প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মহিলা নেতৃত্বাধীন উন্নয়ন সম্পৰ্কীয় প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
09 MAR 2026 1:30PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় শিক্ষামন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে লিখা এখন প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে।
প্ৰবন্ধটোত কোৱা হৈছে যে ভাৰতৰ উন্নয়নৰ কাহিনী নাৰীৰ উন্নয়নৰ পৰা নাৰী নেতৃত্বাধীন উন্নয়নলৈ স্থানান্তৰিত হৈছে। ইয়াত আলোকপাত কৰা হৈছে যে এছ টি ই এম, গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনত বৰ্ধিত অংশগ্ৰহণৰ সৈতে নাৰী শক্তিয়ে বিকশিত ভাৰতৰ যাত্ৰাক শক্তিশালী কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ে এক্স-ত লিখিছে;
"কেন্দ্ৰীয় শিক্ষামন্ত্ৰী Shri @dpradhanbjp -এ লিখিছে যে ভাৰতৰ উন্নয়নৰ কাহিনী নাৰীৰ উন্নয়নৰ পৰা নাৰী নেতৃত্বাধীন উন্নয়নলৈ স্থানান্তৰিত হৈছে। এছ টি ই এম, গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনত বৰ্ধিত অংশগ্ৰহণৰ সৈতে নাৰী শক্তিয়ে বিকশিত ভাৰতৰ যাত্ৰাক শক্তিশালী কৰিছে। "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on women-led development
09 MAR 2026 1:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister of Education, Shri Dharmendra Pradhan.
The article states that India’s development narrative is shifting from women’s development to women-led development. It highlights that with rising participation in STEM, research and innovation, Nari Shakti is powering the journey towards Viksit Bharat.
The Prime Minister’s Office wrote on X;
“Union Education Minister Shri @dpradhanbjp writes that India’s development narrative is shifting from women’s development to women-led development. With rising participation in STEM, research and innovation, Nari Shakti is powering the journey towards Viksit Bharat.”