গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ ইন্ধনৰ ওপৰত আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন
পশ্চিম এছিয়াৰ সংকটৰ মাজতে বিশ্বই ইন্ধনৰ অভাৱৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সময়ত বিশ্বজুৰি ইয়াৰ মূল্য বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে, মোদী চৰকাৰৰ ইন্ধনৰ ওপৰত আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্তই নাগৰিকসকলক সকাহ প্ৰদান কৰিছে
যদিও বহু দেশে ডিজেল আৰু পেট্ৰ’লৰ মূল্য বৃদ্ধি কৰিছে, মোদী চৰকাৰৰ আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্তই ইয়াৰ জন-কেন্দ্ৰিক শাসন আৰু সংবেদনশীলতা-নেতৃত্বাধীন সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে
27 MAR 2026 1:30PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ইন্ধনৰ ওপৰত আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত, কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘পশ্চিম এছিয়াৰ সংকটৰ মাজতে বিশ্বই ইন্ধনৰ অভাৱৰ সন্মুখীন হোৱাৰ লগে লগে, বিশ্বব্যাপী মূল্য বৃদ্ধি হোৱাৰ সময়ত মোদী চৰকাৰৰ ইন্ধনৰ ওপৰত আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্তই নাগৰিকসকলক সকাহ প্ৰদান কৰিছে। যদিও বহু দেশে ডিজেল আৰু পেট্ৰ’লৰ মূল্য বৃদ্ধি কৰিছে, মোদী চৰকাৰৰ আবকাৰী শুল্ক হ্ৰাস কৰাৰ সিদ্ধান্তই ইয়াৰ জন-কেন্দ্ৰিক শাসন আৰু সংবেদনশীলতা নেতৃত্বাধীন সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। এই সিদ্ধান্তৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক ধন্যবাদ জনাইছো।’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expresses gratitude to PM Shri Narendra Modi for taking a decision to cut excise duty on fuel
As the world is reeling under fuel shortages amid the West Asia crisis, driving up prices globally, the Modi government's decision to cut excise duty on fuel brings much-needed relief to citizens
While many nations have hiked diesel and petrol prices, Modi govt’s decision to reduce excise duty underscores its people-centric governance and sensitivity-led decision-making
27 MAR 2026 1:30PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has expressed gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for taking a decision to cut excise duty on fuel.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said, “As the world is reeling under fuel shortages amid the West Asia crisis, driving up prices globally, the Modi government's decision to cut excise duty on fuel brings much-needed relief to citizens. While many nations have hiked diesel and petrol prices, Modi govt’s decision to reduce excise duty underscores its people-centric governance and sensitivity-led decision-making. Kudos to PM Shri Narendra Modi Ji for this decision.”