প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লেজিস্লেতিব বোদীশিংদা লৈবা নুপীশিংগী রিজর্বেসনগী মতাংদা ইবা মহাক্কী ওপেদ আর্তিকলগী শরুক খরা লান্থোকখ্রে
09 APR 2026 2:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লেজিস্লেতিব বোদীশিংদা নুপীশিংগী রিজর্বেসনগী মতাংদা মহাক্না ইখিবা ওপ-ইদ আর্তিকল অমগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি লেজিস্লেতিব এক্সরসাইস খক্তমক নত্তে অদুবু ভারতকী নারী শক্তিগী এস্পিরেসনশিং অদুগী রিফ্লেক্সন অমনি।
এক্সতা পোস্তকী পরিং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ইখি:
প্রধান মন্ত্রী @narendramodiনা লেজিস্লেতিব বোদীশিংদা নুপীশিংগী রিজর্বেসনগী মতাংদা ওপ-ইদ অমা ইখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি লেজিস্লেতিব এক্সরসাইস খক্তমক নত্তে অদুবু মসিনা ভারতকী নারী শক্তিগী এস্পিরেসনশিংবু উৎলি।
মসিগী থ্রেদ অসিনা আর্তিকল অসিগী মরুওইবা ৱাফমশিং উৎলি।
"নুপীশিংনা খুমাং চাউশিল্লবা মতমদা খুনাই অমনা খুমাং চাউশিল্লি"
"শেন্মিৎলোন অমসুং খুনাইরোলদা নুপীশিংনা শরুক য়াবগী চাং হেন্না কনখৎহনগদবনি।"
"নুপীশিংনা এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং ৱারেপ লৌবদা শরুক য়াবা মতমদা, মখোয়না মখোয়গী এক্সপরিয়েন্স অমসুং ৱাখল্লোনশিং অদু মীয়ামগী পুন্সিদা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি অমসুং গবর্নান্সকী মগুন হেনগৎহল্লি"
"তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা মতম খরগী মতুংদা 2029 লোক সভা মীখল অমসুং এসেমব্লী মীখল লাক্লগনি, মসিদা নুপীশিংগী মফম খাকতুনা থমগনি।"
সেপ্তেম্বর ২০২৩ দা পার্লিয়মেন্তনা নারি শক্তি ভন্দন অধিনিয়ম পাস তৌখি।"
"নুপীশিংনা শরুক য়াবদা থীন্থরিবা খুদিংগী ঐখোয়গী গনতন্ত্রগী মগুন অমসুং পুম্নমকপু শরুক য়াহনবগী মপাঙ্গল শোত্থগনি।"
"নুপীশিংগী রিজর্বেসনগী বিল পাস তৌবসি জাতি অপুনবগী ওইবা ইথিলনা পুরকখি।"
"ঐখোয়না অপুনবা ওইনা মাঙদা চঙশিনগদবনি অমসুং গনতন্ত্রগী মগুনশিং হেন্না মপাঙ্গল কলহন্দুনা ঐখোয়গী নারি শক্তিপু জাতিগী চাউখৎনবগীদমক শক্তি হেনগৎহনগদবনি"
ওপেদ অদু মফম অসিদা পাবীয়ুঃ https://nm-4.com/Tbn4Gs

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of his op-ed article on women’s reservation in legislative bodies
09 APR 2026 2:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared glimpses of an op-ed article he penned on women’s reservation in legislative bodies. He remarked that it is not just a legislative exercise but a reflection of the aspirations of India’s Nari Shakti.
In a series of Posts on X the Prime Minister Wrote:
“PM @narendramodi has penned an op-ed on women’s reservation in legislative bodies. He said it is not just a legislative exercise but a reflection of the aspirations of India’s Nari Shakti.
This thread highlights key points from the article.”
“Society progresses when women progress.”
“Strengthening the foundations of women’s participation in economic and social life.”
“When women participate in administration and decision-making, they bring with them experiences and insights that enrich public discourse and improve the quality of governance.”
“It is imperative that the 2029 Lok Sabha elections and the Assembly elections to the various states in the coming times are conducted with women’s reservation in place.”
“In September 2023, Parliament passed the Nari Shakti Vandan Adhiniyam with consensus.”
“Every delay in advancing women’s representation is, in effect, a delay in strengthening the quality and inclusiveness of our democracy.”
“The passage of a bill for women’s reservation should reflect the broadest possible consensus and be guided by the larger national interest.”
“Let us move forward together and strengthen Constitutional values and empower our Nari Shakti for national progress.”
“Read the op-ed here: https://nm-4.com/Tbn4Gs