ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱ ଜଳ ଦିବସ ଅବସରରେ ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 MAR 2026 9:05AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଶ୍ୱ ଜଳ ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବୁନ୍ଦା ଜଳର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଏହି ମୂଲ୍ୟବାନ ସମ୍ବଳକୁ ଦାୟିତ୍ୱର ସହ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଲାଗି ନିଜର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି।
ଜୀବନଧାରଣ ଏବଂ ପୃଥିବୀର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଜଳର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସ୍ଥାୟୀ ଅଭ୍ୟାସରେ ନିୟୋଜିତ, ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣର ସଂସ୍କୃତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ' ରେ ଲେଖିଥିଲେ:
"ଜଳ ଆମକୁ ପୋଷଣ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆମ ଗ୍ରହର ଭବିଷ୍ୟତକୁ ରୂପ ଦେଇଥାଏ।
ବିଶ୍ୱ ଜଳ ଦିବସରେ, ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବୁନ୍ଦା ଜଳର ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ଦାୟିତ୍ୱର ସହ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଲାଗି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବା। ଯେଉଁମାନେ ନିରନ୍ତର ଅଭ୍ୟାସରେ ନିୟୋଜିତ ଅଛନ୍ତି, ସଚେତନତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣର ସଂସ୍କୃତିକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରୁଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଆଜି ହେଉଛି ଗୋଟିଏ ଦିନ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister reaffirms commitment to Water Conservation on World Water Day
22 MAR 2026 9:05AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi called upon everyone to reaffirm their commitment to conserving every drop of water and using this precious resource responsibly on the occasion of World Water Day.
Emphasizing the critical role of water in sustaining life and shaping the planet’s future, Shri Modi also expressed appreciation for those who engage in sustainable practices, promote awareness, and nurture a culture of conservation.
The Prime Minister wrote on X:
"Water sustains us and shapes our planet’s future.
On World Water Day, let us reaffirm our commitment to conserve every drop of water and use it responsibly. Today is also a day to appreciate those who engage in sustainable practices, promote awareness and nurture a culture of conservation."