গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, 'ভাৰত এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬-এ নতুন যুগৰ নেতৃত্বৰ বাবে ভাৰতক প্ৰস্তুত কৰি তুলিছে
বিশ্ব নেতা আৰু প্ৰযুক্তিবিদসকলক আতিথ্য প্ৰদান কৰি ভাৰতে বিশ্বজনীন সমৃদ্ধি আৰু কল্যাণৰ মন্ত্ৰৰে নতুন যুগৰ নৈতিক দিশ নিৰ্ধাৰণ কৰিছে
ইণ্ডিয়া এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন হ'ল উদ্ভাৱনৰ অনন্ত শক্তি আৰু গণতন্ত্ৰৰ গভীৰ সাংস্কৃতিক এনাজৰীৰ জৰিয়তে মানৱতাৰ প্ৰগতিৰ যাত্ৰাক সদায়ে ইন্ধন যোগাব বুলি বিশ্বক দিয়া ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতি
ভৱিষ্যত বহু লোকৰ বাবে অদৃশ্য হ'ব পাৰে, কিন্তু ভাৰতে ইতিমধ্যে নিজৰ ভাগ্য নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছে
ভাৰতৰ এআই ভিজন, মানৱে মানৱতাক এক শক্তিশালী আৰু সুৰক্ষিত ভৱিষ্যতৰ দিশে অগ্ৰসৰ কৰিছে, যিটো প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ইণ্ডিয়া এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬ত দাঙি ধৰিছে
ইণ্ডিয়া এআই ইমপেক্ট ছামিট ২০২৬ত প্ৰদৰ্শন কৰা সৰ্ব্বম এআইয়ে প্ৰমাণ কৰে যে ভৱিষ্যত ভাৰতৰ
২২টা ভাৰতীয় ভাষাত অত্যাধুনিক এআই সমাধান প্ৰদান কৰি প্ৰযুক্তিয়ে প্ৰত্যেকৰ হাতলৈ যোৱাৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰে, যাৰ ফলত প্ৰশস্ত হ’ল মোদীজীৰ বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ পথ
19 FEB 2026 9:42PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ইণ্ডিয়া এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬-এ মোদী চৰকাৰৰ সফলতাৰ আধাৰত নতুন যুগৰ নেতৃত্বৰ বাবে ভাৰতক প্ৰস্তুত কৰিছে।
এক্সত এলানি পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়,
"ভাৰত এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬য়ে মোদী চৰকাৰৰ সফলতাৰ আধাৰত নতুন যুগৰ নেতৃত্বৰ বাবে ভাৰতক প্ৰস্তুত কৰিছে। বিশ্ব নেতা আৰু আগশাৰীৰ প্ৰযুক্তিবিসকলৰ সৰ্ববৃহৎ সন্মিলনখন আয়োজন কৰি ভাৰতে বিশ্বজনীন সমৃদ্ধি আৰু কল্যাণৰ প্ৰাচীন মন্ত্ৰৰে নতুন যুগৰ নৈতিক দিশ নিৰ্ধাৰণ কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "ভাৰত এআই প্ৰভাৱ সন্মিলন-২০২৬ হৈছে বিশ্বৰ প্ৰতি ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতি যে ই অনন্ত শক্তিৰ উদ্ভাৱন আৰু গণতন্ত্ৰৰ গভীৰ সাংস্কৃতিক মূলৰ জৰিয়তে মানৱতাৰ প্ৰগতিৰ যাত্ৰাক সদায়ে ইন্ধন যোগাব। ভৱিষ্যত বহু লোকৰ বাবে অদৃশ্য হ'ব পাৰে, কিন্তু ভাৰতে ইতিমধ্যে নিজৰ ভাগ্য নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয়, মোদীজীয়ে ভাৰত এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬ত ভাৰতৰ এআই ভিজন মানৱে মানৱতাক এক শক্তিশালী আৰু সুৰক্ষিত ভৱিষ্যতৰ দিশে অগ্ৰসৰ কৰিছে। নৈতিকতা, দায়বদ্ধতা, ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্যৰ সাৰ্বভৌমত্ব, প্ৰৱেশযোগ্যতা আৰু বৈধ প্ৰণালীৰ নীতিসমূহৰ সৈতে বিশ্ব পৰৱৰ্তী সভ্যতাৰ দিশত খোজ দিবলৈ সাজু।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, 'ভাৰত এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন-২০২৬ত প্ৰদৰ্শন কৰা সৰ্বম এআইয়ে প্ৰমাণ কৰে যে ভৱিষ্যত ভাৰতৰ। ২২টা ভাৰতীয় ভাষাত অত্যাধুনিক এআই সমাধান প্ৰদান কৰি প্ৰযুক্তিয়ে প্ৰত্যেকৰ হাতলৈ যোৱাৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰে, যাৰ ফলত মোদীজীৰ বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says, India AI Impact Summit-2026 poises India for leadership in new era building upon the milestones achieved under Modi govt.
Hosting largest constellations of global leaders and tech giants, India sets ethical direction for new era with mantra of universal happiness and welfare
Summit is India's promise to the world to fuel the journey of progress of humankind through its endless power of innovation and democracy
Future may be unseen for many but India has already taken charge of destiny
India's AI vision MANAV put forth by Prime Minister Shri Narendra Modi Ji at India AI Impact Summit-2026 sets humanity's direction towards foolproof future
Sarvam AI showcased at India AI Impact Summit-2026 testifies why tomorrow belongs to India
Providing AI solutions in 22 Indian languages, it ensures technology reaches every hand, paving way for PM Modi Ji's vision of Viksit Bharat
19 FEB 2026 9:42PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that India AI Impact Summit-2026 poises India for leadership in new era building upon the milestones achieved under Modi government.
In a series of posts on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said “India AI Impact Summit-2026 poises India for leadership in new era building upon the milestones achieved under Modi govt. Hosting largest constellations of global leaders and tech giants, India sets ethical direction for new era with ancient mantra of universal happiness and welfare.”
Shri Akit Shah said “India AI Impact Summit-2026 is India's promise to the world to perpetually fuel the journey of progress of humankind through its endless power of innovation and democracy that runs deep through its culture. Future may be unseen for many but India has already taken charge of destiny.”
Union Home Minister said “India's AI vision MANAV put forth by Modi Ji at India AI Impact Summit-2026 sets humanity's direction towards foolproof future. With principles of morality, accountability, national data sovereignty, accessibility and valid systems world is ready for the next civilisational leap.”
Shri Amit Shah said “Sarvam AI showcased at India AI Impact Summit-2026 testifies why tomorrow belongs to India. Providing cutting-edge AI solutions in 22 Indian languages it ensures technology reaches every hand paving way for Modi Ji's vision of Viksit Bharat where technology is trusted ally of citizen.”