Prime Minister's Office
Prime Minister visits Tech Exhibition in Jerusalem
26 FEB 2026 10:37AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by the Prime Minister of Israel, H.E. Benjamin Netanyahu, visited an exhibition showcasing pioneering Israeli innovations across several sectors on February 25, 2026. The exhibition featured leading companies and research entities specializing in Agri-tech, Water-tech, Climate-tech, Health-biotech, Smart Mobility, AI, Cybersecurity, and Quantum technologies.
Innovation and Tech partnership is a key pillar of India-Israel bilateral ties. The two countries are working together to build solutions to address modern-day challenges through the "India-Israel Innovation Bridge" initiative. During the walk-through, Prime Minister interacted with scientists, tech-entrepreneurs and CEOs of the following companies/entities:
* Quantum & Deep Tech: Prime Minister was briefed by Quantum Machines on the Israeli Quantum Computing Centre (IQCC) and by Classiq, which is simplifying quantum software development.
* Health-Tech & AI: AISAP, a start-up, demonstrated its AI-powered point-of-care ultrasound, which provides real-time diagnostic guidance. The Horizon Scanning Division of the Israeli Ministry of Science and Technology presented "Tech Scout," an AI-driven tool for strategic risk detection and trend analysis.
* Smart Mobility: Mobileye, a tech-enterprise, showcased its sensor and chip technology aimed at reducing road accidents.
* Cybersecurity: Check Point Software Technologies highlighted its advanced threat prevention solutions and its collaborations in India.
* Water & Agriculture: The solutions displayed focussed on innovations in sustainability. WaterGen demonstrated its technology to produce drinking water from air, while N-Drip showcased gravity-powered micro-irrigation systems. Natural Offset Farming (NOF) presented in-field post-harvest solutions to reduce food loss without electricity.
* Climate & Bio-Tech: Remilk showcased precision fermentation for lab-produced milk proteins, and BarAlgae presented machine-learning-integrated microalgae cultivation. Mynora Bio displayed plastic waste management using specialized bio-conversion additives.
* Energy & Natural Resources: The Geophysical Institute (GII) demonstrated high-resolution modelling for quantifying mineral resources.
* Space: Israel Aerospace Industries presented its miniaturised communications satellites and integrated Synthetic Aperture Radar [SAR]
During his interaction with the innovators, Prime Minister noted that the cutting-edge technologies on display hold immense potential to scale up India-Israel innovation, start-ups and business partnerships, especially in areas such as agriculture, water management, healthcare and digital services. He invited the companies to explore opportunities in India to invest, manufacture and build technology partnerships.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜେରୁସାଲେମରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 FEB 2026 10:37AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ଇସ୍ରାଏଲ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ମହାମହିମ ବେଞ୍ଜାମିନ୍ ନେତାନ୍ୟାହୁଙ୍କ ସହିତ, ଫେବୃଆରୀ ୨୫,୨୦୨୬ ରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଇସ୍ରାଏଲୀ ନବସୃଜନର ଅଗ୍ରଣୀ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ କୃଷି-ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଜଳ-ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଜଳବାୟୁ-ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ-ଜୈବପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ସ୍ମାର୍ଟ ମୋବିଲିଟି, ଏଆଇ, ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶେଷଜ୍ଞ ପ୍ରମୁଖ କମ୍ପାନୀ ଏବଂ ଗବେଷଣା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଥିଲେ।
ନବସୃଜନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହଭାଗୀତା ଭାରତ-ଇସ୍ରାଏଲ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ। "ଭାରତ-ଇସ୍ରାଏଲ ନବସୃଜନ ସେତୁ" ପଦକ୍ଷେପ ମାଧ୍ୟମରେ ଆଧୁନିକ ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ସମାଧାନ ନିର୍ମାଣ କରିବା ପାଇଁ ଦୁଇ ଦେଶ ଏକାଠି କାମ କରୁଛନ୍ତି। ପଦଯାତ୍ରା ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବୈଜ୍ଞାନିକ, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା-ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଏବଂ ନିମ୍ନଲିଖିତ କମ୍ପାନୀ/ପ୍ରତିଷ୍ଠାର ସିଇଓମାନଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ:
* କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ଏବଂ ଡିପ୍ ଟେକ୍: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଇସ୍ରାଏଲୀ କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ କମ୍ପ୍ୟୁଟିଂ ସେଣ୍ଟର (IQCC) ଏବଂ କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ସଫ୍ଟୱେର୍ ବିକାଶକୁ ସରଳ କରୁଥିବା କ୍ଲାସିକ୍ ଏବଂ କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ମେସିନ୍ସ ଦ୍ୱାରା ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଥିଲା।
* ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ-ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଏବଂ AI: AISAP, ଏକ ଷ୍ଟାର୍ଟ-ଅପ୍, ଏହାର AI-ଚାଳିତ ପଏଣ୍ଟ-ଅଫ୍-କେୟାର୍ ଅଲ୍ଟ୍ରାସାଉଣ୍ଡ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା, ଯାହା ପ୍ରକୃତ-ସମୟ ନିଦାନ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ପ୍ରଦାନ କରେ। ଇସ୍ରାଏଲୀ ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ହରିଜନ ସ୍କାନିଂ ବିଭାଗ "ଟେକ୍ ସ୍କାଉଟ୍" ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲା, ଯାହା ରଣନୈତିକ ବିପଦ ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଧାରା ବିଶ୍ଳେଷଣ ପାଇଁ ଏକ AI-ଚାଳିତ ଉପକରଣ।
* ସ୍ମାର୍ଟ ମୋବିଲିଟି: ମୋବାଇଲିଏ, ଏକ ଟେକ୍-ଏଣ୍ଟରପ୍ରାଇଜ୍, ସଡ଼କ ଦୁର୍ଘଟଣା ହ୍ରାସ କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ଏହାର ସେନ୍ସର ଏବଂ ଚିପ୍ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା।
* ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା: ଚେକ୍ ପଏଣ୍ଟ ସଫ୍ଟୱେର୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିଜ୍ ଏହାର ଉନ୍ନତ ବିପଦ ନିବାରଣ ସମାଧାନ ଏବଂ ଭାରତରେ ଏହାର ସହଯୋଗ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲା।
* ଜଳ ଏବଂ କୃଷି: ପ୍ରଦର୍ଶିତ ସମାଧାନଗୁଡ଼ିକ ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱରେ ନବସୃଜନ ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ ଥିଲା। ୱାଟରଜେନ୍ ବାୟୁରୁ ପାନୀୟ ଜଳ ଉତ୍ପାଦନ କରିବା ପାଇଁ ଏହାର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା, ଯେତେବେଳେ N-Drip ଗୁରୁତ୍ୱାକର୍ଷଣ-ଚାଳିତ ସୂକ୍ଷ୍ମ-ଜଳସେଚନ ପ୍ରଣାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା। ପ୍ରାକୃତିକ ଅଫସେଟ୍ ଫାର୍ମିଂ (NOF) ବିଦ୍ୟୁତ୍ ବିନା ଖାଦ୍ୟ କ୍ଷତି ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅମଳ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମାଧାନ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲା।
* ଜଳବାୟୁ ଏବଂ ଜୈବ-ପ୍ରଯୁକ୍ତି: ରିମିଲ୍କ ପ୍ରୟୋଗଶାଳାରେ ଉତ୍ପାଦିତ କ୍ଷୀର ପ୍ରୋଟିନ୍ ପାଇଁ ସଠିକ୍ କିଣ୍ତନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା, ଏବଂ ବାର୍ଆଲ୍ଗେ ମେସିନ୍-ଶିକ୍ଷଣ-ସମିଶ୍ରିତ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଶୈବାଳ ଚାଷ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲା। ମାଇନୋରା ବାୟୋ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଜୈବ-ରୂପାନ୍ତର ଆଡିଟିଭ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍ ଅପଚୟ ପରିଚାଳନା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା।
* ଶକ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ସମ୍ପଦ: ଜିଓଫିଜିକାଲ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ (GII) ଖଣିଜ ସମ୍ପଦ ପରିମାଣ ପାଇଁ ଉଚ୍ଚ-ସଂଶୋଧନ ମଡେଲିଂ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି।
* ମହାକାଶ: ଇସ୍ରାଏଲ ଏରୋସ୍ପେସ୍ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରିଜ୍ ଏହାର କ୍ଷୁଦ୍ର ଯୋଗାଯୋଗ ଉପଗ୍ରହ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ସିନ୍ଥେଟିକ୍ ଆପର୍ଚର ରାଡାର [SAR] ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛି।
ଉତ୍ପାଦକମାନଙ୍କ ସହିତ ତାଙ୍କର ଆଲୋଚନା ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଭାରତ-ଇସ୍ରାଏଲ ନବସୃଜନ, ଷ୍ଟାର୍ଟ-ଅପ୍ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟିକ ସହଭାଗୀତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଅପାର ସମ୍ଭାବନା ରଖିଛି, ବିଶେଷକରି କୃଷି, ଜଳ ପରିଚାଳନା, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ୍ ସେବା ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ। ସେ ଭାରତରେ ନିବେଶ, ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହଭାଗୀତା ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବାକୁ କମ୍ପାନୀଗୁଡ଼ିକୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ।