প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কানাডাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত ভ্ৰমণ
26 FEB 2026 10:40AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ আমন্ত্ৰণ মৰ্মে কানাডাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মাৰ্ক কাৰ্নীয়ে ২০২৬ চনৰ ২৭ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা ২ মাৰ্চলৈ ভাৰত ভ্ৰমণ কৰিব। এয়া হ’ব প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্নীৰ প্ৰথম ভাৰত ভ্ৰমণ।
২৭ ফেব্ৰুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্নী মুম্বাইত উপস্থিত হব। পৰৱৰ্তী দুদিন তেওঁ পৃথক বাণিজ্যিক অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব, ভাৰতীয় আৰু কানাডিয়ান চিইঅ, উদ্যোগ আৰু বিত্তীয় বিশেষজ্ঞ, উদ্ভাৱক, শিক্ষাবিদৰ লগতে ভাৰতত থকা কানাডিয়ান পেন্সন পুঁজিৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্নীয়ে ২ মাৰ্চত নতুন দিল্লীত উপস্থিত হ'ব। ২ মাৰ্চত দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হায়দৰাবাদ হাউছত প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ আলোচনাত মিলিত হ’ব। দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত-কানাডাৰ কৌশলগত সহযোগিতাৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত লাভ কৰা অগ্ৰগতিৰ বিষয়ে পৰ্যালোচনা কৰিব, যিবোৰ তেওঁলোকৰ কানানাস্কিছ (জুন ২০২৫) আৰু জোহানেছবাৰ্গ (নৱেম্বৰ ২০২৫) ত তেওঁলোকৰ পূৰ্বৰ বৈঠকত উপনীত হৈছিল। তেওঁলোকে বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ; শক্তি; গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থ; কৃষি; শিক্ষা, গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱন; আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ককে ধৰি মূল বিষয়সমূহত অব্যাহত থকা সহযোগিতাৰ পৰ্যালোচনা কৰিব। দুয়োগৰাকী নেতাই আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিভিন্ন দিশৰ ওপৰতো দৃষ্টিভংগী আদান-প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্নীয়ে পিছদিনা অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ভাৰত-কানাডা চিইঅ’ ফ’ৰামতো অংশগ্ৰহণ কৰিব।
ভাৰত-কানাডা দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক স্বাভাৱিক কৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰ্যায়ত এই ভ্ৰমণ সম্পন্ন হ’ব। দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ পূৰ্বে পাৰস্পৰিক চিন্তা আৰু সংবেদনশীলতাৰ প্ৰতি সন্মান, জনসাধাৰণৰ মাজত শক্তিশালী সম্পৰ্ক আৰু বৰ্ধিত অৰ্থনৈতিক পৰিপূৰকতাৰ ভিত্তিত এক গঠনমূলক আৰু সন্তুলিত অংশীদাৰিত্ব গঢ়ি তুলিবলৈ সন্মত হৈছিল। নেতা দুগৰাকীৰ সমাগত বৈঠকে ভাৰত আৰু কানাডাৰ অগ্ৰগামী সহযোগিতা নিৰ্মাণত অংশীদাৰী দৃষ্টিভংগী আৰু ইতিবাচক গতিক পুনৰ নিশ্চিত কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব।

Prime Minister's Office
Visit of the Prime Minister of Canada to India
26 FEB 2026 10:40AM by PIB Delhi
At the invitation of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Prime Minister of Canada, The Right Honourable Mark Carney, will pay an official visit to India from 27 February to 2 March 2026. This will be Prime Minister Carney’s first official visit to India.
On 27 February, Prime Minister Carney will arrive in Mumbai. Over the next two days, he will participate in separate business engagements, interact with Indian and Canadian CEOs, industry and financial experts, innovators, educators as well as Canadian Pension Funds based in India.
Prime Minister Carney will arrive in New Delhi on 1st March. On 2nd March, the two Prime Ministers will hold delegation-level talks at Hyderabad House. Both leaders will review the progress achieved till date across diverse areas of the India – Canada Strategic Partnership, building on their earlier meetings in Kananaskis (June 2025) and Johannesburg (November 2025). They will also take stock of ongoing cooperation in key pillars including trade and investment; energy; critical minerals; agriculture; education, research, and innovation; and people-to-people ties. The two leaders will also exchange views on regional and global developments.
Prime Minister Modi and Prime Minister Carney will also attend the India–Canada CEOs Forum scheduled later in the day.
The visit comes at an important juncture in normalization of India-Canada bilateral relations. The two Prime Ministers have earlier agreed to pursue a constructive and balanced partnership grounded in mutual respect for each other’s concerns and sensitivities, strong people-to-people ties, and growing economic complementarities. The forthcoming meeting between the leaders will provide an opportunity to reaffirm the positive momentum and shared vision of India and Canada in building a forward-looking partnership.