ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଭିତରେ ଆସାମରେ ପରିଲକ୍ଷିତ ଶାନ୍ତି, ସଂସ୍କୃତି ଓ ଭିତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତନକୁ ନେଇ ଲିଖିତ ଏକ ଲେଖାକୁ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 JAN 2026 1:54PM by PIB Bhubaneswar
ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଭିତରେ ଆସାମରେ ପରିଲକ୍ଷିତ ଶାନ୍ତି, ସଂସ୍କୃତି ଓ ଭିତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତନକୁ ନେଇ ଲିଖିତ ଏକ ଲେଖାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଜି ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପବିତ୍ର ମାର୍ଗଘେରିତାଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତର ଦେଇ ପିଏମଓ ଇଣ୍ଡିଆ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛି ଯେ,
‘ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଭିତରେ ଆସାମର ଶାନ୍ତି, ସଂସ୍କୃତି ଓ ଭିତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତନ ସମ୍ପର୍କରେ କେନ୍ଦ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଚଜ୍ଞବକ୍ସଶଷରକ୍ସସଗ୍ଧବଈଔଚ ଲେଖିଛନ୍ତି ।
୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ବିକଶିତ ଆସାମ ପାଇଁ ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଗ୍ରଗତି ସହ ପରିବେଶ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଦାୟିତ୍ୱବୋଧତା ନେଇ ବିକାଶର ମଡେଲକୁ ସେ ଉଚ୍ଚକିତ କରିଛନ୍ତି ।’

Prime Minister's Office
PM shares an article highlighting the significant improvements Assam has witnessed over the last 11 years in peace, culture and infrastructure
17 JAN 2026 1:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article highlighting the significant improvements Assam has witnessed over the last 11 years in peace, culture and infrastructure.
Responding to a post by Union Minister Shri Pabitra Margherita on X, the PMO India handle stated:
“Union MoS Shri @PmargheritaBJP writes about the significant improvements Assam has witnessed over the last 11 years in peace, culture and infrastructure.
He underlines a development model that balances economic growth with ecological responsibility as the state moves steadily towards a Viksit Assam, in line with the vision of Viksit Bharat @ 2047.”