্তকী কিলোমীতর ১১৮গী শরুক কয়া অমা য়াওরি। প্রোজেক্ত অসিনা য়াম্না চিনবা গ্রান্দ ত্রঙ্ক কোরিদোরদা লাইন কেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি। মসিনা ত্রেনগী থবকশিং য়াংখৎহল্লগনি, কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি, মতম চানা চৎপা হেনগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসিদা কার্গো ত্রাফিক হেনগৎহল্লগনি।
মসিগী মথক্তা, কাজিপেৎ রেল আন্দর রেল বাইপাসসু জাতিদা কত্থোক্কনি। স্ত্রেতেজিক প্রোজেক্ত অসিনা কাজিপেৎ জঙ্কসনদা হাইদরাবাদ, বলহারশাহ অমসুং বিজয়ৱাদাগী মায়কৈদা অমুক্তংদা ত্রেন চৎথোক-চৎশিন তৌবা ঙমহন্দুনা চিনবা হন্থহল্লগনি। মসিনা ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লগনি অমসুং দিলে হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হাইদরাবাদতা লুপা করোর ৬০০ হেনবগী শেনফম্না শেমগৎখিবা ইন্দিয়ন ওইলগী মালকাপুর তর্মিনেল প্রোজেক্ত জাতিদা কত্থোক্কনি। পেত্রোলিয়ম পোত্থোকশিং হন্দলিং তৌবা ঙম্বগী চাং হেনগৎহন্নবা অমসুং লমদম অসিদা হেনগৎলক্লিবা ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা মালকাপুর তর্মিনেল অসি লিংখৎখ্রে। তর্মিনেল অসিগী অপুনবা তেঙ্কেজ কেপাসিতী অসি কিলোলিতর (কে.এল.) ১,৬৫,০০০নি।
ভারতকী হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মরুওইবা মাইলস্তোন অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা হাইদরাবাদতা লৈবা কন্সরদা মীৎয়েং থম্বা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত, মল্তি-সুপর-স্পিসিএলিতী ক্বাতর্নরী ইয়র নোত-ফোর-প্রোফিৎ ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা সিন্ধু হোস্পিতালসু জাতিদা কত্থোক্কনি। স্ক্বার ফুত মিল্লিয়ন ২.১দা পাক শন্না শন্দোকপা অমসুং মথোল ১৮ লৈবা হোস্পিতাল অসিদা ফমুং ১৫০০, দোক্তর কন্সল্তেসন রুম ১৫০ অমসুং এদভান্স ওপরেসন থীএতর ২৯ লৈ। হোস্পিতাল অসিদা কম্প্রিহেন্সিব কেয়র অসি কেমোথেরাপী, রেদিএসন থেরাপী, কেন্সর সর্জরী, বোন মেরো ত্রান্সপ্লান্ত, এদভান্স ক্রিতিকেল কিয়র অমসুং সুপর স্পেসিএলিতি ৩৩ হেন্না লৈদুনা কত্তিং-এদজ দাইগনোস্তিক্স, মোদর্ন লেবোরেতরী অমসুং ব্লদ সেন্তর ফেসিলিতীশিং য়াওরি।
প্রোজেক্তশিং অসিদা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন 'ভিক্সিৎ তেলঙ্গনা ফোর ভিক্সিৎ ভারত'গী মমি তারি। মসিদা ইকোনোমিক গ্রোথ, পুন্সি মহিং ফগৎহনবা অমসুং হেন্না থুনা, হেন্না কন্নেক্তেদ ওইবা নেসন অমা শেমগৎনবা ইন্তিগ্রেতেদ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তদা মীৎয়েং থম্লি।