ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
‘ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚା’କୁ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଥିବା ଭାରତର ଶିକ୍ଷା ରୂପାନ୍ତରଣ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 FEB 2026 1:54PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ଯେ, ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚା କିପରି ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି, ଯାହା ଭାରତର ଶିକ୍ଷା ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଚିହ୍ନିତ କରି ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିଛି।
ଏକ୍ସରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ, ପି.ଏମ୍.ଓ. ଇଣ୍ଡିଆ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲରେ କୁହାଯାଇଛି:
"ଏହି ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ, କିପରି ପରୀକ୍ଷା ପେ ଚର୍ଚ୍ଚା ଏକ ଜନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି, ଯାହା ଭାରତର ଶିକ୍ଷା ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଚିହ୍ନିତ କରି ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିଛି।
ମନ୍ତ୍ରୀ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏନଇପି ୨୦୨୦, ଏହାର ଶିଶୁ କୈନ୍ଦ୍ରିକ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ସହିତ, ଭାରତୀୟ ଜ୍ଞାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ମାତୃଭାଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ, ଯାହା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ଆହ୍ୱାନ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥାଏ ।

Prime Minister's Office
PM shares an article explaining how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat
05 FEB 2026 1:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article that explains how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, PMO India handle stated:
“In this article, Union Minister Shri @dpradhanbjp explains how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat.
The Minister reiterates that NEP 2020, with its child-centric approach, focus on Indian knowledge systems and emphasis on the mother tongue, prepares students for the challenges of the 21st century.”