Ministry of Railways
Union Minister Ashwini Vaishnaw Reviews Passenger Amenities and Security with Officials; Directs Time-Bound Implementation of Access Control and AI-Driven Reforms
AI-Powered Camera Network to Enable Round-the-Clock Surveillance & Ensure that Our Journey and Station Experience are Safe
Colour-Coded Fluorescent Jackets and Mandatory ID Cards for All Railway and Non-Railway Staff to Boost Accountability and Passenger Trust
QR Code-Based Access Control System to be Piloted at New Delhi Railway Station to Streamline Entry of Passengers ahead of Expected Festival Rush during Diwali & Chhath
RailOne App to be Integrated with Bharat Taxi to improve Passenger Experience and Deliver Seamless Last-Mile Connectivity
20 MAR 2026 4:45PM by PIB Delhi
Union Minister for Railways, Information & Broadcasting and Electronics & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw chaired a comprehensive review meeting with senior railway officials at Rail Bhawan today to assess the progress in station access, passenger amenity upgrades & other security related reinforcements to improve the passenger experience. The meeting focused on measures like access control, crowd management, technology-driven surveillance, and ease of mobility within station premises. These reforms will first be implemented at New Delhi Railway Station and, based on the lessons learned, will subsequently be rolled out to other stations.
AI-Powered Camera Network to Ensure Round-the-Clock Surveillance
Comprehensive AI-powered surveillance is to be deployed at New Delhi Railway Station through cameras, covering all nooks and corners of the station premises, including platforms, concourses, entry-exit points, and funnel areas prone to unauthorised entry.
An Exception Event Display-based control room will be established where AI processing of live camera feeds will alert monitoring staff to unusual or unsafe events in real time. The Union Minister described cameras as the "eyes" and AI as the "brain" of the system, stressing that all camera coverage zones must be adequately lit to ensure maximum surveillance efficacy.
The Railway Protection Force (RPF) will be additionally deployed to ensure only ticketed passengers access station premises, with a shift from manual checking to surveillance-based monitoring.
Colour-Coded Uniforms and ID Cards for All Station Staff
To bring uniformity and accountability among the large workforce, a colour-coded identification system has been directed for all personnel working in the station. Fluorescent jackets will be worn by Railway employees, while Non-Employees including vendors, station sahayaks, contractual staff, and IRCTC personnel will also wear colour coded jackets of some other colour. This is being done to enable the swift identification of passengers, employees and other non-employees like coolies, the staff of vendors, food, cleaning, parcel & maintenance personnel, present in the station premises, with which the security authorities & the ticket checking staff engage, while performing their duties.
ID cards will be issued to all employees and non-employees, with comprehensive details needed for the identification purpose. The uniform identification system is meant to be progressively replicated across all stations of the North Zone, with New Delhi Station serving as the model & at a later date in other parts of the country.
QR Code-Based Access Control System to be Piloted at New Delhi Railway Station
A QR code-based entry management system is to be introduced at New Delhi Railway Station as a pilot project ahead of expected festival rush during Diwali & Chhath. The system will regulate entry based on valid tickets, enabling better segregation of Reserved ticket holders, Monthly Season Ticket holders, and Unreserved passengers.
RailOne App to be Integrated with Bharat Taxi for Seamless Last-Mile Connectivity
To improve the travel experience for passengers arriving at or departing from New Delhi Railway Station, the RailOne App is to be integrated with Bharat Taxi. The integration, being developed in collaboration with RailTel, aims to reduce the chaos outside station premises, minimise passenger inconvenience, and provide a reliable, transparent last-mile transport option.
Bharat Taxi is India’s first cooperative-led ride-hailing platform. This is a major milestone in the Government of India’s ongoing efforts to strengthen the cooperative sector and promote inclusive, citizen-centric mobility solutions, in line with the vision of ‘Sahkar se Samriddhi’.
Holding Areas to Ensure Seamless Crowd Management
The meeting also reviewed the status of holding area upgrades across 76 railway stations. Designated holding areas are being created outside the station building for Unreserved travellers, ensuring controlled, phased access to platforms and preventing the flooding of concourses that has historically led to overcrowding and safety risks. The designated entry points will be available for passengers through the holding area for seamless movement.
Signage improvements at all stations have also been directed, with clear and prominently visible signs for both Reserved and Unreserved ticket holders. Train information services are to be upgraded to keep passengers better informed while they wait in designated holding areas. Direct monitoring by the Railway Ministry will continue to ensure sustained improvement in passenger comfort at high-footfall stations across the network.
These measures demonstrate Indian Railways’ commitment to transforming the country’s busiest stations into safe, well-organised, and passenger-friendly spaces. By combining technology, and upgraded physical infrastructure, the Railways aims to provide a seamless travel experience, from station entry to last-mile connectivity for the millions of passengers who rely on its services every day.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧା ଓ ସୁରକ୍ଷାର ସମୀକ୍ଷା କଲେ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ
ଏଆଇ-ପରିଚାଳିତ ସଂସ୍କାର ଓ ପ୍ରବେଶ ନିୟନ୍ତ୍ରଣର ଦ୍ରୁତ କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
ଏଆଇ କ୍ୟାମେରା ନେଟୱାର୍କରେ ଦିନରାତି ନଜର, ଯାତ୍ରୀ ସୁରକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ
20 MAR 2026 4:45PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଆଜି ରେଳ ଭବନରେ ବରିଷ୍ଠ ରେଳ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଏକ ବିସ୍ତୃତ ସମୀକ୍ଷା ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଷ୍ଟେସନରେ ପ୍ରବେଶ, ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧା ଉନ୍ନତିକରଣ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ସହିତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୁଦୃଢ଼ୀକରଣର ଅଗ୍ରଗତି ଆକଳନ କରିବ। ଏହି ବୈଠକରେ ପ୍ରବେଶ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ, ଭିଡ଼ ପରିଚାଳନା, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପରିଚାଳିତ ତଦାରଖ ଏବଂ ଷ୍ଟେସନ ପରିସର ମଧ୍ୟରେ ସହଜ ଯାତାୟତ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଏହି ସଂସ୍କାରଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରଥମେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଲାଗୁ କରାଯିବ ଏବଂ ଏହା ଦ୍ୱାରା ମିଳିଥିବା ଅନୁଭୂତି ଆଧାରରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ ଅନ୍ୟ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବ ।
ଏ.ଆଇ. ଚାଳିତ କ୍ୟାମେରା ନେଟୱାର୍କ ଦ୍ୱାରା ଚବିଶ ଘଣ୍ଟିଆ ନଜର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଯିବ
ପ୍ଲାଟଫର୍ମ, କନକୋର୍ସ, ପ୍ରବେଶ-ପ୍ରସ୍ଥାନ ପଏଣ୍ଟ ଏବଂ ଅନଧିକୃତ ପ୍ରବେଶ ଆଶଙ୍କା ଥିବା ଅଞ୍ଚଳ ସମେତ ଷ୍ଟେସନ ପରିସରର ସମସ୍ତ କୋଣ ଅନୁକୋଣକୁ ଆଚ୍ଛାଦନ କରି କ୍ୟାମେରା ମାଧ୍ୟମରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ବ୍ୟାପକ ଏଆଇ-ଚାଳିତ ତଦାରଖ ନିୟୋଜିତ କରାଯିବ।
ଏକ ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ ଇଭେଣ୍ଟ ଡିସପ୍ଲେ-ଆଧାରିତ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ୍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯିବ ଯେଉଁଠାରେ ସିଧାସଳଖ କ୍ୟାମେରା ଫିଡର ଏଆଇ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ନିରୀକ୍ଷଣ କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ଠିକଣା ସମୟରେ ଅସ୍ୱାଭାବିକ କିମ୍ବା ଅସୁରକ୍ଷିତ ଘଟଣା ବିଷୟରେ ସତର୍କ କରିବ। କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ କ୍ୟାମେରାଗୁଡ଼ିକୁ "ଆଖି" ଏବଂ ଏଆଇକୁ ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥାର "ମସ୍ତିଷ୍କ" ବୋଲି ବର୍ଣ୍ଣନା କରି ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସର୍ବାଧିକ ତଦାରଖ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସମସ୍ତ କ୍ୟାମେରାର କଭରେଜ୍ ଜୋନକୁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଆଲୋକିତ କରାଯିବା ଆବଶ୍ୟକ।
କେବଳ ଟିକେଟ ଥିବା ଯାତ୍ରୀମାନେ ଷ୍ଟେସନ ପରିସରରେ ପ୍ରବେଶ କରିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ରେଳବାଇ ସୁରକ୍ଷା ବଳ (ଆର.ପି.ଏଫ୍.)କୁ ଅତିରିକ୍ତ ଭାବେ ନିୟୋଜିତ କରାଯିବ, ଯାହା ମାନବ ଆଧାରିତ ଯାଞ୍ଚରୁ ଇ-ଆଧାରିତ ଯାଞ୍ଚକୁ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ହେବ।
ସମସ୍ତ ଷ୍ଟେସନ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ରଙ୍ଗିନ କୋଡ୍‍ ଥିବା ୟୁନିଫର୍ମ ଏବଂ ପରିଚୟ ପତ୍ର
ବୃହତ କାର୍ଯ୍ୟବଳ ମଧ୍ୟରେ ସମାନତା ଏବଂ ଉତ୍ତରଦାୟିତ୍ୱ ଆଣିବା ପାଇଁ, ଷ୍ଟେସନରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ସମସ୍ତ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ରଙ୍ଗିନ-କୋଡେଡ୍ ଚିହ୍ନଟ ପ୍ରଣାଳୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି। ରେଳବାଇ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଫ୍ଲୁରୋସେଣ୍ଟ ଜ୍ୟାକେଟ୍ ପିନ୍ଧାଯିବ, ଯେତେବେଳେ ବିକ୍ରେତା, ଷ୍ଟେସନ ସାହାୟକ, ଚୁକ୍ତିଭିତ୍ତିକ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ଆଇ.ଆର୍.ସି.ଟି.ସି. କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ସମେତ ଅଣ-କର୍ମଚାରୀମାନେ ମଧ୍ୟ ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ରଙ୍ଗର ରଙ୍ଗିନ କୋଡେଡ୍ ଜ୍ୟାକେଟ୍ ପିନ୍ଧିବେ। ଷ୍ଟେସନ ପରିସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଯାତ୍ରୀ, କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅଣ-କର୍ମଚାରୀ ଯେପରିକି କୁଲି, ସାମଗ୍ରୀ ବିକ୍ରେତାଙ୍କ କର୍ମଚାରୀ, ଖାଦ୍ୟ, ସଫେଇ, ପାର୍ସଲ ଏବଂ ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ଚିହ୍ନଟକୁ ସକ୍ଷମ କରିବା ପାଇଁ ଏହା କରାଯାଉଛି, ଯାହା ସହିତ ସୁରକ୍ଷା କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ଏବଂ ଟିକେଟ୍ ଯାଞ୍ଚ କର୍ମଚାରୀ ସେମାନଙ୍କର କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ସମ୍ପାଦନ କରିବା ସମୟରେ ନିୟୋଜିତ ହୁଅନ୍ତି ।
ସମସ୍ତ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ଅଣ-କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ପରିଚୟ ପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ, ଯେଉଁଥିରେ ପରିଚୟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆବଶ୍ୟକ ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ ରହିବ। ଉତ୍ତର ଜୋନର ସମସ୍ତ ଷ୍ଟେସନରେ ୟୁନିଫର୍ମ ପରିଚୟ ବ୍ୟବସ୍ଥା କ୍ରମାନୁସାରେ ପ୍ରଚଳନ କରାଯିବ, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଷ୍ଟେସନ ମଡେଲ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ ଏବଂ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ ଦେଶର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଭାଗରେ ଏହା ଲାଗୁ ହେବ ।
ନୂଆ ଦିଲ୍ଲୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ କ୍ୟୁ.ଆର୍.କୋଡ୍ ଆଧାରିତ ପ୍ରବେଶ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବ
ଦୀପାବଳି ଏବଂ ଛଠ୍ ସମୟରେ ଆଶା କରାଯାଉଥିବା ପାର୍ବଣ ଭିଡ଼ ପୂର୍ବରୁ ଏକ ପାଇଲଟ ପ୍ରକଳ୍ପ ଭାବରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଏକ କ୍ୟୁ.ଆର୍.କୋଡ୍ ଆଧାରିତ ପ୍ରବେଶ ପରିଚାଳନା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଆରମ୍ଭ କରାଯିବ। ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥା ବୈଧ ଟିକେଟ୍ ଆଧାରରେ ପ୍ରବେଶକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବ, ଯାହା ସଂରକ୍ଷିତ ଟିକେଟ୍ ଧାରକ, ମାସିକ ନିୟମିତ ଟିକେଟ୍ ଧାରକ ଏବଂ ଅଣ-ସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଠିକଣା ଭାବେ ପୃଥକୀକରଣକୁ ସକ୍ଷମ କରିବ।
ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଶେଷ ମାଇଲ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ଭାରତ ଟ୍ୟାକ୍ସି ସହିତ ରେଳୱାନ୍ ଆପ୍ ସମନ୍ୱିତ ହେବ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ପହଞ୍ଚୁଥିବା କିମ୍ବା ସେଠାରୁ ପ୍ରସ୍ଥାନ କରୁଥିବା ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯାତ୍ରା ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ, ରେଲ୍-ୱାନ୍ ଆପକୁ ଭାରତ ଟ୍ୟାକ୍ସି ସହିତ ସମନ୍ୱିତ କରାଯିବ। ରେଳଟେଲ୍ ସହଯୋଗରେ ବିକଶିତ ହେଉଥିବା ଏହି ଏକୀକରଣର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଷ୍ଟେସନ ପରିସର ବାହାରେ ବିଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ହ୍ରାସ କରିବା, ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଅସୁବିଧାକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ଏକ ବିଶ୍ୱସନୀୟ, ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶେଷ ମାଇଲ ପରିବହନ ବିକଳ୍ପ ପ୍ରଦାନ କରିବା।
ଭାରତ ଟ୍ୟାକ୍ସି ହେଉଛି ଭାରତର ପ୍ରଥମ ସମବାୟ ପରିଚାଳିତ ରାଇଡ୍-ହେଲିଂ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ। 'ସମବାୟ ସେ ସମୃଦ୍ଧି’ର ପରିକଳ୍ପନା ଅନୁସାରେ, ସମବାୟ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ସମାବେଶୀ, ନାଗରିକ କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଗତିଶୀଳତା ସମାଧାନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଲାଗି ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଜାରି ପ୍ରୟାସରେ ଏହା ଏକ ପ୍ରମୁଖ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ।
ଷ୍ଟେସନ ଅଞ୍ଚଳରେ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭିଡ଼ ପରିଚାଳନା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା
ଏହି ବୈଠକରେ ୭୬ଟି ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ପରିସରର ଉନ୍ନତିକରଣର ସ୍ଥିତିର ମଧ୍ୟ ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା। ଷ୍ଟେସନ କୋଠା ବାହାରେ ଅସଂରକ୍ଷିତ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଆତଯାତ ଅଞ୍ଚଳ ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଉଛି, ଯାହା ପ୍ଲାଟଫର୍ମକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ, ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ପ୍ରବେଶ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ଏବଂ ଐତିହାସିକ ଭାବରେ ଅଧିକ ଭିଡ଼ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ବିପଦ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିବା କନକୋର୍ସଗୁଡ଼ିକର ଭିଡକୁ ରୋକୁଛି। ଅବାଧ ଯାତାୟାତ ପାଇଁ ଆତଯାତ କ୍ଷେତ୍ର ଦେଇ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ପ୍ରବେଶ ସ୍ଥାନ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ।
ଉଭୟ ସଂରକ୍ଷିତ ଏବଂ ଅସଂରକ୍ଷିତ ଟିକେଟଧାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ପଷ୍ଟ ଏବଂ ପ୍ରମୁଖ ଭାବରେ ଦୃଶ୍ୟମାନ ସଙ୍କେତ ସହିତ ସମସ୍ତ ଷ୍ଟେସନରେ ସାଇନେଜ୍ (ସଙ୍କେତ ପଟି)ର ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି। ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ହୋଲ୍ଡିଂ ଅଞ୍ଚଳରେ ଅପେକ୍ଷା କରୁଥିବା ସମୟରେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଭଲ ସୂଚନା ଦେବା ପାଇଁ ଟ୍ରେନ୍ ସୂଚନା ସେବାଗୁଡ଼ିକର ଉନ୍ନତିକରଣ କରାଯିବ। ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ସିଧାସଳଖ ତଦାରଖ ଜାରି ରହିବ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସମଗ୍ର ନେଟୱାର୍କରେ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ଯାତାୟାତ କରୁଥିବା ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକରେ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ଆରାମରେ ନିରନ୍ତର ଉନ୍ନତି ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇପାରିବ।
ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଦେଶର ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକୁ ସୁରକ୍ଷିତ, ସୁସଂଗଠିତ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀ-ଅନୁକୂଳ ସ୍ଥାନରେ ପରିଣତ କରିବା ଲାଗି ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି। ଜ୍ଞାନକୌଶଳର ଏବଂ ଉନ୍ନତ ଭିତ୍ତିଭୂମିର ମିଶ୍ରଣ ଦ୍ୱାରା, ରେଳବାଇର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ପ୍ରତିଦିନ ଏହାର ସେବା ଉପରେ ନିର୍ଭର କରୁଥିବା ଲକ୍ଷ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଷ୍ଟେସନ ପ୍ରବେଶ ଠାରୁ ସେମାନଙ୍କ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳରେ ପହଞ୍ଚିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ସୁଖଦ ଯାତ୍ରା ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରିବା।