Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Dr. Ram Manohar Lohia on his birth anniversary
23 MAR 2026 8:01AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid rich tributes to the legendary socialist leader and thinker, Dr. Ram Manohar Lohia, on the occasion of his birth anniversary.
Describing Dr. Lohia as a multifaceted personality, Shri Modi highlighted his pivotal role in mobilizing the masses against colonial rule and his subsequent contributions to India’s progress after 1947. The Prime Minister remarked that Dr. Lohia was an outstanding thinker and one of the foremost voices of social justice in the country. Shri Modi affirmed that Dr. Lohia’s unwavering commitment to empowering the poor and the marginalized continues to inspire generations, noting that his thoughts on gender equality and participatory governance remain equally relevant today.
The Prime Minister wrote on X:
"Tributes to Dr. Ram Manohar Lohia Ji on his birth anniversary. He was a multifaceted personality who played a pivotal role in mobilising people against colonial rule and subsequently contributing to the progress of India after 1947. He was an outstanding thinker and one of the foremost voices of social justice. His unwavering commitment to the cause of empowering the poor and the marginalised continues to inspire generations. Equally noteworthy are his thoughts on gender equality and participatory governance."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দা. রাম মনোহর লোহিয়াগী মপোক কুমওন্দা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
23 MAR 2026 8:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শক্নাইরবা সোসিএলিস্ত লুচিংবা অমসুং থিঙ্কর, দোক্তর দা. রাম মনোহর লোহিয়াগী মপোক কুমওন্দা ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে।
দা. লোহিয়া মায়থোং য়াম্বা মীশক অমা ওইরম্মি। শ্রী মোদীনা কোলোনিএল রুলগী মায়োক্তা মীচম প্রজাশিংবু মোবিলাইজ তৌবদা মহাক্কী মরুওইবা থৌদাং অমসুং ১৯৪৭গী মতুংদা ভারতকী প্রোগ্রেসতা মহাক্কী মখা তারকপা কন্ত্রিব্যুসনশিং অদু পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি দোক্তর. লোহিয়া অসি থোইদোক হেন্দোকপা থিঙ্কর অমনি অমসুং লৈবাক অসিদা সোসিএল জস্তিসকী খ্বাইদগী মরুওইবা ৱা ঙাংবশিংগী মনুংদা অমনি। শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি মদুদি লুখ্রাবীশিং অমসুং লায়রবশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক দা. লোহিয়াগী অচেৎপা ফিরেপ অসিনা ঙসিসু মহাক্কী জেন্দর ইক্বেলিতী অমসুং পার্তিসিপেতিব গবর্নান্সকী ৱাখল্লোনশিং অসি চপ মান্ননা মরী লৈনরি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা ইখি:
"দা. রাম মনোহর লোহিয়াজীগী মপোক কুমওন্দা ইকাই খুম্নবা উৎচরি। মহাক মায়থোং য়াম্বা মীশক অমা ওইরম্মি। মহাক্না কোলোনিএল রুলগী মায়োক্তা মীয়ামবু মোবিলাইজ তৌবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌখি অমসুং ১৯৪৭গী মতুংদা ভারতকী প্রোগ্রেসতা মতেং পাংখি। মহাক্না শিংথানীংঙাই ওইরবা ৱাখল খনবা মীওই অমা ওইখি অমসুং সোসিএল জস্তিসকী খ্বাইদগী মরুওইবা ৱা ঙাংবশিংগী মনুংদা অমনি। লায়রবশিংবু শক্তি পীনবগীদমক মহাক্না থম্লম্বা অচেৎপা ফিরেপ অসিনা মীরোল কয়াদা ইথিল পীদুনা লাক্লি। জেন্দর ইক্বেলিতী অমসুং পার্তিসিপেতিব গবর্নান্সকী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অসিসু পুক্নিং চিংশিনবা য়াবা অমনি।"