ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ କୈଳାସସାଗରସୁରୀ ଜ୍ଞାନମନ୍ଦିରର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 MAR 2026 1:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ କୈଳାସସାଗରସୁରୀ ଜ୍ଞାନମନ୍ଦିର ଦ୍ୱାରା କରାଯାଉଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। "ମୁଁ ଗର୍ବିତ ଯେ ଆମ ଦେଶରେ ଏପରି ଅନେକ ଉତ୍ସାହୀ ଦଳ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ଏଥିରେ ଆଗୁଆ ଅଛନ୍ତି, ଏହା ନିଶ୍ଚିତ କରି ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ଆମର ସମୃଦ୍ଧ ଇତିହାସ ସହିତ ଜଡିତ ରହିବେ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
"ପାଣ୍ଡୁଲିପି ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଶ୍ରୀ କୈଳାସସାଗରସୁରୀ ଜ୍ଞାନମନ୍ଦିର ଦ୍ୱାରା କରାଯାଉଥିବା କାର୍ଯ୍ୟର ଏକ ଝଲକ ଦେଖିଲି। ମୁଁ ଗର୍ବିତ ଯେ ଆମ ଦେଶରେ ଏପରି ଅନେକ ଉତ୍ସାହୀ ଦଳ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ଏଥିରେ ଆଗୁଆ ଅଛନ୍ତି, ଏହା ନିଶ୍ଚିତ କରି ଯେ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ଆମର ସମୃଦ୍ଧ ଇତିହାସ ସହିତ ଜଡିତ ରହିବେ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister praises efforts by Acharya Shri Kailasasagarsuri Gyanmandir towards preserving manuscripts
31 MAR 2026 1:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, appreciated the work being done by Acharya Shri Kailasasagarsuri Gyanmandir towards preserving manuscripts. “I am proud that our nation has many such passionate teams that are at the forefront of this, ensuring that the coming generations remain connected to our rich history”, Shri Modi remarked.
The Prime Minister posted on X;
“Saw a glimpse of the work being done by Acharya Shri Kailasasagarsuri Gyanmandir towards preserving manuscripts. I am proud that our nation has many such passionate teams that are at the forefront of this, ensuring that the coming generations remain connected to our rich history.”