প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মশাগী ইন্যুমরেসন মপুং ফানা তৌখ্রে, প্রজাশিংদা মখোয়গী য়ুমগী অকুপ্পা মরোল মশানা ইন্যুমরেৎ তৌনবা অমসুং মীকোক থীবগী থৌওংদা শরুক য়ানাবা আপিল তৌখ্রে
01 APR 2026 8:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মশাগী ইন্যুমরেসন মপুং ফানা লোইশিনখ্রে, মসিনা য়ুমগী লিস্তিং অমসুং হাউসিং ওপরেসনশিংগা মরী লৈনবা ২০২৭গী সেন্সসকী অহানবা তাঙ্কক্কী হৌরকফম ওইরে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি হন্দক্কী সেন্সস অসিদা অহানবা ওইনা দিজিতেলগী খুত্থাংদা দেতা খোমজিনবগী থবক পাংথোক্লি। মসিনা ভারতকী মীয়ামদা মখোয়গী য়ুমগী অকুপ্পা মরোলশিং মশা-মশানা মশিং থীবগী শক্তিসু পীরি।
শ্রী মোদীনা ভারতকী মীয়ামদা মখোয়গী ইমুং মনুংগী অকুপ্পা মরোলশিং মশা-মশানা মশীং থীজনবা অমসুং মীকোক থীবগী প্রোসেসতা শরুক য়ানবগীদমক আপিল তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি;
“ঐহাক্কী ইশাগী সেল্ফ ইন্যুমরেসন লোইশিনখ্রে।
ঙসিদি সেন্সস ২০২৭কী অহানবা তাঙ্কক হৌখ্রে। মসিদা য়ুমশিং লিস্ত তৌবগী থবক অমসুং হাউসিং ওপরেসনশিংগী থবকশিং য়াওরি। হন্দক্কী সেন্সস অসিদা অহানবা ওইনা দিজিতেলগী খুত্থাংদা দেতা খোমজিনবগী থবক পাংথোক্লি। মসিনা ভারতকী মীয়ামদা মখোয়গী য়ুমগী অকুপ্পা মরোলশিং মশা-মশানা মশিং থীবগী শক্তিসু পীরি।
ভারতকী মীয়ামদা ঐহাক্না হায়জরি মদুদি মখোয় মশাগী ইমুং মনুংগী অকুপ্পা মরোলশিং মশা-মশানা মশীং থীজনবা অমসুং মীকোক থীবগী প্রোসেসতা শরুক য়ানবগীদমক আপিল তৌজরি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister completes his self enumeration, appeals to citizens to self-enumerate their household details and participate in the Census process
01 APR 2026 8:12PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi completed his self enumeration today, marking the beginning of the first phase of Census 2027, relating to house listing and housing operations. Shri Modi said that this census is the first time data collection is being done through digital means. It also empowers the people of India to self-enumerate their household details.
Shri Modi appealed to the people of India to self-enumerate their household details themselves and participate in the Census process.
The Prime Minister posted on X;
“Completed my self enumeration.
Today marks the beginning of the first phase of Census 2027, relating to house listing and housing operations. This census is the first time data collection is being done through digital means. It also empowers the people of India to self-enumerate their household details.
I appeal to the people of India to self-enumerate their household details themselves and participate in the Census process.”