য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মিসন দৃষ্টি শেমগৎপগীদমক গেলেক্সআইগী নহা ওইরিবা বিজ্ঞানীকশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
মসি ওপ্তিকেল কেমারাশিং অমসুং চহি চু্প্পা শীজিন্নবা য়ারবা রাদারশিং য়াওরবা মালেমগী অহানবা ওপ্তোসার সেতাল্লাইতনি
ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা লনাই ওইনা শাবা সেতেল্লাইত থাগৎপা অসিনা স্পেস-পৱার ভারত অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি
মসিনা মালেমদা ঐখোয়গী নহারোলশিংগী থৌনা উৎলে
তুংগী মিসনশিংগীদমক গেলেক্সআই কাংবুদা শ্রী অমিত সাহনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
03 MAY 2026 8:15PM by PIB Imphal
ওপ্তিকেল কেমারাশিং অমসুং চহি চু্প্পা শীজিন্নবা য়ারবা রাদারশিং য়াওরবা মালেমগী অহানবা ওপ্তোসার সেতাল্লাইত শাবগীদমক, গেলেক্সআইগী নহা ওইরিবা বিজ্ঞানীকশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি “ওপ্তিকেল কেমারাশিং অমসুং চহি চু্প্পা শীজিন্নবা য়ারবা রাদারশিং য়াওরবা মালেমগী অহানবা ওপ্তোসার সেতাল্লাইত শাবগীদমক, গেলেক্সআইগী নহা ওইরিবা বিজ্ঞানীকশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং থাগৎচরি। ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা লনাই ওইনা শাবা সেতেল্লাইত থাগৎপা অসিনা কমদৌনা ঐখোয়না পৃথিবী অসি য়েংলবগে হায়বদা অহোংবা লৈরগনি অমসুং মালেমদা ঐখোয়গী নহারোলশিংগী থৌনা উৎলে, স্পেস-পৱার ভারত অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনহল্লে। অদোমগী তুংগী থবকশিংগীদমক অদোমদা ঐনা য়াইফ পাউজেল পীজরি”।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates young scientists and engineers at GalaxEye for building Mission Drishti
This is the world’s first OptoSAR satellite combining optical cameras and all-weather radar
Launch of India's largest privately built satellite will play an important role in realising Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's vision of a space-power India
It has embossed the prowess of our youth on the globe
Shri Amit Shah extends best wishes to the whole team of GalaxEye for all future missions
03 MAY 2026 8:15PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has congratulated young scientists and engineers at GalaxEye for building Mission Drishti, the world’s first OptoSAR satellite combining optical cameras and all-weather radar.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said “Congratulations to our young scientists and engineers at GalaxEye for building Mission Drishti, the world’s first OptoSAR satellite combining optical cameras and all-weather radar. The launch of India's largest privately built satellite will change how our Earth is observed and emboss the prowess of our youth on the globe, realising Modi Ji's vision of a space-power India. All my best wishes are with you for your future endeavours.”