ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣରେ ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଭୂମିକା ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 MAR 2026 2:28PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ଦେଶ ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ପାଳନ କରୁଥିବାବେଳେ, ଭାରତର କାହାଣୀ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଐତିହ୍ୟରୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ ଏହାର ମହିଳାମାନଙ୍କ ଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ରୂପ ନେଇଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଏ ଯେ ଯତ୍ନଶୀଳ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ହେଉଛି ବିକଶିତ ଭାରତ ଦିଗରେ ଯାତ୍ରାର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମୂଳଦୁଆ ।
ଏକ୍ସରେ ଲେଖାଟିକୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ କହିଛି;
"ଯେତେବେଳେ ଦେଶ ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ପାଳନ କରୁଛି, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନ୍ନପୂର୍ଣ୍ଣା ଦେବୀ ଲେଖିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର କାହାଣୀ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଐତିହାସିକ ଐତିହ୍ୟରୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ ଏହାର ମହିଳାମାନଙ୍କ ଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ରୂପ ନେଇଛି।
ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ବିକଶିତ ଭାରତ ଦିଗରେ ଆମର ଯାତ୍ରାରେ ଯତ୍ନଶୀଳ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମୂଳଦୁଆ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on the role of Nari Shakti in nation-building
07 MAR 2026 2:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Smt. Annpurna Devi.
The article notes that as the nation celebrates Nari Shakti, Bharat’s story has been shaped by the strength of its women, drawing from a rich historical legacy. It also highlights that the care economy is an important foundation in the journey towards Viksit Bharat.
Sharing the article on X, the Prime Minister’s Office said;
“As the nation celebrates our Nari Shakti, Union Minister Smt. @Annapurna4BJP writes that Bharat’s story has been shaped by the strength of its women, drawing from a rich historical legacy.
She highlights that the care economy is an important foundation in our journey towards Viksit Bharat.”