পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
বৰ্তমান তেলৰ যোগানৰ ব্যাঘাতৰ মাজতে আইইএ-ৰ জৰুৰীকালীন তেলৰ মজুত মুকলি কৰাৰ সিদ্ধান্তক ভাৰত চৰকাৰে আদৰণি জনাইছে
11 MAR 2026 8:46PM by PIB Guwahati
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় শক্তি সংস্থাৰ (IEA) সহযোগী সদস্য আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় শক্তি সহযোগিতাৰ সক্ৰিয় অংশীদাৰ হিচাপে ভাৰতে বৰ্তমানৰ যোগানৰ ব্যাঘাতৰ মাজতে আইইএ-ৰ জৰুৰীকালীন তেলৰ মজুত মুকলি কৰাৰ সিদ্ধান্তক আদৰণি জনাইছে।
ভাৰত চৰকাৰে বিশ্ব শক্তি বজাৰত বিশেষকৈ মধ্যপ্ৰাচ্যৰ বিৱৰ্তনশীল পৰিস্থিতিৰ ওপৰত তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিছে।
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় শক্তি সংস্থাৰ প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ভাৰত বিশ্ব বজাৰৰ স্থিতিশীলতাক সমৰ্থন কৰিবলৈ প্ৰয়োজন অনুসৰি উপযুক্ত ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ সাজু হৈ আছে।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Government of India welcomes IEA decision to release emergency oil stocks amid prevailing supply disruptions
11 MAR 2026 8:46PM by PIB Delhi
India, as an Associate Member of the International Energy Agency (IEA) and an active participant in international energy cooperation, welcomes the IEA’s decision to release emergency oil stocks amid the prevailing supply disruptions.
The Government of India is closely monitoring the evolving situation in global energy markets, particularly in the Middle East.
India stands ready to take appropriate measures, as necessary, to support global market stability in alignment with the efforts of the International Energy Agency.