প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজ্যৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন
20 FEB 2026 9:35AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি অৰুণাচল প্ৰদেশৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে ৰাজ্যখনৰ জনসাধাৰণক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশক পৰম্পৰা আৰু প্ৰকৃতিৰ মাজত সম্প্রীতিৰ এক উজ্জ্বল উদাহৰণ হিচাপে প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ইয়াৰ উদ্যমী আৰু পৰিশ্রমী নাগৰিকসকলে ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰগতি শক্তিশালী কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কৈছেঃ
‘অৰুণাচল প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক ৰাজ্যখনৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনালো।
ৰাজকীয় দৃশ্যপট আৰু এক অসাধাৰণ সাংস্কৃতিক বৈচিত্ৰ্যৰে ধন্য অৰুণাচল প্ৰদেশ পৰম্পৰা আৰু প্ৰকৃতিৰ মাজত সম্প্রীতিৰ এক উজ্জ্বল উদাহৰণ হিচাপে থিয় হৈ আছে। ইয়াৰ উৎসাহী আৰু উদ্যমী নাগৰিকসকলে ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰগতি শক্তিশালী কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। একে সময়তে ৰাজ্যখনৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ জনজাতীয় নীতিয়ে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰলৈ অপৰিসীম সমৃদ্ধি যোগ কৰিছে।
আহি থকা সময়ত ৰাজ্যখনে উন্নয়নৰ নতুন শিখৰত উপনীত হওঁক।’

Prime Minister's Office
PM greets the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day
20 FEB 2026 9:35AM by PIB Delhi
Prime Ministed Shri Narendra Modi greeted the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day today.
PM lauded Arunachal Pradesh as a shining example of harmony between tradition and nature. He noted that its spirited and industrious citizens play a vital role in strengthening the nation’s progress.
In a post on X, Shri Modi said:
“Warm wishes to the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day.
Blessed with majestic landscapes and an extraordinary cultural diversity, Arunachal Pradesh stands as a shining example of harmony between tradition and nature. Its spirited and industrious citizens play a vital role in strengthening the nation’s progress. At the same time, the state’s diverse tribal ethos adds immense richness to our nation.
May the state continue to scale new heights of development in the times to come.”