Prime Minister's Office
Prime Minister visits Tech Exhibition in Jerusalem
26 FEB 2026 10:37AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by the Prime Minister of Israel, H.E. Benjamin Netanyahu, visited an exhibition showcasing pioneering Israeli innovations across several sectors on February 25, 2026. The exhibition featured leading companies and research entities specializing in Agri-tech, Water-tech, Climate-tech, Health-biotech, Smart Mobility, AI, Cybersecurity, and Quantum technologies.
Innovation and Tech partnership is a key pillar of India-Israel bilateral ties. The two countries are working together to build solutions to address modern-day challenges through the "India-Israel Innovation Bridge" initiative. During the walk-through, Prime Minister interacted with scientists, tech-entrepreneurs and CEOs of the following companies/entities:
* Quantum & Deep Tech: Prime Minister was briefed by Quantum Machines on the Israeli Quantum Computing Centre (IQCC) and by Classiq, which is simplifying quantum software development.
* Health-Tech & AI: AISAP, a start-up, demonstrated its AI-powered point-of-care ultrasound, which provides real-time diagnostic guidance. The Horizon Scanning Division of the Israeli Ministry of Science and Technology presented "Tech Scout," an AI-driven tool for strategic risk detection and trend analysis.
* Smart Mobility: Mobileye, a tech-enterprise, showcased its sensor and chip technology aimed at reducing road accidents.
* Cybersecurity: Check Point Software Technologies highlighted its advanced threat prevention solutions and its collaborations in India.
* Water & Agriculture: The solutions displayed focussed on innovations in sustainability. WaterGen demonstrated its technology to produce drinking water from air, while N-Drip showcased gravity-powered micro-irrigation systems. Natural Offset Farming (NOF) presented in-field post-harvest solutions to reduce food loss without electricity.
* Climate & Bio-Tech: Remilk showcased precision fermentation for lab-produced milk proteins, and BarAlgae presented machine-learning-integrated microalgae cultivation. Mynora Bio displayed plastic waste management using specialized bio-conversion additives.
* Energy & Natural Resources: The Geophysical Institute (GII) demonstrated high-resolution modelling for quantifying mineral resources.
* Space: Israel Aerospace Industries presented its miniaturised communications satellites and integrated Synthetic Aperture Radar [SAR]
During his interaction with the innovators, Prime Minister noted that the cutting-edge technologies on display hold immense potential to scale up India-Israel innovation, start-ups and business partnerships, especially in areas such as agriculture, water management, healthcare and digital services. He invited the companies to explore opportunities in India to invest, manufacture and build technology partnerships.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জেরুসলমদা পাংথোকপা তেক একজিবিসনদা প্রধান মন্ত্রীনা চৎখ্রে
26 FEB 2026 10:37AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগা লোয়ননা ফেব্রুৱারী ২৫, ২০২৬তা সেক্তর কয়াদা ইজরেলগী অনৌবা খোংথাং কয়া উৎলিবা একজিবিসন অমা য়েংখি। একজিবিসন অসিদা এগ্রি-তেক, ৱাতর-তেক, ক্লাইমেৎ-তেক, হেল্থ-বাইওতেক, স্মার্ত মোবিলিতী, এ.আই., সাইবর সেক্যুরিতী অমসুং ক্বান্তম তেক্নোলোজীশিংদা মকোক থোংবা কম্পনীশিং অমসুং রিসর্চ এন্তিতীশিং য়াওখি।
ইন্নোবেসন অমসুং তেক পার্তনরশিপ অসি ভারত-ইজরেলগী নাকল অনিগী ওইবা মরীশিংগী মরুওইবা য়ুম্বী অমনি। লৈবাক অনিমক্না "ইন্দিয়া-ইজরেল ইন্নোবেসন ব্রিজ" ইনিসিএতিবকী খুত্থাংদা হৌজিক মতমগী শিংনবশিং থেংননবা সোলুসন পুথোক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। ৱাক থ্রু অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা সাইন্তিস্তশিং, তেক-ওন্তপ্রিন্যুওরশিং অমসুং মখাগী কম্পনীশিং/এন্তিতীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা ৱারী শানখি:
* ক্বান্তম অমসুং দিপ তেক: প্রধান মন্ত্রীদা ক্বান্তম মেছিনশিংগী খুত্থাংদা ইজরেলগী ক্বান্তম কম্প্যুতিং সেন্তর (আই.ক্যু.সি.সি.)গী মতাংদা অমসুং ক্বান্তম সোফৱেয়র দিবেলপমেন্তবু ক্লাসিকনা লায়থোকহল্লিবা অসিগী মতাংদা পাউদমখি।
* হেল্থ-তেক অমসুং এ.আই.: এ.আই.এস.এ.পি., স্তার্ত-অপ অমনা, রিএল-তাইম দাইগ্নোস্তিক গাইদেন্স পীরিবা, এ.আই.না পাৱর তৌবা পোইন্ত-ওফ-কেয়র ওলত্রাসাউন্দ উৎখি। ইজরেলগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মিনিস্ত্রিগী হোরাইজন স্কেনিং দিভিজননা স্ত্রেতেজিক রিস্ক থিদোকপা অমসুং ত্রেন্দ এনালাইসিসকীদমক এ.আই.না চলাইবা "তেক স্কাউত" অমা উৎখি।
* স্মার্ত মোবিলিতী: তেক্নোলোজী এন্তরপ্রাইজ অমা ওইরিবা মোবাইলেয়েনা, লম্বীগী এক্সিদেন্তশিং হন্থহন্নবা পান্দম থম্লিবা সেন্সর অমসুং চিপ তেক্নোলোজী উৎখি।
* সাইবর সেক্যুরিতী: চেক পোইন্ত সোফৱেয়র তেক্নোলোজীশিংনা মখোয়গী এদভান্স থ্রেৎ প্রিভেন্সন সোলুসনশিং অমসুং ভারত্তা মখোয়গী কোলাবোরেসনশিং ফোংদোকখি।
* ঈশিং অমসুং লৌউ-শিংউ: উৎলিবা সোলুসনশিং অসি সস্তেনেবিলিতীদা ইন্নোবেসনশিংদা মীৎয়েং থম্লি। ৱাতরজেননা নুংশিৎতগী থক্নবা ঈশিং পুথোকপগী তেক্নোলোজী উৎখি, অদুগা এন-দ্রিপনা গ্রেভিতি-পাৱর মাইক্রো-ইরিগেসন সিস্তেম উৎখি। নেচরেল ওফসেৎ ফার্মিং (এন.ও.এফ.) না ইলেক্ত্রিসিতী য়াওদনা চিঞ্জাক মাংহন্দনবা লৌউরোক মতুংগী পাম্বৈশিং ফোংদোকখি।
* ক্লাইমেৎ অমসুং বাইও-তেক: রিমিল্কনা লেবোরেতরীদা পুথোকপা মিল্ক প্রোতীনশিংগীদমক প্রিসিজন ফর্মেন্তেসন উৎখি, অমসুং বারএলগেনা মেছিন-লর্নিং-ইন্তিগ্রেতেদ মাইক্রোএলগে কল্তিবেশন উৎখি। মাইনোরা বাইওনা অখন্নবা বাইও-কনভর্সন এদিতিবশিং শীজিন্নদুনা প্লাস্তিক ৱেস্ত মেনেজমেন্ত উৎখি।
* ইনর্জী অমসুং নেচরেল রিসোর্সেস: জিওফিজিকেল ইন্সতিত্যুৎ (জি.আই.আই.) না মিনরেল রিসোর্সশিং ক্বান্তিফাই তৌনবা হায়-রিজোলুসন মোদেলিং উৎখি।
* স্পেস: ইজরেল এরোস্পেস ইন্দস্ত্রীজনা মসিগী অপীকপা কম্ম্যুনিকেসন সেতলাইৎশিং অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ সিন্থেতিক এপরচর রাদর [এস.এ.আর.] উৎখ্রে।
ইন্নোবেতরশিংগা ৱারী শানখিবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি উৎলিবা কত্তিং-এদজ তেক্নোলোজীশিং অসিনা ভারত-ইজরেল ইন্নোবেসন, স্তার্ত-অপশিং অমসুং বিজিনেস পার্তনরশিপশিং, মরুওইনা লৌউ-শিংউ, ঈশিংগী মেনেজমেন্ত, হকশেল অমসুং দিজিতেল সর্বিসশিং অসি পাকথোক চাউথোকহন্নবা অচৌবা পোতেন্সিয়েল লৈ। মহাক্না কম্পনীশিংবু ভারত্তা ইনবেস্তমেন্ত, মেনুফেকচরিং অমসুং তেক্নোলোজী পার্তনরশিপ শেমগৎনবা খুদোংচাবশিং য়েংশিন্নবা হায়খি।