ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତାମିଲନାଡୁର ପୂର୍ବତନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଜେ. ଜୟଲଳିତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 FEB 2026 9:33AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ତାମିଲନାଡୁର ପୂର୍ବତନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଜେ. ଜୟଲଳିତାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ଗଭୀର ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ଜଣେ କରିସ୍ମାଟିକ୍ ନେତା ଏବଂ ହୃଦୟ ଓ ମନରେ ସ୍ଥାୟୀ ସ୍ଥାନ ହାସଲ କରିଥିବା ଜଣେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଶାସକ ଭାବରେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାମିଲନାଡୁର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ତାଙ୍କର ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ସେ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ, ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତିମୂଳକ ବିକାଶ ଉପରେ ଦୃଢ଼ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ଶାସନକୁ ସମର୍ଥନ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ସହିତ ତାଙ୍କର ଆଲୋଚନାକୁ ବହୁତ ଆନନ୍ଦର ସହିତ ମନେ ପକାଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହି ମାସର ମନ କି ବାତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ କରିଥିବା ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ପ୍ରତିଫଳନଗୁଡ଼ିକୁ ସେୟାର କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ X ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ଜୟଲଳିତା ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି.. ସେ ଜଣେ କରିସ୍ମାଟିକ୍ ନେତା ଏବଂ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଶାସକ ଭାବରେ ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କ ହୃଦୟ ଏବଂ ମନରେ ସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି। ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଯାତ୍ରା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଦୃଢ଼ତା ଏବଂ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପର ଥିଲା। ତାମିଲନାଡୁର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ, ସେ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ, ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତିମୂଳକ ବିକାଶ ଉପରେ ଦୃଢ଼ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ଶାସନକୁ ସମର୍ଥନ କରିଥିଲେ। ସେ ଉଭୟ କରୁଣାମୟ ଏବଂ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଥିଲେ। ମୁଁ ତାଙ୍କ ସହିତ ମୋର ଆଲୋଚନାକୁ ବହୁତ ଆନନ୍ଦର ସହିତ ମନେ ପକାଉଛି।
"ଏହି ମାସର #MannKiBaat କାର୍ୟକ୍ରମରେ ମୁଁ ତାଙ୍କ ବିଷୟରେ ଏହା କହିଥିଲି ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to former CM of Tamil Nadu, J. Jayalalithaa ji
24 FEB 2026 9:33AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid rich tributes to the former Chief Minister of Tamil Nadu, J. Jayalalithaa ji, on the occasion of her birth anniversary, today. The Prime Minister remembered her as a charismatic leader and an outstanding administrator who earned a permanent place in the hearts and minds.
Shri Modi highlighted her transformative tenure as the Chief Minister of Tamil Nadu, where she championed welfare-driven governance with a steadfast focus on women empowerment, social justice, and inclusive development.
The Prime Minister recalled his interactions with her with great joy. Shri Modi shared specific reflections he had made regarding her life and work during this month’s Mann Ki Baat programme.
The Prime Minister wrote on X:
"Remembering Jayalalithaa Ji on her birth anniversary..She has made a place in the hearts and minds of countless people as a charismatic leader and outstanding administrator. Her life journey was one of immense grit and determination. As the Chief Minister of Tamil Nadu, she championed welfare-driven governance with a strong focus on women empowerment, social justice and inclusive development. She was both compassionate and decisive. I recall with great joy my interactions with her.
Here is what I had said about her in this month’s #MannKiBaat programme."