Prime Minister's Office
PM shares an article explaining how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat
05 FEB 2026 1:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article that explains how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, PMO India handle stated:
“In this article, Union Minister Shri @dpradhanbjp explains how Pariksha Pe Charcha has become a Jan Andolan, marking a decisive shift in Bharat’s educational journey and paving the way for Viksit Bharat.
The Minister reiterates that NEP 2020, with its child-centric approach, focus on Indian knowledge systems and emphasis on the mother tongue, prepares students for the challenges of the 21st century.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারতকী মহৈ-মশিংগী খোঙচৎতা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লিবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারতকীদমক লম্বী য়াৎলিবা পরিক্ষা পে চর্চানা করম্না জন অন্দোলন অমা ওইরকপগে হায়বগী মতাংতা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
05 FEB 2026 1:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী মহৈ-মশিংগী খোঙচৎতা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লিবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারতকীদমক লম্বী য়াৎলিবা পরিক্ষা পে চর্চানা করম্না জন অন্দোলন অমা ওইরকপগে হায়বগী মতাংতা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে।
Xতা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা পি.এম.ও. ইন্দিয়াগী হেন্দলনা হায়খি:
“মসিগী আর্তিকল অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @dpradhanbjpনা ভারতকী মহৈ-মশিংগী খোঙচৎতা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লিবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারতকীদমক লম্বী য়াৎলিবা পরিক্ষা পে চর্চানা করম্না জন অন্দোলন অমা ওইরকপগে হায়বা অদু শন্দোক্না তাকখি।
মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোংদোকখি মদুদি এন.ই.পি.না মাগী চাইল্দ-সেন্ত্রিক এপ্রোচকা লোয়ননা ভারতকী নোলেজ সিস্তেমশিংদা মীৎয়েং থমখি অমসুং মমা লোলদা মরু ওইবা মীৎয়েং থমদুনা মহৈরোয়শিংবু ২১শুবা চহিচাগী শীংনবশিংগীদমক শেমশাখি।”