প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী অনুতিন চারনভিরাকুলবু থাইলেন্দ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খনখিবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
20 MAR 2026 2:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রী অনুতিন চারনভিরাকুলবু থাইলেন্দ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খনখিবদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মল্তিফেসেতেদ ইন্দিয়া-থাইলেন্দ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক থাইলেন্দগী অনৌবা লুচিংবশিংগা লোয়ননা নক্না থবক তৌমিন্ননিংবগী অপাম্বা ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি শরুক য়ামিন্নরিবা সিভিলাইজেস্নেল হেরিতেজ, নক্নবা কলচরেল কন্নেক্সনশিং অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিংদা য়াম্না চেৎনা য়ুম্ফম ওই হায়না ফোংদোকখি। ভারত অমসুং থাইলেন্দনা মখোয়গী মীয়ামগীদমক শান্তি, খুমাং চাউশিনবা অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা মখোয়গী অনিংবা-অপাম্বদা অমত্তা ওইনা লৈরি হায়না মহাক্না মখাতানা অমুক হন্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ইখি:
“শ্রী অনুতিন চারনভিরাকুলবু থাইলেন্দ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খনখিবদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোক্লি। ঐহাক্না মহাক্কা লোইননা থবক তৌমিন্নবা পাম্মি। ঐখোয় পুন্না, ঐখোয়না ইন্দিয়া-থাইলেন্দ মল্তি ফেসেতেদ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ মখাতানা হেন্না চেৎশিলহল্লগনি। ঐখোয়গী মরীশিং অসি শরুক য়ামিন্নরিবা সিভিলাইজেসনগী হেরিতেজ, নক্নবা কলচরেল কনেক্সন অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিংদা য়ুম্ফম ওইরি। ভারত অমসুং থাইলেন্দনা ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক শান্তি, খুমাং চাউশিনবা অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা ঐখোয়গী অনিংবা-অপাম্বদা অমত্তা ওইনা লেপ্লি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Mr. Anutin Charnvirakul on his election as Prime Minister of the Kingdom of Thailand
20 MAR 2026 2:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended his heartiest congratulations to Mr. Anutin Charnvirakul on his election as the Prime Minister of the Kingdom of Thailand.
The Prime Minister expressed his keen interest in working closely with the new Thai leadership to further strengthen the multifaceted India-Thailand Strategic Partnership. Shri Modi noted that the ties between the two nations are deeply rooted in a shared civilizational heritage, close cultural connections, and vibrant people-to-people ties. He further affirmed that India and Thailand remain united in their shared aspirations for peace, progress, and prosperity for their respective peoples.
The Prime Minister wrote on X:
"Heartiest congratulations to Mr. Anutin Charnvirakul on his election as Prime Minister of the Kingdom of Thailand. I look forward to working closely with him. Together, we will further deepen the multifaceted India-Thailand Strategic Partnership. Our ties are rooted in shared civilisational heritage, close cultural connect and vibrant people-to-people ties. India and Thailand remain united in our shared aspirations for peace, progress and prosperity for our peoples."