ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂର୍ଯ୍ୟ ଘର ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ୩୦ଲକ୍ଷ ପରିବାରର
ଛାତ ଉପରେ ସୌରଶକ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିବାର ସଫଳତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 FEB 2026 8:41PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୩୦ ଲକ୍ଷ ପରିବାରକୁ ଛାତ ଉପରେ ସୌରଶକ୍ତି ସହିତ ସଶକ୍ତ କରିବାର ସଫଳତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ଏହାକୁ ଭାରତର ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଭାବରେ ସେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଛାତ ଉପରେ ସୌରଶକ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସଞ୍ଚୟ, ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି ଜୋର ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଯୋଜନା ଏକ ଶକ୍ତି-ସୁରକ୍ଷିତ, ସବୁଜ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଂଶ ଅଟେ ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହଲ୍ଲାଦ ଜୋଶୀଙ୍କ ପୋଷ୍ଟର ଜବାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
“ଭାରତର ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ!
ଏହି ଯୋଜନାରୁ ଉପକୃତ ହୋଇଥିବା ଏବଂ ଛାତ ଉପରେ ସୌରଶକ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ, ଯାହା ଦ୍ଵାରା ସଞ୍ଚୟ, ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି।
ଏହି ଯୋଜନା ଏକ ଶକ୍ତି-ସୁରକ୍ଷିତ, ସବୁଜ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରୟାସର ଏକ ଅଂଶ।
#୩୦ ଲକ୍ଷ ପିଏମସୂର୍ଯ୍ୟଘର”

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds milestone of 30 lakh households adopting rooftop solar under PM Surya Ghar scheme
23 FEB 2026 8:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today hailed the achievement of empowering 30 lakh households across the nation with rooftop solar power, describing it as a commendable milestone in India’s clean energy journey.
The Prime Minister complimented all beneficiaries who have embraced rooftop solar, noting that the initiative is boosting savings, sustainability and self-reliance among citizens.
Shri Modi further emphasised that the scheme forms an integral part of the Government’s efforts to build an energy-secure, green and future-ready India.
Responding to a post by Union Minister, Shri Pralhad Joshi, the Prime Minister posted;
“A commendable milestone in India’s clean energy journey!
Compliments to all those who have benefitted from this scheme and embraced rooftop solar power thereby boosting savings, sustainability and self-reliance.
This scheme is a part of our efforts to build an energy-secure, green and future-ready India.
#30LakhsPMSuryaGhar”