Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates the Kaynes Semicon Plant at Sanand, Gujarat
The inauguration of the Kaynes Semicon facility strengthens India’s push towards self-reliance; It marks an landmark step in building a robust semiconductor ecosystem: PM
India is strengthening its role as a reliable semiconductor supplier in the global market: PM
In 2021, India launched the India Semiconductor Mission; This mission is not just an industrial policy but a declaration of India's confidence: PM
This period of the 21st century is not just a time for economic competition, it is the time to shape the future tech landscape: PM
The technology initiatives India is taking in this decade will strengthen its leadership in the decades to come: PM
21st century India is not merely a witness to change, but is moving forward with the resolve to lead that change: PM
31 MAR 2026 3:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today inaugurated the Kaynes Technology semiconductor plant in Sanand, Gujarat, marking the commencement of production at the facility. Noting that he was present in Sanand on February 28 for the start of production at the Micron plant and has returned exactly a month later for the Kaynes milestone, the Prime Minister underscored the momentum of India's semiconductor journey. "This is not merely a coincidence , it is proof of the speed at which India's semiconductor ecosystem is developing," remarked Shri Modi.
Congratulating the leadership of Kaynes Technology, the Gujarat government, and all the workers at the plant, the Prime Minister expressed pride that an Indian company has entered the semiconductor chip manufacturing space. Highlighting that Kaynes has now become part of the global semiconductor supply chain, Shri Modi said, "This is a wonderful beginning. In the coming days, many Indian companies, through global collaboration, will give the world a resilient semiconductor supply chain."
The Prime Minister remakred that today's milestone truly embodies the mantra of 'Make in India, Make for the World.' With the facility supplying Intelligent Power Modules to a California-based company and a large share of its output already booked for export, he noted that a new bridge has effectively been built between Sanand and Silicon Valley. "The modules made in Sanand will reach American companies and from there will power the entire world," asserted Shri Modi.
Underlining the strategic significance of the Intelligent Power Modules being manufactured at the facility, the Prime Minister noted that they will strengthen the electric vehicle ecosystem and heavy industry both in India and globally. He described such global partnerships as the foundation for a better future for the world. "This is not just about one product , it is about India becoming a reliable semiconductor supplier in the global market," asserted PM Modi.
Reflecting on the challenges that the current decade has brought , from the pandemic to geopolitical conflicts , the Prime Minister observed that global supply chains, particularly in chips, rare earth minerals, and energy, have been the biggest casualties. Emphasising that disruptions in these supply chains impede the progress of all humanity, Shri Modi remarked, "A democratic country like India moving forward in this direction is crucial for the development of the entire world."
The Prime Minister recalled that the resolve to make India a global semiconductor hub was taken during the COVID pandemic itself, leading to the launch of the India-Semiconductor Mission in 2021. Explaining that self-reliance in semiconductors cascades into self-reliance across AI, electric vehicles, clean energy, defence, and electronics, PM Modi affirmed, "This mission is not just an industrial policy , it is a declaration of India's self-confidence".
Detailing the progress of the mission, the Prime Minister noted that work is underway on 10 projects worth over ₹1,60,000 crore across six states, with the Kaynes and Micron projects being integral components. He also highlighted the development of the indigenous Dhruv 64 microprocessor, which provides a secure processor platform for 5G infrastructure, automotive electronics, and industrial automation. "India is building the capacity to design and manufacture at every level of the semiconductor value chain," remarked Shri Modi.
Announcing the next phase of India's semiconductor ambition, the Prime Minister spoke about the India-Semiconductor Mission 2.0, unveiled in this year's Union Budget. With a focus on domestic production of semiconductor equipment and materials, the new phase aims to build a full-stack Indian semiconductor ecosystem. "Our effort now is to create an ecosystem so that we can forge big partnerships in both domestic and global supply chains," remarked PM Modi.
The Prime Minister highlighted India's efforts to build a future-ready workforce, noting that the target of training over 85,000 design professionals will be achieved very soon. He also spoke about the Chips to Startup programme, under which nearly 400 universities and startups have been given access to modern design tools, resulting in the design and manufacture of over 55 chips. "Technology development and a skilled workforce must go hand in hand , India is ensuring both," asserted Shri Modi.
Citing industry estimates, the Prime Minister noted that India's semiconductor market currently stands at approximately $50 billion and is projected to cross $100 billion by the end of this decade. Observing the immense enthusiasm among global investors for India's semiconductor resolve, PM Modi remarked, "Our target is to manufacture the maximum number of chips for our needs right here in India,"
The Prime Minister spoke about India's parallel efforts to secure a resilient raw material supply chain, including India's membership in Pax Silica and the launch of the National Critical Minerals Mission. He highlighted the 1,500-crore scheme for mineral recycling and the announcement of a Rare Earth Corridor connecting coastal states like Odisha, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, and Kerala. "It would have been better had this work started 30–40 years ago, but India is now working on this in mission mode," said Shri Modi.
Describing this decade as India's 'Techade,' the Prime Minister emphasised that the current period is not just about economic competition but about shaping the future tech landscape. He pointed to India's leadership in AI adoption, the success of Digital India and fintech, and the recent AI Impact Summit as evidence of Indians' trust in and embrace of technology. "India's AI ecosystem will get great strength from the rise of our semiconductor sector," remarked PM Modi.
The Prime Minister underscored that 21st-century India is not merely a witness to change but is determined to lead it. Listing landmark policy decisions , opening the space sector to private players through IN-SPACe, the historic SHANTI Bill in the nuclear sector, and mission-mode investment in quantum computing , he said these steps are laying the foundation for technology and energy security for decades to come. "India is making unprecedented investments and reforms in every critical technology , this is a tremendous opportunity for investors across the world," affirmed PM Modi.
Expressing confidence that the products from the Kaynes plant will further strengthen India's journey as a factory of the world, the Prime Minister reiterated the government's commitment to continuously improving Ease of Doing Business, Ease of Manufacturing, and Ease in Logistics. He extended his best wishes to all those associated with the project.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সনান্দদা কেন্স সেমিকোন প্লান্ত শঙ্গাখ্রে
কেন্স সেমিকোন ফেসিলিতী শঙ্গাবা অসিনা আত্মনির্ভর ওইবগী মায়কৈদা ভারতকী খোঙথাংবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি; মসিনা মপাঙ্গল লৈরবা সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপদা মরুওইবা খোঙথাং অমনি: পি.এম.
ভারতনা মালেমগী কৈথেলদা থাজবা য়াবা সেমিকন্দক্তর সপ্লাইয়র অমা ওইনা মাগী থৌদাং অসি মপাঙ্গল কনখৎহল্লি: পি.এম.
২০২১দা, ভারতনা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন হৌদোকখি; মসিগী মিসন অসি ইন্দস্ত্রীএল পোলিসী অমা খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী থাজবগী ৱারোলনি: পি.এম.
২১শুবা চহিচাগী মতম অসি ইকোনোমিক কম্পিতিসনগী মতম খক্তা নত্তে, মসি তুংলমচৎকী তেক্নোলোজী লেন্দস্কেপ শেম্বগী মতমনি: পি.এম.
চহি তরাগী খুজিং অসিদা ভারতনা লৌখৎলিবা তেক্নোলোজীগী খোঙথাংশিং অসিনা লাক্কদৌরিবা চহি তরাগী খুজিং অসিদা ভারতকী লুচিংবা মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি: পি.এম.
২১শুবা চহিচাগী ভারত অসি অহোংবা লাকপগী খুদম খক্তা নত্তে, অদুবু অহোংবা অদুগী লুচিংবা ওইনবা ৱারেপ লৌদুনা মাংদা চংশিল্লি: পি.এম.
31 MAR 2026 3:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গুজরাতকী সনান্দদা কেন্স তেক্নোলোজী সেমিকন্দক্তর প্লান্ত হৌদোকখ্রে। মহাক্না ফেব্রুৱারী ২৮দা সনান্দা মাইক্রোন প্লান্ততা পোৎ পুথোকপা হৌবগী থৌরমদা শরুক য়াখি অমসুং থা অমগী মতুংদা কেন্সকী মাইপাকপা অসিগীদমক হল্লকখি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎকী খোঙজেলগী মতাংদা পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "মসি চান্নরুবা থৌদোক নত্তে, মসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম চাউখৎলক্লিবা খোঙজেল অসিগী খুদম অমনি।"
কেন্স তেক্নোলোজীগী লুচিংবা, গুজরাত সরকার অমসুং প্লান্ত অসিদা লৈরিবা শিন্মী পুম্নমকপু থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা সেমিকন্দক্তর চিপ মেন্যুফেকচরিংগী লমদা ভারতকী কম্পনী অমা চঙলকপদা চাউথোকচবা ফোংদোকখি। কেন্স অসি হৌজিক মালেমগী সেমিকন্দক্তর সপ্লাই চেনগী শরুক অমা ওইরে হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "মসি অঙকপা অহৌবা অমনি। লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা, ভারতকী কম্পনী কয়ানা মালেমগী থাক্তা খুৎশম্নদুনা মালেমদা রেসিলিয়েন্ত সেমিকন্দক্তর সপ্লাই চেন অমা পীরগনি।"
ঙসিগী মাইলস্তোন অসিনা 'মেক ইন ইন্দিয়া, মেক ফোর ৱার্ল্দ'গী মন্ত্র অসি তশেংনা ময়েক শেংনা উৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। ফেসিলিতী অসিনা কেলিফোর্নিয়াদা য়ুম্ফম ওইবা কম্পনী অমদা ইন্তেলিজেন্ত পাৱর মোদুলশিং সপ্লাই তৌরি অমসুং মসিগী আউতপুতকী অচৌবা শরুক কয়া অমা হান্নদগী এক্সপোর্ত তৌনবগীদমক বুক তৌখ্রে। সনান্দ অমসুং সিলিকন ভেলীগী মরক্তা অনৌবা থোং অমা শাখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "সনান্দা শাবা মোদ্যুলশিং অসি অমেরিকান কম্পনীশিংদা য়ৌরগনি অমসুং মদুদগী মালেম পুম্বদা পাৱর ফংহল্লগনি।"
ফেসিলিতী অসিদা পুথোক্লিবা ইন্তেলিজেন্ত পাৱর মোদ্যুলশিংগী স্ত্রেতেজিক ওইবা মরুওইবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মখোয়না ইলেক্ত্রিক ভেহিকল ইকোসিস্তেম অমসুং ভারত্তা অমসুং মালেমগী থাক্তা হেভি ইন্দস্ত্রী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। অসিগুম্বা মালেমগী ওইবা পার্তনরশিপশিং অসি মালেমগী অফবা তুংলমচৎ অমগী য়ুম্ফমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। "মসি পোত্থোক অমা খক্তগী মতাংদা নত্তে, মসি ভারতনা মালেমগী কৈথেলদা থাজবা য়াবা সেমিকন্দক্তর সপ্লাইয়র অমা ওইনবগী মতাংদনি" হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
চৎলিবা চহি তরাগী খুজিং অসিদা, লাইচৎ অসিদগী হৌরগা জিওপোলিতিকেল কনফ্লিক্তশিং ফাওবা, থেংনরিবা শিংনবশিং অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমগী সপ্লাই চেনশিং, মরু ওইনা চিপশিং, রিয়র আর্থ মিনরেলশিং অমসুং ইনর্জীদা, খ্বাইদগী চাউনা শোকহল্লি। সপ্লাই চেনশিং অসিদা অশোয়-অঙাম থোকপনা মীওইবা খুন্নাইগী খুমাং চাউশিল্লকপদা অৱাবা পীরি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "ভারতকুম্বা দিমোক্রেসী ওইবা লৈবাক অমনা মসিগী মাইকৈ অসিদা খুমাং চাউশিল্লকপা অসি মালেম পুম্বগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক য়াম্না মরু ওই।"
প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিংখি মদুদি ভারতপু মালেমগী সেমিকন্দক্তর হব অমা ওইহন্নবা ৱারেপ অসি কোবিদ লাইচৎ মনুংদা লৌখিবনি। মসিনা মরম ওইদুনা ২০২১দা ইন্দিয়া-সেমিকন্দক্তর মিসন হৌদোকখি। সেমিকন্দক্তরশিংদা মশা-মরোমদোম লেপচবা অসিনা এ.আই., ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং, ক্লিন ইনর্জী, দিফেন্স অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্সকী লমদা মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ওইহল্লগনি হায়না শন্দোক্না তাক্লদুনা পি.এম. মোদীনা হায়খি, "মসিগী মিসন অসি ইন্দস্ত্রীএল পোলিসী খক্তা নত্তে, মসি ভারতকী মশা-মরোমদোম থাজবগী ৱারোলনি।"
মিসন অসিগী খুমাং চাউশিল্লকপগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্স অমসুং মাইক্রোন প্রোজেক্তশিং অসি ইন্তিগ্রেন্ত কম্পোনেন্তশিং ওইরিবা রাজ্য তরুক্কী ওইনা লুপা করোর ১,৬০,০০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ১০দা থবক পায়খৎলি। ৫জি ইনফ্রাস্ত্রকচর, ওতোমোতিব ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইন্দস্ত্রীএল ওতোমেসনগীদমক সেক্যুর প্রোসেসর প্লেৎফোর্ম অমা পীরিবা ইন্দিজিনস ধ্রুব ৬৪ মাইক্রোপ্রোসেসর শেমগৎলকপগী ৱাফমসু মহাক্না পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "ভারতনা সেমিকন্দক্তর ভেল্যু চেনগী থাক খুদিংমক্তা দিজাইন অমসুং মেনুফেকচর তৌবগী কেপাসিতী শেমগৎলি।"
ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী পান্দমগী মথংগী তাঙ্কক লাউথোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা চহি অসিগী কেন্দ্রগী বজেৎতা উরেপ উয়ুং তমখিবা ইন্দিয়া-সেমিকন্দক্তর মিসন ২.০গী মতাংদা পনখি। সেমিকন্দক্তর ইক্বিপমেন্ত অমসুং মেতরিএলশিংগী দোমেস্তিক প্রদক্সনদা মীৎয়েং থমদুনা, অনৌবা ফেজ অসিনা মপুং ফাবা ইন্দিয়ন সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি। পি.এম. মোদীনা হায়খি, "ঐখোয়গী হোৎনবা অসি হৌজিক্তি ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপনি। মসিনা লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী ওইবা সপ্লাই চেন অনিমক্তা অচৌবা পার্তনরশিপ অমা শেম্বা ঙম্লগনি।"
প্রধান মন্ত্রীনা তুংলমচৎকীদমক্তা শেম-শারবা ৱার্কফোর্স অমা শেমগৎনবা ভারতনা হোৎনরিবশিং অদু পনখি। দিজাইন প্রোফেস্নেল ৮৫,০০০গী মথক্তা ত্রেনিং পীনবগী পান্দম অদু অথুবা মতমদা ফংলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না চিপ্স তু স্তার্ত-অপ প্রোগ্রামগী মতাংদসু পনখি। মসিগী মখাদা য়ুনিভর্সিতী ৪০০ অমসুং স্তার্ত-অপশিংদা মোদর্ন দিজাইন তুলশিং ফংহনখ্রে। মসিনা মরম ওইদুনা চিপ ৫৫ হেন্না দিজাইন অমসুং পুথোকপা ঙমখ্রে। "তেক্নোলোজী দিবেলপমেন্ত অমসুং স্কিল লৈরবা ৱার্কফোর্স অমগা অমগা চৎমিন্নগদবনি, ভারতনা অনিমক ফংহল্লি" হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
ইন্দস্ত্রীগী এস্তিমেৎশিং পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী কৈথেল অসি হৌজিক চাউরাক্না বিল্লিয়ন দোল্লর ৫০ ওইরে অমসুং চহি তরাগী লোইশিল্লকপদা বিল্লিয়ন দোল্লর ১০০ হেনগৎলগনি হায়না পানরি। ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী ৱারেপকীদমক মালেমগী ইনভেস্তরশিংগী মরক্তা চাউনা পুক্নিং থৌগৎলিবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি, "ঐখোয়গী পান্দমদি ভারত্তা ঐখোয়গী মথৌ তাবশিংগীদমক খ্বাইদগী য়াম্বা চিপশিং পুথোকপা হায়বসিনি।"
প্রধান মন্ত্রীনা পেক্স সিলিকাদা ভারতকী মেম্বরশিপ অমসুং নেস্নেল ক্রিতিকেল মিনরেলস মিসন হৌদোকপা য়াওনা রেসিলিয়েন্ত রো মেতরিএল সপ্লাই চেন অমা লৈহন্নবা ভারতনা হোৎনরিবা অদুগী মতাংদা পনখি। মহাক্না মিনরেল রিসাইক্লিংগীদমক লুপা করোর ১৫০০গী স্কিম অমসুং ওরিশা, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু অমসুং কেরলাগুম্বা কোস্তেল স্তেতশিংগা শম্নহন্নবা রিয়র আর্থ কোরিদোর অমা লাউথোকখিবগী মতাংদা পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "মসিগী থবক অসি চহি ৩০-৪০গী মমাংদা হৌখিবা ওইরম্লবদি হেন্না ফারমগদবনি অদুবু ভারতনা হৌজিক মিসন মোদতা থবক তৌরি।"
হায়রিবা দিকেদ অসি ভারতকী 'তেকেদ'নি হায়না শন্দোক্না তাক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি হৌজিক্কী মতম অসি শেন্মিৎলোনগী কম্পিতিসন খক্তগী নত্তে অদুবু তুংগী তেক লেন্দস্কেপ শেম্বগী মতাংদসু ওইরি। তেক্নোলোজীদা ভারতনা থাজবা থম্লিবা অমসুং থাজবা থম্লিবা অসিগী খুদম ওইনা মহাক্না এ.আই. শিজিন্নবদা ভারতনা লুচিংবা, দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং ফিনতেককী মাইপাকপা অমসুং হন্দক্তা পাংথোকখিবা এ.আই. ইম্পেক্ত সম্মিৎ পনখি। পি.এম. মোদীনা হায়খি, "ভারতকী এ.আই. ইকোসিস্তেম অসি ঐখোয়গী সেমিকন্দক্তর সেক্তরগী খুমাং চাউশিল্লকপদগী চাউনা মপাঙ্গল কনখৎলগনি।"
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২১শুবা চহি চাগী ভারত অসি অহোংবা লাক্লিবা অসিগী খুদম খক্তা মক নত্তে, অদুবু অহোংবা লাকপদা লমজিংনবা ৱাশক লৌরি। ইন-স্পেসকী খুত্থাংদা স্পেস সেক্তরদা প্রাইবেৎ প্লেয়রশিংগীদমক হাংদোকপা, ন্যুক্লিয়র সেক্তরদা পুৱারী ওইরবা শান্তি বিল অমসুং ক্বান্তম কম্প্যুতিংদা মিসন মোদ ইনবেস্তমেন্ত য়াওনা লৌখিবা মরুওইবা পোলিসীগী ৱারেপশিং অদু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি খোঙথাংশিং অসিনা লাক্কদৌরিবা দিকেদশিংদা তেক্নোলোজী অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতীগীদমক য়ুম্ফম শেমগৎলি। "ভারতনা মরুওইবা তেক্নোলোজী খুদিংমক্তা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং রিফোর্মশিং পাংথোক্লি । মসি মালেমগী ইনভেস্তরশিংগীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমনি," হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
কেন্স প্লান্ততগী পোত্থোকশিং অসিনা মালেমগী ফেক্তরী অমা ওইনা ভারতকী খোঙচৎপু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি হায়না থাজবা থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস, ইজ ওফ মেনুফেকচরিং অমসুং ইজ ওফ লোজিতিক্স অসিবু লেপ্পা লৈতনা ফগৎহন্নবা সরকারগী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না প্রোজেক্ত অসিগা মরী লৈনবা মীওই পুম্নমক্তা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।