প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইরানগী রাষ্ট্রপতিগা ৱারি শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ইদ অমসুং নৌরুজগী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে; লমদম অদুদা তংদু-লৈতাবা অমসুং মেরিতাইম সেকুরিতি পুরক্নবা তকশিনখ্রে
21 MAR 2026 4:26PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইরানগী রাষ্ট্রপতি দোক্তর মসৌদ পেজেসকিয়ানগা ৱারি শানখ্রে, লমদম অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অমসুং লৈবাক অনি মতেং পাংনবা ফগৎনবা খন্নখ্রে।
ইদ অমসুং নৌরুজগী শেংলবা থৌরমশিং লাকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি দোক্তর মসৌদ পেজেসকিয়ানদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। ৱারি শানবা অদুদা, কুহ্মৈগী মতম অসিনা নোংচুপ এসিয়া লমদমদা শান্তি, তুংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা মতম অমা পুরক্নবা লুচিংবশিংনা মখোয়গী থাজবশিং ফোঙদোকখি। লমদম অসিদা হন্দক মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচরশিংদা লান্দাখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা য়াম্না কন্না য়ানিংদবা ফোঙদোকখি, অসিগুম্বা থবকশিংনা লমদম অসিগী তুংদু-লৈতাবদা অকিবা ফাওহল্লে অমসুং মালেমগী মরুওইবা সপ্লাই চেনশিংদা অপনবা পীরে হায়না ফোঙদোকখি। অপনবা পীদনা জহাজ হোনবগী মরুওইবা অমসুং মালেমগী জহাজগী লম্বীশিং হাংদোকপা অমসুং অশোই-অঙাম থোকহন্দবগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি। মখা তারকপদা, ইরানদা লৈরিবা ভারতমচাশিং অশোই-অঙাম থোক্তনবা ইরান্না মখা তানা মতেং পাংবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“রাষ্ট্রপতি দোক্তর মসৌদ পেজেসকিয়ানগা ৱারি শানখ্রে অমসুং ইদ অমসুং নৌরুজগী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। কুহ্মৈগী মতম অসিনা নোংচুপ এসিয়া লমদমদা শান্তি, তুংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐখোয়না থাজবা ফোঙদোকখ্রে।
লমদম অসিগী তুংদু-লৈতাবদা অকিবা ফাওহনবা অমসুং মালেমগী মরুওইবা সপ্লাই চেনশিংদা অপনবা পীবা মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচরশিংদা লান্দাখিবদা য়ানিংদবা ফোঙদোকখি।
অপনবা পীদনা জহাজ হোনবগী মরুওইবা অমসুং মালেমগী জহাজগী লম্বীশিং হাংদোকপা অমসুং জহাজগী লম্বীশিং হাংদোকপা অমসুং অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা অমুক হন্না খন্নখি।
ইরানদা লৈরিবা ভারতমচাশিং অশোই-অঙাম থোক্তনবা ইরান্না মখা তানা মতেং পাংবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে”।

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks with the President of Iran
PM conveys Eid and Nowruz greetings; emphasizes regional stability and maritime security
21 MAR 2026 4:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke with the President of the Islamic Republic of Iran, H.E. Dr. Masoud Pezeshkian, today, to discuss regional developments and strengthen bilateral cooperation.
The Prime Minister conveyed his warm greetings to President Dr. Masoud Pezeshkian on the auspicious occasions of Eid and Nowruz. During the discussion, both leaders expressed their shared hope that this festive season would usher in a period of peace, stability, and prosperity for the West Asian region. Shri Modi condemned the recent attacks on critical infrastructure in the region, noting that such actions threaten regional stability and disrupt vital global supply chains. The Prime Minister reiterated the critical importance of safeguarding the freedom of navigation and ensuring that international shipping lanes remain open and secure. Furthermore, Shri Modi expressed his sincere appreciation for Iran’s continued support in ensuring the safety and security of Indian nationals residing in the country.
The Prime Minister wrote on X:
"Spoke with President Dr. Masoud Pezeshkian and conveyed Eid and Nowruz greetings. We expressed hope that this festive season brings peace, stability and prosperity to West Asia.
Condemned attacks on critical infrastructure in the region, which threaten regional stability and disrupt global supply chains.
Reiterated the importance of safeguarding freedom of navigation and ensuring that shipping lanes remain open and secure.
Appreciated Iran’s continued support for the safety and security of Indian nationals in Iran."