প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্বকাপ জয় কৰা ভাৰতীয় স্কোৱাছ দলক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
15 DEC 2025 10:16AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতীয় স্কোৱাছ দলটোক প্ৰথমবাৰৰ বাবে এছডিএটি স্কোৱাছ বিশ্বকাপ ২০২৫ খিতাপ জয় কৰি ইতিহাস সৃষ্টি কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনাইছে।
শ্ৰী মোদীয়ে জোস্না চিন্নাপ্পা, অভয় সিং, ভেলৱন চেন্থিল কুমাৰ আৰু অনাহত সিঙৰ অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শনক প্ৰশংসা কৰি কয় যে তেওঁলোকৰ উৎসৰ্গা, অনুশাসন আৰু সংকল্পই ৰাষ্ট্ৰলৈ অপৰিসীম গৌৰৱ কঢ়িয়াই আনিছে। তেওঁ কয় যে এই যুগান্তকাৰী সাফল্যই বিশ্ব পৰ্যায়ত ভাৰতীয় ক্ৰীড়াৰ বৰ্ধিত শক্তিক প্ৰতিফলিত কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে এই জয়ে সমগ্ৰ দেশতে অগণন যুৱ খেলুৱৈক অনুপ্ৰাণিত কৰিব আৰু ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত স্কোৱাছৰ জনপ্ৰিয়তা আৰু বৃদ্ধি কৰিব।
শ্ৰী মোদীয়ে এক্স-ত এটা পোষ্টত কৈছেঃ
"এছডিএটি স্কোৱাছ বিশ্বকাপ ২০২৫-ত ইতিহাস সৃষ্টি আৰু প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিশ্বকাপ খিতাপ জয় কৰাৰ বাবে ভাৰতীয় স্কোৱাছ দলটোক অভিনন্দন!
জোস্না চিন্নাপ্পা, অভয় সিং, ভেলৱন চেন্থিল কুমাৰ আৰু অনাহত সিঙে অপৰিসীম নিষ্ঠা আৰু সংকল্প প্ৰদৰ্শন কৰিছে। তেওঁলোকৰ সফলতাই সমগ্ৰ দেশক গৌৰৱান্বিত কৰিছে। এই জয়ে আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত স্কোৱাছৰ জনপ্ৰিয়তাও বৃদ্ধি কৰিব।"

Prime Minister's Office
Prime Minister Congratulates Indian Squash Team on World Cup Victory
15 DEC 2025 10:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated the Indian Squash Team for creating history by winning their first‑ever World Cup title at the SDAT Squash World Cup 2025.
Shri Modi lauded the exceptional performance of Joshna Chinnappa, Abhay Singh, Velavan Senthil Kumar and Anahat Singh, noting that their dedication, discipline and determination have brought immense pride to the nation. He said that this landmark achievement reflects the growing strength of Indian sports on the global stage.
The Prime Minister added that this victory will inspire countless young athletes across the country and further boost the popularity of squash among India’s youth.
Shri Modi in a post on X said:
“Congratulations to the Indian Squash Team for creating history and winning their first-ever World Cup title at SDAT Squash World Cup 2025!
Joshna Chinnappa, Abhay Singh, Velavan Senthil Kumar and Anahat Singh have displayed tremendous dedication and determination. Their success has made the entire nation proud. This win will also boost the popularity of squash among our youth.
@joshnachinappa
@abhaysinghk98
@Anahat_Singh13”