প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰিদৰ্শন কৰিলে বিশ্ব হ’ল’কাষ্ট স্মৃতি কেন্দ্ৰ– যাদ ভাশ্বেম
26 FEB 2026 9:02PM by PIB Guwahati
ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম বেঞ্জামিন নেতানিয়াহুৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি জেৰুজালেমত থকা যাদ ভাশ্বেম – বিশ্ব হ’ল’কাষ্ট স্মৃতি কেন্দ্ৰ পৰিদৰ্শন কৰি হ’ল’কাষ্টৰ বলি হোৱা লোকসকলক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হল অৱ ৰিমেমব্ৰেন্সত এক স্মৰণ অনুষ্ঠানতো অংশগ্ৰহণ কৰে। অনুষ্ঠানত কেণ্টৰে "এল মালেহ ৰহামীম"ৰ কবিতা আবৃত্তি কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হ’ল’কাষ্টৰ বলি হোৱা লোকসকলৰ ব্যক্তিগত কাহিনী প্ৰদৰ্শন কৰা বুক অৱ নেমছ হলো পৰিদৰ্শন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ এই ভ্ৰমণে ভাৰত আৰু ইজৰাইলৰ জনসাধাৰণৰ মাজত মানৱীয় মূল্যবোধৰ প্ৰতি থকা গভীৰ আবেগিক বন্ধন তথা ভাগ-বাটোৱাৰা কৰা দায়বদ্ধতাক প্ৰতিফলিত কৰিছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Centre
26 FEB 2026 9:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by the Prime Minister of Israel, H.E Mr. Benjamín Netanyahu, visited Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Centre - in Jerusalem today, and paid tribute to the victims of the Holocaust. Prime Minister participated in a solemn ceremony at the Hall of Remembrance. The ceremony was marked by the poignant recital of the "El Maleh Rahamim" by the Cantor. Prime Minister also visited the Book of Names Hall which displays personal stories of the victims of the Holocaust.
The visit underscores the deep emotional bond and shared commitment to human values between the people of India and Israel.