Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the 18th Rozgar Mela via video conferencing
In recent years, the Rozgar Mela has evolved into an institution and through it, lakhs of young people have received appointment letters in various government departments: PM
Today, India stands among the youngest nations in the world; Our government is consistently striving to create new opportunities for the youth of India, both within the country and across the globe: PM
Today, the Government of India is entering into trade and mobility agreements with numerous countries which will open up countless new opportunities for the youth of India: PM
Today, the nation has embarked on the Reform Express, with the purpose to make both life and business easier across the country: PM
24 JAN 2026 12:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the 18th Rozgar Mela via Video conferencing today. Speaking on the occasion, Shri Modi remarked that the year 2026 has begun by bringing new happiness into people’s lives and at the same time connecting citizens with their constitutional duties. He highlighted that this period coincides with the grand festival of the Republic. Shri Modi recalled that on 23rd January, the nation celebrated Parakram Diwas on the birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose, and tomorrow, 25th January, will mark National Voters’ Day, followed by Republic Day. The Prime Minister underlined that today is also special, as on this very day the Constitution adopted ‘Jana Gana Mana’ as the National Anthem and ‘Vande Mataram’ as the National Song. He emphasized that on this significant day, more than sixty-one thousand young people are beginning a new chapter in their lives by receiving appointment letters for government services. Shri Modi described these appointment letters as an invitation to nation building and a pledge to accelerate the creation of a developed India. He noted that many of the youth will strengthen national security, empower the education and healthcare ecosystem, reinforce financial services and energy security, and play a vital role in the growth of public sector enterprises. The Prime Minister extended his heartfelt congratulations and best wishes to all the young people.
Emphasising that connecting youth with skills and providing them employment and self-employment opportunities has been the priority of the government, Shri Modi remarked that to bring government recruitments into mission mode, the Rozgar Mela was launched, which over the years has become an institution. Through this initiative, lakhs of young people have received appointment letters in various government departments. Extending this mission further, Shri Modi highlighted that today the Rozgar Mela is being organized at more than forty locations across the country, and he specially congratulated the youth present at all these venues.
“India today is among the youngest nations in the world, and the government is consistently striving to create new opportunities for the youth both domestically and globally”, underlined the Prime Minister. He noted that the Government of India is entering into trade and mobility agreements with numerous countries, which are opening countless new opportunities for young Indians.
Shri Modi pointed out that in recent times, India has made unprecedented investments in modern infrastructure, leading to increased employment across construction-related sectors. He observed that India’s startup ecosystem is expanding rapidly, with nearly two lakh registered startups employing over twenty-one lakh youth. He further remarked that Digital India has expanded a new economy, with India emerging as a global hub in animation, digital media, and several other sectors. The Prime Minister highlighted that India’s creator economy is growing at a fast pace, offering new opportunities to the youth.
Stressing that the growing global trust in India is also creating fresh possibilities for young people, Shri Modi underscored that India is the only major economy in the world that has doubled its GDP in a decade, and today more than a hundred countries are investing in India through FDI. He noted that compared to the decade before 2014, India has received more than two-and-a-half times higher FDI, and greater foreign investment means more employment opportunities for the youth of India.
Prime Minister highlighted that India is emerging as a major manufacturing power, with unprecedented growth in production and exports across sectors such as electronics, pharmaceuticals and vaccines, defence, and automobiles. Shri Modi noted that since 2014, India’s electronics manufacturing has grown six-fold, now exceeding ₹11 lakh crore, while electronics exports have crossed ₹4 lakh crore. He remarked that the auto industry has become one of the fastest-growing sectors, with two-wheeler sales surpassing two crore units in 2025, reflecting increased purchasing power among citizens aided by reduced income tax and GST. He emphasized that these examples demonstrate the large-scale creation of employment in the country.
Pointing out that in this very event, more than 8,000 daughters have received appointment letters, Shri Modi said over the past 11 years, women’s participation in the workforce has nearly doubled. He underlined that schemes like Mudra and Startup India have greatly benefited women, with female self-employment rising by about 15 percent. Prime Minister observed that a significant number of women today are directors and founders in startups and MSMEs, while many lead cooperative sectors and self-help groups in villages.
“Today, the nation has embarked on the Reform Express, aimed at making both life and business easier”, emphasised the PM. He added that Next-generation reforms in GST have benefitted youth entrepreneurs and MSMEs, while historic labour reforms have strengthened social security for workers and employees, benefiting businesses as well. Shri Modi stressed that the new labour codes have expanded and empowered the scope of social security.
The Prime Minister urged the newly appointed youth to reflect on their past interactions with government offices and processes, recall the difficulties they faced, and resolve not to let such hardships affect citizens during their own tenure. He emphasized that as part of the government, they must undertake small reforms at their level to maximize public welfare. He further remarked that apart from the policy reforms, ease of living and ease of doing business is strengthened by honesty of the government employees. Shri Modi reminded them that in this era of rapidly changing technology, the nation’s needs and priorities are also evolving quickly, and they must continuously upgrade themselves. He encouraged them to make full use of platforms like iGOT Karmayogi, which has already empowered around 1.5 crore government employees. Concluding his remarks, the Prime Minister urged the youth to work with the spirit of “Nagrik Devo Bhava” and extended his heartfelt congratulations and best wishes once again.
Union Minister Dr. Jitendra Singh was present among other dignitaries at the event.
Background
In line with the Prime Minister’s commitment to accord the highest priority to employment generation, Rozgar Mela is a key initiative aimed at translating this vision into action. Since its inception, more than 11 lakh recruitment letters have been issued through Rozgar Melas organised across the country.
The 18th Rozgar Mela was organised at 45 locations across the country. The newly recruited candidates, selected from all parts of India, will be joining various Ministries and Departments of the Government of India, including the Ministry of Home Affairs, Ministry of Health & Family Welfare, Department of Financial Services, Department of Higher Education, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ১৮শুবা রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
চহি খর অসিদা, রোজগার মেলা লোইশঙ অমা ওইরক্লে অমসুং মসিগী খুৎথাংদা, নহারোল লাখ কয়া সরকারগী তোঙান তোঙানবা বিভাগশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ভারত মালেম খ্বাইদগী নহা ওইবা লৈবাকশিংগী মনুংদা য়াওরে; লৈবাক মনুং অমসুং মালেম শীনবা থুংনা অনিমক্ত, ভারতকী নহারোলশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীনবা ঐখোয়গী সরকারনা লেপ্তনা হোৎনরি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ভারত সরকারনা লৈবাক কয়াগা ললোন-ইতিক অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী য়ানবশিং লৈরে, মসিনা ভারতকী নহারোলশিংগীদমক মশিং থিঙমদ্রবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি: প্রধান মন্ত্রী
24 JAN 2026 12:12PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ১৮শুবা রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়ামগী পুন্সিদা অনৌবা নুংঙাইবশিং পুরক্তুনা চহি ২০২৬ হৌরে অমসুং মতম অসিদা মীয়ামগা মখোয়গী সংবিধানগী থৌদাংশিংগা শম্নরে। মতম অসিদা গনতন্ত্র দিবসকী অচৌবা কুহ্মৈসু থোক্লে। জনুৱারি ২৩ দা নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী মপোক নুমিত্ত লৈবাক অসিনা পরাক্রম দিবস পাংথোকখ্রে অমসুং হয়েং জনুৱারি ২৫ দা নেসনেল ভোত্তরস দে পাংথোক্কনি, তুংদা গনতন্ত্র দিবস পাংথোক্কনি। নুমিৎ অসিদা ‘জন গন মনা’ নেসনেল এন্থেম ওইনা অমসুং ‘বন্দে মাতারম’ নেসনেল সোং ওইনা সংবিধান্না অয়াবা পীখিবনা ঙসিগী নুমিৎ অসি য়াম্না অখন্নবনি। মরুওইরবা নুমিৎ অসিদা, সরকারগী থবকশিংগীদমক মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংদুনা নহারোল লিশিং ৬১ মখোয়গী পুন্সিগী অনৌবা তাঙ্কক অমা হৌরে। এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং অসি লৈবাক শেমগৎনবা চেবাউ অমনি অমসুং বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপা য়াংশিন্নবা ৱাশক অমনি। নহারোল কয়ানা লৈবাক্কী সেকুরিতি ফগৎহনগনি, লাইরিক-লাইশু অমসুং অনা-লায়য়েংগী থবক ফগৎহনগনি, শেন-থুমগী থবকশি অমুক হন্না ফগৎহনগনি অমসুং ইনর্জি সেকুরিতি লৈহনগনি অমসুং সরকারগী ইন্তরপ্রাইজশিং চাউখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নহারোলশিং স্কিল কয়া লৈহনবা অমসুং মখোয়দা থবক অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা হায়বসি সরকারগী মরুওইবন। মিসনগী মওংদা সরকারগী থবকশিং লৌনবা হৌদোকখিবা রোজগার মেলা চহি খর অসিদা লোইশঙ অমা ওইরক্লে। মসিগী খুৎথাংদা, নহারোল লাখ কয়া সরকারগী তোঙান তোঙানবা বিভাগশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে। ঙসি রোজগার মেলা লৈবাক্কী মফম ৪০ হেনবদা পাংথোক্লি অমসু মফমশিং অসিদা শরুক য়ারিবা নহারোলশিংদা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি, ভারত মালেম খ্বাইদগী নহা ওইবা লৈবাকশিংগী মনুংদা য়াওরে; লৈবাক মনুং অমসুং মালেম শীনবা থুংনা অনিমক্ত, ভারতকী নহারোলশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীনবা ঐখোয়গী সরকারনা লেপ্তনা হোৎনরি। ঙসি, ভারত সরকারনা লৈবাক কয়াগা ললোন-ইতিক অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী য়ানবশিং লৈরে, মসিনা ভারতকী নহারোলশিংগীদমক মশিং থিঙমদ্রবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি খর অসিদা ভারতনা অনৌবা ইনফ্রাষ্ট্রকচরদা মমাঙদা ওইখিদ্রিবা মওংদা শেন থাদরে, মসিদগী লৈবাক শীনবা থুংনা শেমগৎ-শাগৎপগা মরী লৈনবা হিরমশিংদা থবক ফংবা হেনগৎলক্লে। রেজিষ্টার তৌরবা ষ্টার্দঅপ লাখ অনি রোম্না নহারোল লাখ ২১ হেনবদা থবক পীদুনা ভারতকী ষ্টার্দঅপকী থবকশিং য়াংনা চাউখৎলক্লি। এনিমেসন, দিজিতেল মেদিয়া অমসুং অতোপ্পা হিরমশিংদা ভারত মালেমগী মফম অমা ওইরক্তুনা, দিজিতেল ইন্দিয়ানা অনৌবা শেন্মিৎলোন অমা শেমগৎলে। ভারতকী ক্রিয়েতর ইকোনোমি খোঙজেল য়াম্না য়াংনা চাউখৎলক্লি, নহারোলশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে। মালেমগী লৈবাকশিংনা ভারত্ত থাজবা হেনগৎলকপা অসিনসু নহারোলশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে। চহি ১০ দা লৈবাক অসিগী জি.দি.পি শরুক অনি হেনগৎপা মালেমগী অচৌবা ইকোনোমি ভারত খক্তনি অমসুং ঙসিদি এফ.দি.আইগী খুৎথাংদা লৈবাক ১০০ হেন্না ভারত্ত শেন থাদরে অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী শেন হেন্না থাদরকপা অসিনা ভারতকী নহারোলশিং থবক হেন্না ফংনবগী পাম্বৈশিং ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইলেক্ত্রোনিক্স, ফর্মাসিউতিকেলশিং অমসুং তিকাশিং, দিফেন্স অমসুং ওতোমোবাইলশিংগুম্বা হিরমশিংদা মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা মওংদা পোৎথোক পুথোক্তুনা অমসুং মপান্দা থাদোক্তুনা, ভারত মেনুফেকচরিংগী অচৌবা শক্তি অমা ওইরক্লে। ২০১৪ দগী ভারতকী ইলেক্ত্রোনিক্স মেনুফেকচরিং শরুক তরুক হেনগৎলে, হৌজিক লুপা করোর লাখ ১১ হেল্লে, লোয়ননা ইলেক্ত্রোনিক্সশিং মপান্দা থাদোকপা লুপা করোর লাখ ৪ হেল্লে। ওতো ইন্দষ্ট্রি য়াংনা চাউখৎলক্লিবা হিরমশিংগী মনুংদা অমা ওইরে, ২০২৫ দা চকা অনি পানবা গারিশিং য়োনবা য়ুনিতি করোর অনি হেল্লে, মসিদা ইনকম তেক্স অমসুং জি.এস.তি হন্থবদগী মীয়াম মরক্ত পোৎ-চৈ লৈবা ঙম্বগী শক্তি হেনগৎলকপগী মমি তারে। হায়রিবা খুদমশিং অসিনা লৈবাক অসিদা পাক-শন্না থবক ফংলে হায়বা উৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পাংথোক্লিবা থৌরম অসিদা ইচানুপী ৮০০০ হেন্না এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলে। হৌখিবা চহি ১১ দা নুপীশিং থবক ফংবা শরুক অনি হেনগৎলে। নুপীশিং মশানা মশাবু থবক পীজবা চাদা ১৫ হেনগৎলক্তুনা, মুদ্রা অমসুং ষ্টার্দঅপ ইন্দিয়াগুম্বা স্কিমশিংনা নুপীশিংদা চাউনা কান্নবা পীরে। ঙসিদি মশিং য়াম্লবা নুপীশিং ষ্টার্দঅপশিং অমসুং এম.এস.এম.ইশিংগী দিরেক্তরশিং অমসুং ফাউন্দরশিং ওইরে, লোয়ননা নুপী কয়ানা খুঙ্গংশিংদা কোওপরেতিপ সেক্তরশিং অমসুং সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিং লুচিংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পুন্সি অমসুং ললোন-ইতিক হেন্না লাইহন্নবা লৈবাক অসিনা রিফোর্ম এক্সপ্রেসতা তোংলে। জি.এস.তিগী অনৌবা অওনবশিংনা নহারোল ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং অমসুং এম.এস.এম.ইশিংদা কান্নবা পীরে অমসুং পুৱারি ওইরবা লেবরগী অওনবশিংনা শিন্মীশি অমসুং সরকারগী থবক তৌরিবশিংদা সোসিএল সেকুরিতি মপাঙ্গল কনখৎহল্লে অমসুং ললোন-ইতিকশিং কান্নবা পীরে। অনৌবা লেবর কোদ পাকথোক-চাউথোক্লে অমসুং সোসিএল সেকুরিতিগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নৌনা থবক খল্লবা নহারোলশিংনা মমাঙদা মখোয়না সরকারগী ওফিসশিং অমসুং থবকশিংগা লোয়নখিবা অদুগী মমি তাহনগদবনি, মখোয়না থেংনখিবা অৱাবশিং নিংশিংগদবনি অমসুং মখোয়না থবক তৌরিঙৈ মনুংদা অসিগুম্বা অৱাবশিং মীয়ামদা নঙহন্দনবা ৱারেপ লৌগদবনি। সরকারগী শরুক অমা ওইনা, মখোয়গী থাক্ত মখোয়না অপীকপা অওনবশিং পুরক্তুনা মীয়ামগী নুংঙাই য়াইফবা হেনগৎহনগদবনি। থৌশিলগী অওনবশিংগী মথক্ত, সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিং পুকচেল শেংনা থবক তৌদুনা হিংবদা লাইবা অমসুং ললোন-ইতিক পাংথোকপদা লাইবা হেনগৎহনগদবনি।
য়াংনা হোংলক্লিবা তেক্নোলোজিগী যুগ অসিদা, লৈবাক্কী দরকার ওইবা অমসুং মরুওইবশিংসু য়াংনা হোঙলক্লি অমসুং মখোয় মশামক লেপ্তনা ফগৎহনগদবনি। আইগোত কর্মায়োগীগুম্বা প্লেতফোর্মশিং মপুংফানা শীজিন্নগদবনি, মসিনা সরকারগী থবক তৌবা মীওই করোর ১.৫ রোম কান্নবা পীখ্রে। মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা “নাগরিক দেবো ভবা’ গী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা থবক তৌনবা তকশিনখি অমসুং মীয়ামদা অমুক হন্না মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
থবক ফংহন্নবা খ্বাইদগী মরুওইনা লৌবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মতুংইন্না, মাঙলান অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা রোজগার মেলা অসি মরুওইবা থবক অমনি। মসি হেক হৌবদগী, লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোকখিবা রোজগার মেলাশিংগী খুৎথাংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর লাখ ১১ হেন্না য়েন্থোকখ্রে।
১৮শুবা রোজগার মেলা লৈবাক অসিগী মফম ৪৫ দা পাংথোক্কনি। ভারতকী মফম পুম্নমক্তগী খনগৎলবা, নৌনা থবক খল্লবা কেন্দিদেৎশিং, হোম এফেয়ার্স মিনিষ্ট্রি, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিষ্ট্রি, ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্ত, হয়র ইজুকেসন দিপার্তমেন্ত য়াওনা ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা মিনিষ্ট্রিশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংদা শরুক য়াগনি।