প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কেৰালামৰ এৰ্নাকুলামত একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ সমৰ্পনৰ কিয়দাংশ শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
11 MAR 2026 8:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি একাধিক প্ৰকল্পৰ শুভাৰম্ভ কৰি কেৰালামৰ উন্নয়নক ত্বৰান্বিত কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে স্পন্দনশীল উপকূলীয় চহৰ কোচি ভ্ৰমণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুঠ প্ৰায় ১১,০০০ কোটি টকাৰ পদক্ষেপৰাজি উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। সমবেতসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কোচিলৈ আহি সদায় এক বিশেষ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা বুলি উল্লেখ কৰি কয়, “মই এই প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে কেৰালামৰ জনসাধাৰণক আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো।”
এক্স-ৰ এলানি প’ষ্টত কিয়দাংশ শ্বেয়াৰ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"আজি সামুদ্ৰিক শাক-পাচলি উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত নতুন সুযোগৰ উন্মেষ ঘটিছে। আমাৰ চৰকাৰেও একেদৰেই উৎসাহিত কৰিছে।
একেদৰে আমি আধুনিক মীন পালন ব্যৱস্থাকো প্ৰসাৰিত কৰিছো।"
"আমাৰ চৰকাৰেই মাছমৰীয়া সকলৰ কল্যাণ সাধনৰ বাবে এটা সুকীয়া মন্ত্ৰালয় গঠন কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত কেৰালাম যথেষ্ট উপকৃত হৈছে। এই খণ্ডতো এফপিঅ’-ৰ বৰ্ধন ঘটাত সন্তোষ লভিছো।"
"অখিল কেৰালাম ধীৱৰা সভাই সামাজিক সম্প্ৰীতি আৰু ঐক্যৰ প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত অতিশয় উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছে।"
"কোচি শোধনাগাৰৰ পলিপ্ৰ’পিলিন ইউনিটে আত্ম-নিৰ্ভৰতাৰ দিশত আমাৰ প্ৰচেষ্টাক সুদৃঢ় কৰিব আৰু পেকেজিং, বস্ত্ৰশিল্প, অট’ম’বাইল তথা চিকিৎসা আহিলাৰ দৰে বহু খণ্ডক সহায় কৰিব।"
"কেৰালামৰ যোগাযোগ ব্যৱস্থালৈ উদ্দীপনা!"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses from the inauguration and dedication to the nation of multiple developmental projects in Ernakulum, Keralam
11 MAR 2026 8:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the vibrant coastal city of Kochi today to accelerate the development of Keralam by launching multiple projects. The Prime Minister inaugurated and laid the foundation stones for initiatives totaling approximately ₹11,000 crore. Addressing the gathering, the Prime Minister noted that coming to Kochi is always a magnificent experience, stating, "I extend my heartiest congratulations to the people of Keralam for these projects."
Sharing glimpses in a series of posts on X, Shri Modi said:
"Today, new opportunities are emerging in seaweed production. Our Government is encouraging the same.
Likewise, we are promoting modern fish farming systems too."
"It was our Government that created a separate ministry for the welfare of fishermen. This benefitted Keralam significantly. It’s great to see FPOs growing in the sector too."
"Akhila Kerala Dheevara Sabha has made a very significant contribution in promoting social harmony and unity in society."
"The Polypropylene Unit at the Kochi Refinery will strengthen our efforts towards self-reliance and support many sectors like packaging, textiles, automobiles and medical devices."
"A boost to connectivity in Keralam!"