প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানখ্রবা ৱাফমশিং: প্রধান মন্ত্রীগী ওমান খোঙচৎ
18 DEC 2025 4:57PM by PIB Imphal
1) কমপ্রেহেন্সিপ ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রিমেন্ত
- শেন-থুম অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিং হেন্না ফগৎহনবা অমসুং চাউখৎহনবা।
- ললোন-ইতিক্কী অপনবশিং হন্থহন্দুনা অমসুং লেংদ্রবা ঙাক্লৌ অমা শেমদুনা লৈবাক অনিগী মরক্ত ললোন-ইতিক হেনগৎহনবা।
- ইকোনোমিগী মরুওইবা হিরমশিংদা খুদোংচাবশিং লৌবা, শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহনবা, থবক ফংহনবা অমসুং লৈবাক অনিমক্কী মরক্ত শেন থাদবা হেনগৎহনবা।
2) মেরিতাইম হেরিতেচ অমসুং ম্যুজিয়মশিংগী লমদা এম.ও.য়ু
- লোথালদা লৈবা নেসনেল মেরিতাইম হেরিতেচ কমপ্লেক্স য়াওনা মেরিতাইম ম্যুজিয়মশিং শৌগৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হৌবা।
- কলাগী পোৎলমশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং চৎথোক-চৎশিন অমসুং পীথোক-পীশিন তৌনবা, মেরিতাইম হেরিতেচ চাউখৎনবা, তুরিজম চাউখৎনবা অমসুং লৈবাক অনিগী নাৎকী মরীশিং ফগৎনবা অপুনবা একজিবিসনশিং, রিছার্স অমসুং কেপাসিতি বিল্দিং পায়খৎপা।
3) লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা হিরমশিংদা এম.ও.য়ু
- লৌউ-শিংউ অমসুং শা-ষন লোইবা অমসুং ঙা য়োকপগুম্বা মরী লৈনবা হিরমশিংদা ফ্রেমৱার্ক অমব্রেলা দোকুমেন্ত।
- লৌউ-শিংউগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি চাউখৎনবা মতেং পাংনবা, হোর্তিকলচর, অপুনবা লৌউ পথাপ অমসুং মাইক্রো-ইরিগেসন ফগৎহনবা।
4) অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বগী লমদা এম.ও.য়ু
- মীওইবা অমসুং খুন্নাগী শেন-থুম চাউখৎনবা পান্দমশিং ফংনবগা দরকার ওইবা অনৌবা লৌশিং ফংনবা অমসুং অনৌবা থবকশিং পাংথোক্নবা নাকল অনিমক্না পাম্নবা হিরমশিংদা অপুনবা ওইনা থিজিনবা অমসুং এপ্লাইদ রিছার্স পায়খৎপগা লোয়ননা ওজা, থিজিল্লোয়শিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং চৎথোক-চৎশিন তৌনবা।
5) মিল্লেত থাবা অমসুং চীঞ্জাক পুথোকপগী অনৌবা থবকশিংদা মতেং পাংন্নবা থবক
- মিল্লেত পুথোকপা, থিজিনবা অমসুং য়োকখৎনবা ভারতকী সাইন্তিফিক ওইবা লৌশিং অমসুং ওমানগী লৌউ-শিংউগী খুদোংচাবা লৈবা নোংজু-নুংশাগী ফিবমশিং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ফ্রেমৱার্ক লিংখৎপা।
6) মেরিতাইম কোওপেসনগী জোইন্ত ভিজন দোকুমেন্ত চৎনবা
- রিজনেল মেরিতাইম সেকুরিতি, ব্লু ইকোনোমি অমসুং সমুদ্রগী পোৎথোকশিং তুংকোইনা শীজিন্নবগী মতাংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Oman
18 DEC 2025 4:57PM by PIB Delhi
1) Comprehensive Economic Partnership Agreement
- Strengthen and further develop closer economic and commercial integration.
- Increase trade between the two countries by reducing trade barriers and creating a stable framework.
- Unlock opportunities in all major sectors of the economy, enhance economic growth, create jobs and boost investment flows between both countries.
2) MoU in the field of Maritime Heritage and Museums
- Establish collaborative partnership to support Maritime Museums, including the National Maritime Heritage Complex in Lothal.
- Facilitate exchange of artefacts and expertise, joint exhibitions, research, and capacity building to promote shared maritime heritage, boost tourism and strengthen bilateral cultural ties.
3) MoU in the field of Agriculture and Allied Sectors
- The framework umbrella document in the field of Agriculture as well as allied sectors of animal husbandry and fisheries.
- Cooperation in advancements in agricultural science and technology, enhancement of horticulture, integrated farming systems, and micro-irrigation.
4) MoU in the field of Higher Education
- Facilitate exchange of faculty, researchers and scholars, while undertaking joint research, particularly applied research, in areas of mutual interest for generating new knowledge and innovative practices required for advancing human and socio-economic development goals.
5) Executive Programme for cooperation in millet cultivation and agri - food innovation
- Establish framework cooperation in India’s scientific expertise and Oman’s favorable agro-climatic conditions to advance millet production, research, and promotion.
6) Adoption of Joint Vision Document on Maritime Cooperation
- Strengthen cooperation in the field of regional maritime security, blue economy, and sustainable use of ocean resources.