ইলেক্সন কমিসন
রাজ্য/য়ু.তি ৫দা লেজিস্লেতিব এসেম্ব্লী মীখল অমসুং বাই-ইলেক্সনগীদমক সেন্ত্রেল ওবজর্বরশিং ১১১১ দিপ্লোই তৌখ্রে
17 MAR 2026 1:55PM by PIB Imphal
1. ইলেক্সন কম্মি ইন্দিয়া (ই.সি.আই.)না হৌজিক চত্থরিবা জেনরেল ইলেক্সনগীদমক অশম্, কেরলা, পুদুচেরি, তামীল নাদু অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলগী লেজিস্লেতিব এসেম্ব্রীশিংদা অমসুং রাজ্য ৬কি বাই-ইলেক্সনগীদমক ওবজর্বর ১১১১ দিপ্লোই তৌখ্রে।
2. নিংশিংবা য়াই মদুদি সি.ই.সি. মসিগী মতুং ইন্না ওবজর্বরশিংনা পান্দম অসি শোয়দনা ফংহনবদা কম্মিসনগী মীৎ-না শিংনা থবক তৌগনি।
3. হৌজিক চত্থরিবা জেনরেল অমসুং বাই-ইলেক্সন অসিদা দিপ্লোই তৌরিবা ওবজর্বর ১১১১গী অকুপ্পা মরোলশিং অসি মখাদা পিরি:
হৌজিক চত্থরিবা জেনরেল/বাই ইলেক্সনদা শিজিন্নখিবা জেনরেল অমসুং পুলিশ ওবজর্বরগী মশিং - ২০২৬
রাজ্য়/য়ু.তি.গী মমিং
এ.সি. শিংগী মশিং
দিপ্লোই তৌখিবা জেনরেল ওবজর্বরশিংগী মশিং
দিপ্লোই তৌখিবা পুলিশ ওবজর্বরশিংগী মশিং
দিপ্লোই তৌখিবা চাদিংগী ওবজর্বরশিংগী মশিং
অসাম
১২৬
৫১
৩৫
৫০
কেরলা
১৪০
৫১
১৭
৪০
তমীল নাদু
২৩৪
১৩৬
৪০
১৫১
নোংচুপ বঙ্গাল
২৯৪
২৯৪
৮৪
১০০
পুদুচেরী
৩০
১৭
১৭
বাই-ইলেক্সনশিং
অপুনবা মশিং
৮৩২
৫৫৭
১৮৮
৩৬৬
1. কম্মিসন্না ওবজর্বরশিং অসি হয়েং হায়বদি মার্চ ১৮, ২০২৬ ফাওবগী মনুংদা মখোয়গী মশাগী ওইবা এসেম্ব্লী কন্সতিত্যুসনশিংদা লৈনবা য়াথং পিখ্রে।
2. ওবজর্বরশিংনা, য়ৌরকপা মতমদা মখোয়গী কন্তেক্তকি অকুপ্পা মরোলশিং মীয়ামদা খঙহনগনি অমসুং মখোয়গী মীখলগা মরি লৈনবা অৱাবশিং তানবা কেন্দিদেৎশিং, রাজনিতিগী পার্তীশিং নত্রগা মখোয়গী মীহুৎশিং নত্রগা মীয়ামগী মীহুৎ অমগা উন্নবা নুমীৎ খুদিংগী অক্কনবা লেপ্পা মতম অমা লেপকনি।
3. কম্মিসন অসিনা কম্মিসনবু ফ্রী অমসুং ফেয়র পোল পাংথোকপদা মতেং পাংনবা কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ৩২৪ অমসুং রিপ্রজেন্তেসন ওফ পিপল এক্ত, ১৯৫১গী সেক্সন ২০ বি. না পিরিবা শক্তিগী মখাদা সেন্ত্রেল ওবজর্বরশিং খনগৎখ্রে। মখোয়না ফিল্দ লেভেলদা ইলেক্তোরেল প্রোসেসকি ইফিসিয়েন্ত অমসুং ইফেক্তিব ওইবা মেনেজমেন্তসু য়েংশিল্লি।

Election Commission
1,111 Central Observers deployed for the Legislative Assembly Elections in 5 States/UTs and bye-elections
17 MAR 2026 1:55PM by PIB Delhi
1. Election Commission India (ECI) has deployed 1,111 Observers for the ongoing General Election to the Legislative Assemblies of Assam, Kerala, Puducherry, Tamil Nadu and West Bengal and the bye-elections in 6 States.
2. It may be recalled that CEC Shri Gyanesh Kumar, while announcing the schedule for the general elections had asserted that the elections be conducted in a violence-free and inducement-free manner so that each elector can cast his/her vote without fear or favour. Accordingly, the Observers will function as the eyes and ears of the Commission in ensuring this objective is met.
3. Details of the 1,111 Observers deployed in the ongoing general and bye-elections are as follows:
NUMBER OF GENERAL AND POLICE OBSERVER DEPLOYED IN ONGOING GENERAL/BYE ELECTION - 2026
Name of the State/UT
No. of ACs
No. of General Observers deployed
No. of Police Observers deployed
No. of Expenditure Observers
deployed
Assam
126
51
35
50
Kerala
140
51
17
40
Tamil Nadu
234
136
40
151
West Bengal
294
294
84
100
Puducherry
30
17
4
17
Bye-elections
8
8
8
8
TOTAL
832
557
188
366
1. The Commission has directed that the Observers be stationed in their respective Assembly Constituencies by tomorrow, i.e., March 18, 2026.
2. The Observers, upon arrival will make public their contact details and will specify a time fixed everyday for meeting the candidates, political parties or their representatives or any member of the public to hear their election-related grievances.
3. The Commission appoints Central Observers under the powers conferred on it by Article 324 of the Constitution and Section 20B of the Representation of the People Act, 1951 to assist the Commission in the conduct of free and fair polls. They also oversee the efficient and effective management of the electoral process at the field level.