প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিজৰ আত্মগণনা সম্পূৰ্ণ কৰে, নাগৰিকসকলক তেওঁলোকৰ ঘৰুৱা সবিশেষ স্ব-গণনা কৰিবলৈ আৰু লোকপিয়ল প্ৰক্ৰিয়াত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়
01 APR 2026 8:12PM by PIB Guwahati
২০২৭ চনৰ লোকপিয়লৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ আৰম্ভণি উপলক্ষ্যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আত্মগণনা সম্পূৰ্ণ কৰে। এই লোকপিয়লত ঘৰ তালিকাভুক্তকৰণ আৰু ঘৰে ঘৰে গৈ তথ্য সংগ্ৰহ কৰা হ'ব। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই লোকপিয়লত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ডিজিটেল মাধ্যমেৰে তথ্য সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। ইয়াৰ উপৰি ভাৰতৰ জনসাধাৰণক নিজৰ ঘৰুৱা সবিশেষ স্ব-গণনা কৰিবলৈও ক্ষমতা প্ৰদান কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে ভাৰতৰ জনসাধাৰণক নিজৰ ঘৰুৱা সবিশেষ স্ব-গণনা কৰি লোকপিয়ল প্ৰক্ৰিয়াত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে পোষ্ট কৰিছে;
“মোৰ স্ব- গণনা সম্পূৰ্ণ কৰিলোঁ।
আজিৰে পৰা আৰম্ভ হৈছে ২০২৭ চনৰ লোকপিয়লৰ প্ৰথম পৰ্যায়, যিটো ঘৰ তালিকাভুক্ত আৰু ঘৰে ঘৰে গৈ তথ্য সংগ্ৰহৰ কাৰ্য্যকলাপৰ সৈতে জড়িত। এই লোকপিয়লত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ডিজিটেল মাধ্যমেৰে তথ্য সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। ইয়াৰ উপৰি ভাৰতৰ জনসাধাৰণক নিজৰ ঘৰুৱা সবিশেষ স্ব-গণনা কৰিবলৈও ক্ষমতা প্ৰদান কৰিছে।
ভাৰতৰ জনসাধাৰণক মই আহ্বান জনাইছো যাতে তেওঁলোকে নিজেই ঘৰুৱা সবিশেষ স্ব-গণনা কৰি লোকপিয়ল প্ৰক্ৰিয়াত অংশগ্ৰহণ কৰে।”

Prime Minister's Office
Prime Minister completes his self enumeration, appeals to citizens to self-enumerate their household details and participate in the Census process
01 APR 2026 8:12PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi completed his self enumeration today, marking the beginning of the first phase of Census 2027, relating to house listing and housing operations. Shri Modi said that this census is the first time data collection is being done through digital means. It also empowers the people of India to self-enumerate their household details.
Shri Modi appealed to the people of India to self-enumerate their household details themselves and participate in the Census process.
The Prime Minister posted on X;
“Completed my self enumeration.
Today marks the beginning of the first phase of Census 2027, relating to house listing and housing operations. This census is the first time data collection is being done through digital means. It also empowers the people of India to self-enumerate their household details.
I appeal to the people of India to self-enumerate their household details themselves and participate in the Census process.”