গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ 'বীৰ বাল দিৱস'ত গুৰু গোবিন্দ সিং জী, মাতা গুজৰী আৰু সাহসী চাহিবজাদাসকলৰ ত্যাগক স্মৰণ কৰি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
গুৰু গোবিন্দ সিং জীৰ সাহসী পুত্ৰসকলে অতি কম বয়সত আস্থা আৰু দেশৰ সুৰক্ষাৰ বাবে কৰা ত্যাগ ইতিহাসৰ এক বিৰল উদাহৰণ
মানৱতাক সুৰক্ষিত কৰাৰ বীজ ৰোপণ কৰা মাতা গুজৰী আৰু গুৰু গোবিন্দ সিং জীয়ে চাহিবজাদাসকলৰ মাজত স্থাপন কৰা মূল্যবোধবোৰ নিষ্ঠুৰ নিৰ্যাতনকাৰীসকলৰ অমানৱীয় অত্যাচাৰেও জোকাৰি যাব পৰা নাছিল
চাৰিজন চাহিবজাদাৰ ত্যাগৰ কাহিনী প্ৰতিটো প্ৰজন্মৰ ওচৰলৈ যোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে 'বীৰ বাল দিৱস' পালনৰ সূচনা কৰে
26 DEC 2025 11:20AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে 'বীৰ বাল দিৱস'ত গুৰু গোবিন্দ সিং জী, মাতা গুজৰী আৰু সাহসী চাহিবজাদাসকলৰ ত্যাগক স্মৰণ কৰি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
'এক্স'ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে গুৰু গোবিন্দ সিং জীৰ সাহসী পুত্ৰসকলে অতি কম বয়সতে আস্থা আৰু দেশৰ সুৰক্ষাৰ বাবে কৰা ত্যাগ ইতিহাসৰ এক বিৰল উদাহৰণ। তেওঁ কয় যে মানৱতাক সুৰক্ষিত কৰাৰ বীজ ৰোপণ কৰা মাতা গুজৰী আৰু গুৰু গোবিন্দ সিং জীয়ে চাহিবজাদাসকলৰ মাজত স্থাপন কৰা মূল্যবোধবোৰ নিষ্ঠুৰ নিৰ্যাতনকাৰীসকলৰ অমানৱীয় অত্যাচাৰেও লৰচৰ কৰিব পৰা নাছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে চাৰিওজন চাহিবজাদাৰ ত্যাগৰ কাহিনী প্ৰতিটো প্ৰজন্মৰ ওচৰলৈ যোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে 'বীৰ বাল দিৱস' পালনৰ সূচনা কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah pays tribute to Guru Gobind Singh Ji, Mata Gujri and the brave Sahibzadas on 'Veer Bal Diwas', remembering their martyrdom
The sacrifices made by Guru Gobind Singh Ji's brave sons at a very young age for the protection of faith and country are a rare example in history
The values ​​instilled in the Sahibzadas by Mata Gujri and Guru Gobind Singh Ji, which sowed the seeds of protecting humanity, could not be shaken even by the inhumane torture of cruel oppressors
To ensure that the story of the sacrifice of the four Sahibzadas reaches every generation, Prime Minister Modi initiated the observance of 'Veer Bal Diwas'
26 DEC 2025 11:20AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to Guru Gobind Singh Ji, Mata Gujri and the brave Sahibzadas on 'Veer Bal Diwas', remembering their martyrdom.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said that the sacrifices made by Guru Gobind Singh Ji's brave sons at a very young age for the protection of faith and country are a rare example in history. He said that the values ​​instilled in the Sahibzadas by Mata Gujri and Guru Gobind Singh Ji, which sowed the seeds of protecting humanity, could not be shaken even by the inhumane torture of cruel oppressors. Shri Shah said that, to ensure that the story of the sacrifice of the four Sahibzadas reaches every generation, Prime Minister Modi initiated the observance of 'Veer Bal Diwas'.