Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister of Canada to India
02 MAR 2026 5:04PM by PIB Delhi
MoUs / Agreements
Sl.No. Name of MoU/Agreement Description
1.
Terms of Reference (ToR) for the India-Canada Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA)
• The Terms of Reference (ToR) have been finalized for the launch of negotiations toward an ambitious and mutually beneficial Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA).
• The ToR provides the framework, frequency, and modalities that will guide the discussions toward the timely conclusion of an ambitious, balanced, and mutually beneficial CEPA covering trade in goods and services, as well as other agreed policy areas.
• Once concluded, the CEPA will significantly strengthen India–Canada economic engagement and accelerate progress toward achieving the bilateral trade target of USD 50 billion by 2030.
2.
India-Canada-Australia Trilateral MoU on cooperation in technology and innovation
• Aims to advance trilateral cooperation in emerging technologies and innovation, under the Australia–Canada–India Technology and Innovation (ACITI) Partnership
3.
Declaration of Intent on Joint Pulse Protein Centre of Excellence at National Institute of Food Technology, Entrepreneurship, and Management Kundli (NIFTEM-K)
• India-Canada Pulse Protein Centre of Excellence will strengthen food processing capabilities and nutrition-sensitive food systems through applied innovation.
• Support advanced protein extraction and the development of fortified pulse products to address micronutrient deficiencies
4.
Commercial contract between Department of Atomic Energy with Cameco, Canada for the supply of uranium ore concentrates
• Long-term contract with Cameco, Canada for supply of Uranium Ore Concentrates.
• Major step towards expansion of Nuclear Energy in India.
• Contribute towards India’s vision for its nuclear power program, under the Viksit Bharat initiative, to achieve 100 GW of nuclear power by 2047.
5.
MoU between All India Council for Technical Education (AICTE) and Mitacs, Canada for Globalink Research Internships
• Fully-funded internships for up to 300 eligible Indian students annually for three years (beginning 2027) to undertake a 12-week fully-funded research internship under the supervision of Canadian academic institution faculty members in a variety of academic disciplines, from science, engineering, and mathematics to the humanities and social science.
6.
MoU on Critical Minerals Cooperation
• This is a mutually beneficial collaboration between India and Canada to develop secure and resilient critical mineral supply and value chains. Entails promotion of investment and identification of projectsin both countries and facilitating exchange of technical knowledge and best practices in critical and strategic mineral exploration, mining, beneficiation and processing for efficient extraction
7.
MoU on promoting the use of Renewable Energy
• Promotes bilateral cooperation in the field of renewable energy.
• Supports exchange of information, best practices, lessons learned; and capacity building in the domain of energy storage, solar energy, wind energy, and biomass / bio-energy.
8.
MoU on Cultural cooperation
• Enhance people-to-people ties between the two countries through culture and knowledge development.
• Carry out targeted cultural activities and cooperation projects with relevant cultural institutions in co-curated projects, performing arts, visual arts, other creative industries and emerging technology.
ANNOUNCEMENTS
9. 24 MoUs / partnerships among universities / institutions in areas such as Artificial Intelligence, healthcare, agriculture, and innovation.
10. Canada to join Global Biofuels Alliance.
11. Canada to join International Solar Alliance.
12. India’s support for Canada’s joining Indian Ocean Rim Association (IORA) as a Dialogue Partner.
13. Establishment of India-Canada Parliament Friendship Group.
14. Reconstitution of the India–Canada CEO Forum- Key platform to deepen private-sector engagement and advance practical cooperation across priority sectors.
15. Establishment of India-Canada Defence Dialogue.
16. Launch of a new Canada-India Joint Talent and Innovation Strategy by Universities Canada.
17. ⁠Participation of Canada in the upcoming Bharat Tribes Fest-2026, New Delhi from 17-30th March, 2026

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানখিবা ৱাফমশিং: কনাদাগী প্রধান মন্ত্রীগী ভারত খোঙচৎ
02 MAR 2026 5:04PM by PIB Imphal
এম.ও.য়ুশিং/এগ্রিমেন্তশিং
সেরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু/এগ্রিমেন্তগী মমিং
পায়খৎকদবা থবক
1.
ইন্দিয়া-কনাদা কমপ্রেহেন্সিপ ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রিমেন্ত (সেপা) গীদমক তার্ম ওফ রিফরেন্স (তি ও আর)
· থাজবা লৈবা অমসুং লৈবাক অনিমক কান্নবা ফংগদবা কমপ্রেহেন্সিপ ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রিমেন্ত (সেপা) অমগীদমক ৱারি শানবা হৌনবা তার্মস ওফ রিফরেন্স (তি ও আর) য়ানরে।
o পোৎ-চৈ অমসুং থবকশিং ললোন-ইতিক কোনশিনবা, লোয়ননা অতোপ্পা য়ানখ্রবা থৌশিলশিংগী হিরমশিং কোনশিনবা থাজবা লৈবা, থোং মান্নবা অমসুং নাকল অনিমক কান্নবা ফংবা সেপা মতম চানা য়ানবা পুরক্নবা খন্ন-নৈন্নবা ঙাক্লৌ অমসুং থবকশিং তি.ও.আরনা পীগনি
§ য়ানবা হেক পুরকপগা, সেপানা ইন্দিয়া-কনাদাগী শেন-থুমগী থবক ফগৎহনগনি অমসুং ২০৩০ ফাওবদা লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক্কী থবক য়ু.এস দোল্লার বিল্লিয়ন ৫০ গী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা য়াংনা চঙশিনগনি
2.
তেক্নোলোজি অমসুং ইন্নোবেসন্দা মতেং পাংন্নবা ইন্দিয়া-কনাদা-অষ্ট্রেলিয়া ত্রাইলেতরেল এম.ও.য়ু
· অষ্ট্রেলিয়া-কনাদা-ইন্দিয়া তেক্নোলোজি এন্দ ইন্নোবেসন পার্তনরশিপকী মখাদা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং অমসুং ইন্নোবেন্দা লৈবাক অহুম পুন্না থবক তৌমিন্নবা চাউখৎনবা পান্দম থম্লি।
3.
নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ফুদ তেক্নোলোজি, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিপ এন্দ মেনেজমেন্ত কুন্দলিদাজোইন্ত পলস প্রোতিন সেন্তর ওফ এক্সলেন্স লিংখৎনবা দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত
· ইন্দিয়া-কনাদা পলস প্রোতিন সেন্তর ওফ এক্সলেন্সনা অনৌবা থবকশিংগী খুৎথাংদা চীঞ্জাক শেম শাবা অমসুং মচি ওইবা চীঞ্জাক পুথোকপগী থবকশিং ফগৎহনগনি।
o মচি ওইবা চীঞ্জাক মরাং কাইনা চাদবগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা অৱাংবা থাক্কী প্রোতিন লৌথোকপগী থবক অমসুং হৱায়গী পোৎথোকশিং ফগৎহনবগী থবক মতেং পাংগনি।
4.
য়ুরানিয়ম ওর কন্সেনত্রেদশিং ফংহন্নবা দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জি অমসুং কমেকো, কনাদাগী মরক্ত কম্মর্সিএল কন্ত্রেক্ত
· য়ুরানিয়ম ওর কন্সেনত্রেদশিং ফংহন্নবা মতম শাংনা কমেকো, কনাদাগা থবক তৌমিন্নগি।
o ভারত্ত ন্যুক্লিয়ার ইনর্জি পাকথোক-চাউথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাংনি।
§ ২০৪৭ ফাওবদা গিগাৱাত ১০০ গী ন্যুক্লিয়ার পৱার পুথোকপগী পান্দম ফংনবা, বিকসিত ভারত থৌরাংগী মখাদা, ভারতকী ন্যুক্লিয়ারগী থবকশিংদা মতেং পাংগনি।
5.
গ্লোবেল লিঙ্ক রিছার্স ইন্তর্নশিপশিংগীদমক ওল ইন্দিয়া কাউন্সিল ফোর তেক্নিকেল ইজুকেসন (আইতেক) অমসুং মিতাস, কনাদাগী মরক্ত এম.ও.য়ু
· সাইন্স, ইঞ্জিনিয়ারিং, মেথস, হুমেনিতি অমসুং সোসিএল সাইন্সশিংদগী হৌরগা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা কনাদাগী মহৈলোয়শঙশিংগী ওজাশিংগী মীৎয়েং মখাদা চয়োল ১২ গী রিছার্স ইন্তর্নশিপগী মখাদা ২০২৭ দগী হৌদুনা চহি অহুমগী ওইনা ভারতকী মহৈরোয় ৩০০ দা শেন মপুংফানা পুথোকপা ইন্তর্নশিপশিং পীগনি।
6.
ক্রিতিকেল মিনরেলশিংগী মতেং পাংন্নবা এম.ও.য়ু
· অফবা ক্রিতিএল মিনরেল সপ্লাই অমসুং ভেলু চেনশিং শেমগৎনবা ভারত অমসুং কনাদাগী মরক্ত নাকল অনিমক কান্নবা ফংবা মতেং পাংনবা অমনি। লৈবাক অনিমক্ত শেন থাদবা অমসুং প্রোজেকশিং মশক খঙদোকপগী থবক ফগৎহনগনি অমসুং ক্রিতিকেল অমসুং ষ্ট্রাতেজিক মিনরেল থিদোকপা, মাইনিং, শেম-শাবগী থবকশিংদা তেক্নিকেলগী লৌশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা থবক পীথোক-পীশিন তৌনবা ঙমগনি।
7.
রিন্যুএবল ইনর্জি শীজিন্নবা হেনগৎনবা এম.ও.য়ু
· রিন্যুএবল ইনর্জিগী লমদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা য়োকখৎপা।
o ইনর্জি ষ্টোরেজ, সোলার ইনর্জি, ৱিন্দ ইনর্জি অমসুং বাইওমাস/বাইও-ইনর্জিদা ই-পাউ, খ্বাইদগী ফবা থবকশিং, পারাশিং অমসুং কেপাসিতি বিল্দিং পীথোক-পীশিন তৌনবা শৌগৎগনি।
8.
নাৎকী মতেং পাংন্নবা এম.ও.য়ু
· নাৎ অমসুং লৌশিংগী খুৎথাংদা লৈবাক অনিগী মরক্ত মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং ফগৎহনবা।
o কো-ক্যুরেতেদ প্রোজেকশিং, পর্ফোমিং আর্তসশিং, ভিজ্যুল আর্তসশিং, অতোপ্পা ক্রিয়েতিপ ইন্দষ্ট্রিশিং অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিশিংদা নাৎকী থৌরমশিং পাংথোকপা অমসুং প্রোজেকশিং পুন্না পায়খৎমিন্নবা।
লাউথোকখিবশিং
9. আর্তফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, অনা-লাইয়েং, লৌউ-শিংউ অমসুং ইন্নোবেসনগুম্ব হিরমশিংদা য়ুনিভর্সিতিশিং/মহৈলোয়শঙশিংগী মরক্ত এম.ও.য়ু ২৪।
10. কনাদানা গ্লোবেল বাইওফ্যুএল এল্লাইন্স শরুক য়াবা।
11. কনাদানা ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্স শরুক য়াবা।
12. ৱারি শানবগী মরুপ অমা ওইনা, কনাদানা ইন্দিয়ান ওসিন রিম এসোসিএসন (আই ও আর এ) শরুক য়াবদা ভারতনা শৌগৎপা।
13. ইন্দিয়া-কনাদা পর্লিয়ামেন্ত ফ্রেন্দসিপ গ্রুপ লিংখৎপা।
14. মরুওইবা হিরমশিংদা লনাই কাংবু শীজিন্নবা হেনগৎনবা অমসুং অৱাংবা থাক্কী থবকশিং মতেং পাংন্নবা মরুওইবা মফম অমা ওইরিবা ইন্দিয়া-কনাদা সি.ই.ও ফোরম অমুক হন্না শেমগৎপা।
15. ইন্দিয়া-কনাদা দিফেন্স দাইলোগ লিংখৎপা।
16. কনাদাগী য়ুনিভর্সিতিশিংনা অনৌবা কনাদা-ইন্দিয়া জোইন্ত তেলেন্ত এন্দ ইন্নোবেসন ষ্ট্রাতেজি অমা হৌদোকপা।
17.
মার্চ ১৭-মার্চ ৩০, ২০২৬ ফাওবা ন্যু দিল্লিদা পাংথোক্কদৌরিবা ভারত ত্রাইবস ফেষ্ট-২০২৬ দা কনাদা শরুক য়াবা।