Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of his op-ed article on women’s reservation in legislative bodies
09 APR 2026 2:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared glimpses of an op-ed article he penned on women’s reservation in legislative bodies. He remarked that it is not just a legislative exercise but a reflection of the aspirations of India’s Nari Shakti.
In a series of Posts on X the Prime Minister Wrote:
“PM @narendramodi has penned an op-ed on women’s reservation in legislative bodies. He said it is not just a legislative exercise but a reflection of the aspirations of India’s Nari Shakti.
This thread highlights key points from the article.”
“Society progresses when women progress.”
“Strengthening the foundations of women’s participation in economic and social life.”
“When women participate in administration and decision-making, they bring with them experiences and insights that enrich public discourse and improve the quality of governance.”
“It is imperative that the 2029 Lok Sabha elections and the Assembly elections to the various states in the coming times are conducted with women’s reservation in place.”
“In September 2023, Parliament passed the Nari Shakti Vandan Adhiniyam with consensus.”
“Every delay in advancing women’s representation is, in effect, a delay in strengthening the quality and inclusiveness of our democracy.”
“The passage of a bill for women’s reservation should reflect the broadest possible consensus and be guided by the larger national interest.”
“Let us move forward together and strengthen Constitutional values and empower our Nari Shakti for national progress.”
“Read the op-ed here: https://nm-4.com/Tbn4Gs

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଧାନପାଳିକା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକରେ ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ ନିଜର ନିବନ୍ଧର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
09 APR 2026 2:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବିଧାନପାଳିକା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକରେ ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ ସେ ଲେଖିଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା କେବଳ ଏକ ବୈଧାନିକ କାର୍ଯ୍ୟ ନୁହେଁ, ବରଂ ଭାରତର ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଆକାଂକ୍ଷାର ପ୍ରତିଫଳନ।
‘ଏକ୍ସ’ ରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଧାନପାଳିକା ସଂସ୍ଥାରେ ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ ଏକ ସମ୍ପାଦକୀୟ ନିବନ୍ଧ ଲେଖିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା କେବଳ ଏକ ବୈଧାନିକ କାର୍ଯ୍ୟ ନୁହେଁ, ବରଂ ଭାରତର ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଆକାଂକ୍ଷାର ପ୍ରତିଫଳନ।
ଏହା ନିବନ୍ଧର ମୁଖ୍ୟ ପଏଣ୍ଟଗୁଡିକ ହାଇଲାଇଟ୍ କରେ।”
“ଯେତେବେଳେ ମହିଳାମାନେ ପ୍ରଗତି କରନ୍ତି ସେତେବେଳେ ସମାଜ ପ୍ରଗତି କରିଥାଏ।”
“ଆର୍ଥିକ ଏବଂ ସାମାଜିକ ଜୀବନରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣର ମୂଳଦୁଆକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା”
“ଯେତେବେଳେ ମହିଳାମାନେ ପ୍ରଶାସନିକ ଏବଂ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେବାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରନ୍ତି, ସେମାନେ ନିଜ ସହିତ ଅଭିଜ୍ଞତା ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ଆଣିଥାନ୍ତି ଯାହା ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଆଲୋଚନାକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥାଏ ଏବଂ ପ୍ରଶାସନର ଗୁଣବତ୍ତାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଥାଏ।”
ଏହା ଜରୁରୀ ଯେ ୨୦୨୯ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନ ଏବଂ ଆଗାମୀ ସମୟରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟର ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ସହିତ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ।
ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୩ରେ ସଂସଦ ସର୍ବସମ୍ମତିକ୍ରମେ ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମକୁ ପାରିତ କରିଥିଲା ।
ମହିଳା ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିଳମ୍ବ ବାସ୍ତବରେ ଆମ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ସମାବେଶୀତାକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ବିଳମ୍ବ ଅଟେ ।
ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଏକ ବିଲ୍ ପାରିତ ହେବା ବ୍ୟାପକ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ସହମତି ପ୍ରତିଫଳିତ କରିବା ଉଚିତ ଏବଂ ବୃହତ୍ତର ଜାତୀୟ ସ୍ୱାର୍ଥ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହେବା ଉଚିତ ।
“ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ଏକାଠି ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଏବଂ ସାମ୍ବିଧାନିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ଜାତୀୟ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ।”
“ଏଠାରେ ସମ୍ପାଦକୀୟ ନିବନ୍ଧଟିକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ: https://nm-4.com/Tbn4Gs