গৃহ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি মন্দিৰত ৰাম লাল্লাৰ ‘প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠা’ৰ দ্বিতীয় বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষ্যে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে
এই শুভ তিথিৰ দিনাই দুবছৰ পূৰ্বে ৫০০ বছৰী অপেক্ষাৰ অন্ত পৰিছিল আৰু শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি মন্দিৰত ৰাম লাল্লাৰ ‘প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠা’ সম্পন্ন কৰিছিল প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
ভগৱান শ্ৰীৰামৰ আদৰ্শ আৰু জীৱনৰ মূল্যবোধৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ প্ৰতীক এই মন্দিৰ ধৰ্ম ৰক্ষাৰ সংগ্ৰাম, সাংস্কৃতিক আত্মসন্মানৰ বাবে কৰা ত্যাগ, ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ প্ৰতি সমৰ্পণৰ এক অতুলনীয় প্ৰেৰণাৰ উৎস হৈ থাকিব
এই পৱিত্ৰ ক্ষণত শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি আন্দোলনৰ সকলো শ্বহীদলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছোঁ
31 DEC 2025 5:00PM by PIB Guwahati
শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি মন্দিৰত ৰাম লাল্লাৰ ‘প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠা’ৰ দ্বিতীয় বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষ্যে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এক্স প্লেটফৰ্মত দিয়া এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়- জয় শ্ৰী ৰাম! এই অতি শুভ তিথিৰ দিনাই দুবছৰ পূৰ্বে ৫০০ বছৰৰ অপেক্ষাৰ অন্ত পৰিছিল আৰু শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি মন্দিৰত শ্ৰী মোদীয়ে ৰাম লাল্লাৰ ‘প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠা’ সম্পন্ন কৰিছিল।
‘প্ৰাণ প্ৰতিষ্ঠা’ৰ দ্বিতীয় বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে সকলোলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা। ভগৱান শ্ৰীৰামৰ আদৰ্শ আৰু জীৱনৰ মূল্যবোধৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ প্ৰতীক এই মন্দিৰ ধৰ্ম ৰক্ষাৰ সংগ্ৰাম, সাংস্কৃতিক আত্মসন্মানৰ বাবে কৰা ত্যাগ, ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ প্ৰতি সমৰ্পণৰ এক অতুলনীয় প্ৰেৰণাৰ উৎস হৈ থাকিব।
এই পৱিত্ৰ ক্ষণত শ্ৰী ৰাম জন্মভূমি আন্দোলনৰ সকলো শ্বহীদলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছোঁ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah extends greetings on the second anniversary of the ‘Pran Pratishtha’ of Ram Lalla at the Shri Ram Janmabhoomi Temple
On this auspicious tithi itself, two years ago, a wait of 500 years came to an end, and PM Modi performed the ‘Pran Pratishtha’ of Ram Lalla at the Shri Ram Janmabhoomi Temple
This temple, a symbol of the restoration of the ideals and life values of Lord Shri Ram, will continue to be an unparalleled source of inspiration for the struggle to protect dharma, for sacrifice in the cause of cultural self-respect, and for dedication to the preservation of heritage
On this sacred occasion, I pay my respects to all the martyrs of the Shri Ram Janmabhoomi movement
31 DEC 2025 5:00PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extended greetings on the second anniversary of the ‘Pran Pratishtha’ of Ram Lalla at the Shri Ram Janmabhoomi Temple.
In a post on the X platform, the Union Home Minister said, Jai Shri Ram! On this very auspicious tithi, two years ago, a wait of 500 years came to an end, and Shri Modi performed the ‘Pran Pratishtha’ of Ram Lalla at the Shri Ram Janmabhoomi Temple. Heartfelt greetings to everyone on the second anniversary of the ‘Pran Pratishtha’. This temple, a symbol of the restoration of the ideals and life values of Lord Shri Ram, will continue to be an unparalleled source of inspiration for the struggle to protect dharma, for sacrifice in the cause of cultural self-respect, and for dedication to the preservation of heritage. On this sacred occasion, I pay my respects to all the martyrs of the Shri Ram Janmabhoomi movement.