ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଟି ନାଓ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ବାଣିଜ୍ୟ ସମ୍ମିଳନୀ ୨୦୨୬ର ଝଲକ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
14 FEB 2026 11:29AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଇଟି ନାଓ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ବାଣିଜ୍ୟ ସମ୍ମିଳନୀ ୨୦୨୬ର ଏକ ଝଲକ ସେୟାର କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ବାଣିଜ୍ୟ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଉପସ୍ଥିତ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ "ବିଘ୍ନର ଏକ ଦଶନ୍ଧି, ପରିବର୍ତ୍ତନର ଏକ ଶତାବ୍ଦୀ" ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ମତାମତ ଦେଇଥିଲେ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ୨୧ ଶତାବ୍ଦୀର ଗତ ଦଶନ୍ଧିରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ମହାମାରୀ, ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳରେ ଉତ୍ତେଜନା ଓ ଯୁଦ୍ଧ ଏବଂ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ଭାଙ୍ଗିପଡ଼ିଛି ଯାହା ବିଶ୍ୱ ସନ୍ତୁଳନକୁ ଦୋହଲାଇ ଦେଇଛି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ, ସଙ୍କଟ ସମୟରେ ଏକ ରାଷ୍ଟ୍ରର ପ୍ରକୃତ ଶକ୍ତି ପ୍ରକାଶ ପାଏ ଏବଂ ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ବାଧାବିଘ୍ନ ସତ୍ତ୍ୱେ, ଭାରତର ଦଶନ୍ଧି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବିକାଶ, ଉତ୍କୃଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟନିଷ୍ପାଦନ ଏବଂ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ସୁଦୃଢ଼ୀକରଣ ଦ୍ୱାରା ଚିହ୍ନିତ ହୋଇଛି। ସେ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତ ବିଶ୍ୱ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ଆଗେଇ ନେବ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥନୀତିର ନୂତନ ଇଞ୍ଜିନ୍ ଭାବରେ ଉଭା ହେବ।
ଏକ୍ସର ପୋଷ୍ଟଗୁଡ଼ିକର ଏକ କ୍ରମରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ଅନେକ ବାଧାବିଘ୍ନ ମଧ୍ୟରେ, ଏହି ଦଶନ୍ଧି ଭାରତ ପାଇଁ ଅଭୂତପୂର୍ବ ବିକାଶର ଏକ ଦଶକ ହୋଇଛି, ଯାହା ଉତ୍କୃଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟନିଷ୍ପାଦନ ଏବଂ ଆମର ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିଥିବା ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଚିହ୍ନିତ"
ଏକ୍ସରେ ଥିବା କିଛି ପୋଷ୍ଟରେ, ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ;
ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ବାଧାବିଘ୍ନ ମଧ୍ୟରେ, ଏହି ଦଶକ ଭାରତ ପାଇଁ ଅପୂର୍ବ ଉନ୍ନତିର ଦଶକ ହୋଇଛି, ଯାହା ସୁଦୃଢ଼ କାର୍ଯ୍ୟନିଷ୍ପାଦନ ଏବଂ ଆମ ଗଣକତନ୍ତ୍ରକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥିବା ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଚିହ୍ନିତ ହୋଇଛି।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of ET Now Global Business Summit 2026
14 FEB 2026 11:29AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi shared glimpses of the ET Now Global Business Summit 2026, in New Delhi. Speaking on the occasion, the Prime Minister extended greetings to all present at the Global Business Summit and remarked on the theme, - ‘A Decade of Disruption, A Century of Change’. He highlighted that the past decade of the 21st century has witnessed unprecedented disruptions, including the global pandemic, tension and wars in different regions, and supply chain breakdowns that shook global balance. He emphasized that crises reveal the true strength of a nation and expressed pride that despite these disruptions, India’s decade has been marked by remarkable development, outstanding delivery, and the strengthening of democracy. He affirmed that India will drive global growth and emerge as the new engine of the world economy.
In a series of posts of X, Shri Modi said;
“Amid numerous disruptions, this decade has been one of unprecedented development for India, marked by strong delivery and by efforts that have strengthened our democracy”
“In this decade of the 21st century, India is riding the Reform Express”
“We have made the Budget not only outlay-focused but also outcome-centric”
“Over the past decade, we have regarded technology and innovation as the core drivers of growth”
“Today, we are entering into trade deals with the world because today's India is confident and ready to compete globally”