প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওমানগী সুলতানগা ৱারী শানখ্রে
পি.এম.না মাংজৌননা ঈদকী য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং নোংচুপ এসিয়াগী লমদম অসিদা তংদু-লৈতাবা পুরক্নবগী মতাংদা খন্নখি
19 MAR 2026 4:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ওমানগী সুলতান হাইথাম বিন তারিক্কা হরাও-কুম্মৈগী য়াইফ-পাউজেল পীনখি লোইননা লমদম অসিদা ওইরক্লিবা ফিভম অসিগী মতাংদা খন্ননবা নিংথিনা ৱারী-ৱাতাই শানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সুলতান হাইথাম বিন তারিক্কা ৱারী শানখি অমসুং ওমানগী মীয়ামদা মাংজৌননা ঈদকী য়াইফ-পাউজেল পীখি। খন্ন-নৈনবগী মনুংদা লুচিংবা অনিমক্না লান অসিবু হন্থহন্নবা অমসুং শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারী শানবগী অমসুং দিপ্লোমেসীগী মরুওইবা পীবগী তঙাইফদবা অদুদা য়ানখি। প্রধান মন্ত্রীনা ওমানগী সোভরেনিতী অমসুং ইন্তেগ্রিতীবু খোংগাওনবা অদুবু অমুক্কা হন্না য়ানিংদবা ফোংদোকখি লোইননা ভারতকী নাগরিকশিং য়াওনা মীওই লিশিং কয়াবু ময়ুমদা অসোই-অঙাম য়াওদনা হলহনবদা ওমাননা হোৎনরিবশিং অদুবু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং ওমাননা হোর্মুজ স্ত্রেত ফাওদুনা সেফ অমসুং ফ্রী নেভিগেসনগীদমক লেপ্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ইখি:
“ঐহাক্কী ইচিল-ইনাও সুলতান হাইথাম বিন তারিক্কা য়াম্না কান্নরবা ৱারী-ৱাতাই শানখি অমসুং ওমানগী মীয়ামদা মাংজৌননা ঈদকী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
ঐখোয়না লান অসিবু হন্থহন্নবা অমসুং শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারী শানবগী অমসুং দিপ্লোমেসীগী মরুওইবা পীবগী তঙাইফদবা অদুদা য়ানখি।
ওমানগী সোভরেনিতী অমসুং ইন্তেগ্রিতীবু খোংগাওনবা অদুবু ভারতনা অমুক হন্না য়ানিংদবা ফোংদোকখি লোইননা ভারতকী নাগরিকশিং য়াওনা মীওই লিশিং কয়াবু ময়ুমদা অসোই-অঙাম য়াওদনা হলহনবদা ওমাননা হোৎনরিবশিং অদুবু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
ভারত অমসুং ওমাননা হোর্মুজ স্ত্রেত ফাওদুনা সেফ অমসুং ফ্রী নেভিগেসনগীদমক লেপ্লি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Speaks with Sultan of Oman
PM Conveys advance Eid Greetings and Discusses Regional Stability in the West Asia Region
19 MAR 2026 4:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister held a productive conversation with Sultan Haitham bin Tariq of Oman to exchange festive greetings and discuss the evolving situation in the region.
The Prime Minister spoke with Sultan Haitham bin Tariq and conveyed advance Eid greetings to the people of Oman. During the discussion, both leaders agreed on the need to prioritize dialogue and diplomacy for de-escalation and the subsequent restoration of peace and stability. The Prime Minister reiterated India’s condemnation of the violation of Oman’s sovereignty and territorial integrity while expressing appreciation for Oman’s efforts to facilitate the safe return of thousands of people, including Indian nationals. Shri Modi further emphasized that India and Oman stand for safe and free navigation through the Strait of Hormuz.
The Prime Minister wrote on X:
"Had a productive conversation with my brother Sultan Haitham bin Tariq and conveyed advance Eid greetings to the people of Oman.
We agreed on the need to prioritize dialogue and diplomacy for de-escalation and subsequent restoration of peace and stability.
Reiterated India’s condemnation of the violation of Oman’s sovereignty and territorial integrity and appreciated Oman’s efforts to facilitate the safe return of thousands of people, including Indian nationals.
India and Oman stand for safe and free navigation through the Strait of Hormuz."