প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভগবান মহাভিরজন্ম কল্যানাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
31 MAR 2026 10:34AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভগবান মহাভির জন্মা কল্যানাক্কী শেংলবা থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভগবান মহাভিরগী পুন্সি অমসুং পাউতাকশিংনা অচুম্বা, অহিংসা অমসুং মীনুংশিগী লম্বীদা মঙাল পীরি। “মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অসি স্পিরিচুএল ওইনা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওই অমসুং ঙসিগী মালেমদসু য়াম্না মরু ওই। মহাক্না থোং মান্নবা অমসুং থৌজাল হৈবগী মতাংদা মরুওইবা পীখিবা অসিনা খুন্নাইগী মায়কৈদা ঐখোয়গী মান্নবা থৌদাং অদু ঐখোয়দা নিংশিংহল্লি”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“ভগৱান মহাভির জন্মা কল্যানাক্কী থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ভগবান মহাভিরগী পুন্সি অমসুং পাউতাক্না অচুম্বা, অহিংসা অমসুং মীনুংশিগী লম্বীদা মঙাল পীরি। মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অসি পুক্নিংগী ওইনা চাউখৎহল্লি অমসুং ঙসিগী মালেমদসু য়াম্না মরু ওই। মহাক্না থোং মান্নবা অমসুং থৌজাল হৈবগী মতাংদা মরুওইবা পীখিবা অসিনা খুন্নাইগী মায়কৈদা ঐখোয়গী মান্নবা থৌদাং অদু ঐখোয়দা নিংশিংহল্লি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on Bhagwan MahavirJanma Kalyanak
31 MAR 2026 10:34AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has extended greetings on the sacred occasion of Bhagwan Mahavir Janma Kalyanak. Shri Modi stated that the life and teachings of Bhagwan Mahavir continue to illuminate the path of truth, non-violence and compassion. “His ideals are spiritually uplifting and also deeply relevant in today’s world. His emphasis on equality and kindness reminds us of our shared responsibility towards society”, Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
“Best wishes on the sacred occasion of Bhagwan Mahavir Janma Kalyanak. The life and teachings of Bhagwan Mahavir continue to illuminate the path of truth, non-violence and compassion. His ideals are spiritually uplifting and also deeply relevant in today’s world. His emphasis on equality and kindness reminds us of our shared responsibility towards society.”