প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জৰ্দানৰ ৰজাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
ঈদৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে পশ্চিম এছিয়াৰ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 MAR 2026 7:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে জৰ্দানৰ মহামহিম ৰজা দ্বিতীয় আব্দুল্লাৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়। এই বাৰ্তালাপত তেওঁলোকে পৰস্পৰে পৰস্পৰৰ মাজত উৎসৱ উপলক্ষে শুভেচ্ছা বিনিময় কৰে আৰু অঞ্চলটোৰ নিৰাপত্তা পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহামহিম ৰজা দ্বিতীয় আব্দুল্লাৰ সৈতে কথা পাতি ঈদৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। আলোচনাৰ সময়ত দুয়োগৰাকী নেতাই পশ্চিম এছিয়াৰ পৰিস্থিতিৰ সন্দৰ্ভত উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰে আৰু এই অঞ্চলত শান্তি, নিৰাপত্তা আৰু সুস্থিৰতা শীঘ্ৰে প্ৰতিষ্ঠাৰ বাবে আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পশ্চিম এছিয়াৰ শক্তিখণ্ডৰ আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণ নিন্দনীয় আৰু ইয়াৰ ফলত পৰিস্থিতিৰ অৱনতি ঘটিব পাৰে। শ্ৰী মোদীয়ে নিশ্চিত কৰে যে ভাৰত আৰু জৰ্দান দুয়োখন দেশেই সামগ্ৰী আৰু শক্তিৰ অবাধ প্ৰবাহৰ প্ৰতি সমৰ্থন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে অঞ্চলটোত আৱদ্ধ হৈ থকা ভাৰতীয়সকলক সুৰক্ষিতভাৱে ঘূৰাই অনাৰ ক্ষেত্ৰত জৰ্দানৰ প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত লিখেঃ
"মই মোৰ ভাতৃ জৰ্দানৰ ৰজা মহামহিম দ্বিতীয় আবদুল্লাহক টেলিফোনযোগে ঈদৰ শুভেচ্ছা জনালোঁ। আমি পশ্চিম এছিয়াৰ পৰিস্থিতিৰ সন্দৰ্ভত উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰিছো আৰু এই অঞ্চলত শান্তি, নিৰাপত্তা আৰু সুস্থিৰতা শীঘ্ৰে প্ৰতিষ্ঠাৰ বাবে আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছো। পশ্চিম এছিয়াৰ শক্তি খণ্ডৰ আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণ নিন্দনীয় আৰু ইয়াৰ ফলত পৰিস্থিতিৰ অৱনতি ঘটিব পাৰে। ভাৰত আৰু জৰ্দান দুয়োখন দেশে সামগ্ৰী আৰু শক্তিৰ অবাধ প্ৰবাহৰ সমৰ্থন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Speaks with King of Jordan
PM Conveys advance Eid Wishes and emphasizes need for dialogue and diplomacy in West Asia
19 MAR 2026 7:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephonic conversation with His Majesty King Abdullah II, the King of Jordan, to exchange festive greetings and discuss the evolving security situation in the region.
The Prime Minister spoke with His Majesty King Abdullah II and conveyed advance Eid wishes. During the discussion, both leaders expressed concern at the evolving situation in West Asia and highlighted the need for dialogue and diplomacy for the early restoration of peace, security, and stability in the region.
The Prime Minister remarked that attacks on energy infrastructure in West Asia are condemnable and can lead to avoidable escalation. Shri Modi affirmed that India and Jordan stand in support of unhindered transit of goods and energy. The Prime Minister further expressed deep appreciation for Jordan’s efforts in facilitating the safe return of Indians stranded in the region.
The Prime Minister wrote on X:
"Conveyed advance Eid wishes to my brother, His Majesty King Abdullah II, the King of Jordan, over phone.We expressed concern at the evolving situation in West Asia and highlighted the need for dialogue and diplomacy for the early restoration of peace, security and stability in the region. Attacks on energy infrastructure in West Asia are condemnable and can lead to avoidable escalation.India and Jordan stand in support of unhindered transit of goods and energy.Deeply appreciated Jordan’s efforts in facilitating the safe return of Indians stranded in the region."