গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ছত্তীশগড়ৰ জগদলপুৰত বস্তৰ অলিম্পিকৰ সামৰণি অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰে
২০২৬-ৰ ৩১ মাৰ্চৰ ভিতৰত বস্তৰকে প্ৰমুখ্য কৰি সমগ্ৰ ভাৰতত নক্সালবাদৰ অন্ত পৰিব
অহা ৫ বছৰত বস্তৰ সংমণ্ডল দেশৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ উন্নত জনজাতীয় সংমণ্ডল হিচাপে পৰিগণিত হ’ব
২০২৬-ৰ বস্তৰ অলিম্পিক নক্সাল-মুক্ত বস্তৰত অনুষ্ঠিত হ’ব
নক্সালবাদ ত্যাগ কৰি ৭০০ ৰো অধিক যুৱকে বস্তৰ অলিম্পিক, ২০২৫-ত যোগদান কৰাটো আমাৰ সকলোৰে বাবে গৌৰৱৰ বিষয়
আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলে ভয়ৰ সলনি আশা আৰু ধ্বংসৰ সলনি বিকাশৰ পথ বাছি লৈছে; এয়াই হৈছে মোদী জীয়ে কল্পনা কৰা এখনি বিকশিত বস্তৰ
এসময়ত ‘লাল চালাম’ শ্ল’গান শুনা পোৱা বস্তৰত এতিয়া ‘ভাৰত মাতা কী জয়’ শ্ল’গানৰ অনুৰণন ঘটে
কেৱল শান্তিয়েহে উন্নয়নৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিব পাৰে, সেয়েহে নক্সালবাদীয়ে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰিহাৰেৰে মূলসুঁতিত যোগদান আৰু পুনৰ্বাসন নীতিৰ সুবিধা গ্ৰহণ কৰিব লাগে
আগন্তুক কমনৱেলথ গেমছ আৰু অলিম্পিকত যাতে বস্তৰৰ খেলুৱৈসকলে দেশলৈ গৌৰৱ কঢ়িয়াই আনিব পাৰে, তাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে
বস্তৰ অলিম্পিক, ২০২৫-ত ৩,৯১,০০০ খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছে, এয়া পূৰ্বতকৈ আঢ়ৈগুণ বৃদ্ধি, খেলুৱৈৰ অংশগ্ৰহণৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত ভগ্নীসকলে ভ্ৰাতৃসকলক অতিক্ৰম কৰিছে
আমি আত্মসমৰ্পণ কৰা আৰু নক্সাল হিংসাৰ বলি হোৱাসকলৰ বাবে অধিক উপযোগী পুনৰ্বাসন আঁচনি প্ৰৱৰ্তন কৰিম
কেন্দ্রীয় আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰে হাতে-হাত ধৰি এখনি উন্নত বস্তৰ গঢ়াৰ বাবে কাম কৰি আছে
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে নেতৃস্থানীয় লোক আৰু সমাজকৰ্মীসকলক সশস্ত্ৰ নক্সালবাদীক বুজাই সমাজৰ মূলসুঁতিলৈ ঘূৰাই অনাত সহায় কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে
13 DEC 2025 5:35PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি ছত্তীশগড়ৰ জগদলপুৰত বস্তৰ অলিম্পিকৰ সামৰণি অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰে। এই কাৰ্য্যসূচীত ছত্তীশগড়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিষ্ণু দেৱ সাই, উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিজয় শৰ্মাকে প্ৰমুখ্য কৰি ভালে কেইগৰাকী বিশিষ্ট ব্যক্তিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে।
ইয়াত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে আমি ২০২৬-ৰ ৩১ মাৰ্চৰ পূৰ্বে সমগ্ৰ দেশৰ পৰা বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদক নিৰ্মূল কৰাৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছিলো আৰু আজি বস্তৰ অলিম্পিক-২০২৫ ত আমি ইয়াত উপনীত হৈছো। তেওঁ কয় যে অহা বৰ্ষৰ নৱেম্বৰ-ডিচেম্বৰত অনুষ্ঠিতব্য বস্তৰ অলিম্পিক-২০২৬ ৰ সময়লৈ ছত্তীশগড়কে প্ৰমুখ্য কৰি দেশৰ পৰা ৰেড টেৰ’ৰৰ সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল ঘটিব। এনে বাতাবৰণত এখন নক্সাল-মুক্ত বস্তৰ প্ৰগতিৰ অভিমুখে ধাৱমান হ’ব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আমি সমগ্ৰ বস্তৰ আৰু ভাৰতক নক্সালবাদৰ পৰা মুক্ত কৰাৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছো। তেওঁ কয় যে আমি ইয়াতে থমকি ৰ’ব নালাগে, বৰঞ্চ আমি কাংকেৰ, কোণ্ডাগাঁও, বস্তৰ, সুকমা, বিজাপুৰ, নাৰায়ণপুৰ আৰু দন্তেৱাড়া এই সাতখন জিলাক সামৰি লোৱা বস্তৰ সংমণ্ডলটো ২০৩০-ৰ ডিচেম্বৰৰ ভিতৰত দেশৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ উন্নত জনজাতীয় সংমণ্ডল হিচাপে পৰিগণিত হোৱাটো নিশ্চিত কৰিব লাগে। তেওঁ কয় যে বস্তৰৰ প্ৰতিঘৰ গৃহস্থীকে গৃহ, বিদ্যুৎ, শৌচাগাৰ, টেপৰ জৰিয়তে খোৱাপানী, গেছৰ চিলিণ্ডাৰ, ৫ কেজি খাদ্য শস্য আৰু ৫ লাখ টকা পৰ্য্যন্ত বিনামূলীয়া চিকিৎসা প্ৰদানৰ অৰ্থে আমাৰ চৰকাৰে সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে আমি আগন্তুক পাঁচ বছৰত বস্তৰক দেশৰ আটাইতকৈ উন্নত জনজাতীয় সংমণ্ডল হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছো। তেওঁ কয় যে এই প্ৰচেষ্টাত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰত চৰকাৰে আৰু শ্ৰী বিষ্ণু দেৱ সাইৰ নেতৃত্বত ছত্তীশগড় চৰকাৰে হাতে-হাত ধৰি এখন উন্নত বস্তৰ গঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত আগুৱাই যাবলৈ কাম কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বস্তৰৰ প্ৰতিখন গাঁৱকে উন্নত পথেৰে সংযুক্ত কৰা হ’ব, বিদ্যুৎ উপলব্ধ হ’ব, ৫ কিমি ব্যাসাৰ্ধৰ ভিতৰত বেংকিং সুবিধা উপলব্ধ হ’ব। আমাৰ চৰকাৰে পিএইচচি/চিএইচচি-ৰ নেটৱৰ্ক গঢ়ি তোলাৰ কাম কৰিব। তেওঁ কয় যে ছত্তীশগড়ত বনজ উৎপাদন সংসাধনৰ বাবে সমবায়ৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি ইউনিট স্থাপন কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে বস্তৰৰ সাতোখন জিলাই সকলো জনজাতীয় জিলাৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক পৰিমাণৰ দুগ্ধ উৎপাদনকাৰী জিলা হৈ দুগ্ধ উৎপাদনৰ জৰিয়তে আয় বৃদ্ধি কৰিব। তেওঁ কয় যে আমি বস্তৰত নতুন উদ্যোগো স্থাপন কৰিম, উচ্চ শিক্ষাৰ ব্যৱস্থা কৰা হ’ব, ভাৰতৰ শ্ৰেষ্ঠ ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স আৰু অত্যাধুনিক চিকিৎসালয় স্থাপন কৰা হ’ব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে পুষ্টিহীনতা দূৰ কৰাৰ বাবেও এক বিশেষ আঁচনি গ্ৰহণ কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে আমি আত্মসমৰ্পণ কৰা আৰু নক্সালবাদৰ বলি হোৱাসকলৰ বাবে এক অতিশয় উপযোগী পুনৰ্বাসন নীতি প্ৰৱৰ্তন কৰিম। গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ লক্ষ্য হৈছে নক্সালবাদৰ অৱসান ঘটোৱা। কাৰণ নক্সালবাদীয়ে এই অঞ্চলৰ উন্নয়নক প্ৰভাৱিত কৰিছে। তেওঁ কয় যে নক্সালবাদৰ অন্ত পৰাৰ লগে-লগে এই অঞ্চলত উন্নয়নৰ সূচনা হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী জী আৰু শ্ৰী বিষ্ণু দেৱ জীৰ নেতৃত্বত এয়া আটাইতকৈ উন্নত অঞ্চলত পৰিণত হ’ব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বস্তৰ অলিম্পিক-২০২৫ ত সাতখন জিলাৰ পৰা ৭ টা দল আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰা নক্সালবাদীৰে গঠিত এটা দল আছিল। তেওঁ কয় যে ইয়াত ৭০০ ৰো অধিক আত্মসমৰ্পণ কৰা নক্সালবাদীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰা দেখি বৰ ভাল লাগিছে। তেওঁ কয় যে যিসকল নক্সালবাদৰ কৱলত পৰে তেওঁলোকৰ জীৱন ধ্বংস হয় আৰু ৭০০ ৰো অধিক এনে যুৱকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সম্বৰণেৰে মূলসুঁতিত যোগদান কৰি আজি ক্ৰীড়াৰ পথত অগ্ৰসৰ হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে পুনৰ কয় যে ২০২৬-ৰ ৩১ মাৰ্চৰ ভিতৰত এই দেশ নক্সালবাদৰ পৰা মুক্ত হ’ব। হিংসাৰ লগত জড়িত নক্সালবাদীক আহ্বান জনাই শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এতিয়াও যিসকলে বিপথে পৰিচালিত হৈ হাতত অস্ত্ৰ লৈ আছে, তেওঁলোকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সম্বৰণেৰে পুনৰ্বাসন নীতিৰ সুবিধা গ্ৰহণ কৰিব লাগে। তেওঁলোকে নিজৰ আৰু পৰিয়ালৰ কল্যাণৰ কথা চিন্তা কৰিব লাগে। একেদৰে এখনি উন্নত বস্তৰ গঢ়াৰ সংকল্পত বৰঙণি যোগাব লাগে। তেওঁ কয় যে নক্সালবাদে কাকো লাভান্বিত নকৰে। তেওঁ কয় যে কেৱল শান্তিয়েহে উন্নয়নৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিব পাৰে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰীজনে কয় যে আত্মসমৰ্পণ কৰা ৭০০ নক্সালবাদীয়ে ইয়াত একো-একোজন খেলুৱৈ হিচাপে আগবাঢ়ি আহিছে আৰু সমগ্ৰ দেশৰ সন্মুখত এক আদৰ্শ দাঙি ধৰিছে। তেওঁ কয় যে এই খেলুৱৈসকলে ভয়ৰ সলনি আশা, বিভাজনৰ সলনি ঐক্যৰ পথ আৰু ধ্বংসৰ সলনি উন্নয়নৰ পথ বাছি লৈছে। ঠিক এয়াই হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী জীৰ এখনি নতুন ভাৰত আৰু এখন উন্নত বস্তৰৰ দৃষ্টিভংগী। তেওঁ কয় যে আমাৰ বস্তৰৰ সংস্কৃতি হৈছে বিশ্বৰ অন্যতম চহকী সংস্কৃতি। তেওঁ কয় যে সকলো জনজাতিৰ খাদ্যাভ্যাস, পৰিবেশ, শিল্প, বাদ্যযন্ত্ৰ, নৃত্য, পৰম্পৰাগত খেলা-ধূলা কেৱল ছত্তীশগড়ৰেই নহয়, বৰঞ্চ সমগ্ৰ ভাৰতৰ অতিশয় চহকী ঐতিহ্য।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে শেহতীয়াকৈ ছত্তীশগড় চৰকাৰে আধুনিক ৰেকৰ্ডিং ষ্টুডিঅ’ স্থাপন কৰি পৰম্পৰাগত গীতসমূহ সংৰক্ষণৰ কাম আৰম্ভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে নক্সালবাদৰ প্ৰভাৱত বিলুপ্তপ্ৰায় একাধিক পৰম্পৰাগত উৎসৱৰো প্ৰচাৰ কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে বস্তৰ অলিম্পিকত অংশগ্ৰহণ কৰা খেলুৱৈসকলৰ প্ৰতিভা লক্ষ্য কৰিবলৈ ভাৰতীয় ক্ৰীড়া প্ৰাধিকৰণৰ বিষয়াৰ এটা দল ইয়ালৈ আহিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এই খেলুৱৈসকলৰ প্ৰতিভাক স্বীকৃতি দি আমাৰ চৰকাৰে বস্তৰৰ খেলুৱৈসকলক আগন্তুক কমনৱেলথ গেমছ আৰু অলিম্পিক গেমছত অংশগ্ৰহণ কৰিব পৰা পৰ্য্যায়লৈ নিয়াৰ ব্যৱস্থা কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে যোৱা বৰ্ষৰ বস্তৰ অলিম্পিকত ১ লাখ ৬৫ হাজাৰ খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বিপৰীতে এইবাৰ ৩ লাখ ৯১ হাজাৰ খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছে। এয়া প্ৰায় ২.৫ গুণ অধিক। একেদৰে মহিলাৰ অংশগ্ৰহণ প্ৰায় তিনিগুণ বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁ কয় যে এই উৎসাহ দেখি আগন্তুক দিনত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী জীয়ে খেল’ ইণ্ডিয়া ট্ৰাইবেল গেমছৰ বাবে ছত্তীশগড়ক বাছনি কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বস্তৰ এতিয়া সলনি হৈছে আৰু বস্তৰ এতিয়া ভয়তকৈ ভৱিষ্যতৰ সমাৰ্থক হৈ পৰিছে। আগতে ইয়াত বন্দুকৰ গুলীৰ শব্দ শুনা গৈছিল যদিও আজি ইয়াত স্কুলৰ ঘন্টা বাজিছে। য'ত এসময়ত পথ নিৰ্মাণ এক সপোন আছিল, আজি ৰেলপথ আৰু ঘাইপথ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। য'ত আগতে "লাল চালাম" শ্ল’গান দিয়া হৈছিল, আজি শুনা গৈছে "ভাৰত মাতা কী জয়" শ্ল’গান। তেওঁ কয় যে আমি সকলো এখন উন্নত বস্তৰ গঢ়াৰ বাবে দৃঢ় সংকল্পবদ্ধ। তেওঁ কয় যে ভাৰত চৰকাৰ আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰৰ কেতিয়াও এনকাউন্টাৰৰ জৰিয়তে নক্সালবাদীক হত্যা কৰাৰ উদ্দেশ্য নাছিল, কিয়নো ২০০০ ৰো অধিক নক্সালবাদী যুৱকে আত্মসমৰ্পণ কৰিছে। তেওঁ কয় যে আমাৰ জনজাতীয় সমাজৰ নেতাসকলে এই ক্ষেত্ৰত অতিশয় উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছে; তেওঁলোকৰ পথ প্ৰদৰ্শনে নক্সালবাদী যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত আত্মবিশ্বাস আৰু সাহস জগাই তুলিছে। কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে নেতৃস্থানীয় লোক আৰু সমাজকৰ্মীসকলক সশস্ত্ৰ নক্সালবাদীক বুজাই সমাজৰ মূলসুঁতিলৈ ঘূৰাই অনাত সহায় কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses the closing ceremony of Bastar Olympics in Jagdalpur, Chhattisgarh
Naxalism will end from entire India including Bastar by 31st March, 2026
In the next 5 years, Bastar division will become the most developed tribal division in the country
The 2026 Bastar Olympics will be held in a Naxal-free Bastar
It is a matter of pride for all of us that more than 700 youths have joined the Bastar Olympics 2025 after giving up Naxalism
Those who surrendered chose hope over fear and development over destruction; this is a developed Bastar envisioned by Modi Ji
Bastar where slogans of 'Lal Salaam' were once raised, now resonates with slogans of 'Bharat Mata Ki Jai'
Only peace can pave the way for development, therefore, Naxalites should lay down their arms, join the mainstream, and avail the benefits of the rehabilitation policy
Arrangements are being made so that players from Bastar can bring glory to the country in the upcoming Commonwealth Games and Olympics
3,91,000 players participated in the Bastar Olympics 2025, which is a two-and-a-half-fold increase, in terms of the increased participation rate of players, the sisters have surpassed the brothers
We will bring very attractive rehabilitation schemes for those who have surrendered and those who have been victims of Naxal violence
The Central and Chhattisgarh governments are working shoulder to shoulder to create a developed Bastar
Union Home Minister appeals to community leaders and social workers to help in bringing the armed Naxalites back into the mainstream of society by persuading them
13 DEC 2025 5:35PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today addressed the closing ceremony of the Bastar Olympics in Jagdalpur, Chhattisgarh. On this occasion, Chhattisgarh Chief Minister Shri Vishnu Deo Sai, Deputy Chief Minister Shri Vijay Sharma, and many other dignitaries were present.
On this occasion, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that we had resolved to eliminate Left Wing Extremism from the entire country before March 31, 2026, and today at the Bastar Olympics-2025, we stand on the cusp of achieving that. He said that by next year, by the time of the Bastar Olympics-2026 in November-December, red terror would have been completely eradicated from the country including Chhattisgarh, and a Naxal-free Bastar will be progressing forward.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, we have taken a resolve to make the entire Bastar and India free from Naxalism. He said that we must not stop here, we should rather ensure that the Bastar division comprising the seven districts of Kanker, Kondagaon, Bastar, Sukma, Bijapur, Narayanpur and Dantewada, becomes the most developed tribal division in the country by December 2030. He said that it is our government's resolve to provide every person in Bastar with a house, electricity, toilet, drinking water through tap, gas cylinder, 5 kg food grains and free medical treatment up to 5 lakh rupees. Shri Shah said that we have taken a resolve to make Bastar the most developed tribal division in the country in the next five years. He said that in this effort, under the leadership of Prime Minister Modi, the Government of India, and under the leadership of Shri Vishnu Deo Sai, the Chhattisgarh government, will work shoulder to shoulder to move forward in making a developed Bastar.
Union Home Minister said that every village in Bastar will be connected by roads, there will be electricity, banking facilities will be available within a 5-kilometer radius, and our government will also work to create a dense network of PHCs/CHCs. He said that units based on cooperatives will be set up for processing forest produce in Chhattisgarh. He said that all seven districts of Bastar will become the districts that produce the highest quantity of milk among all tribal districts and increase their income through dairying. He said that we will also establish new industries in Bastar, arrangements will be made for higher education, the best sports complex in Indiaand state-of-the-art hospitals will be set up. Shri Shah said that a special scheme will also be run to address malnutrition. He said that we will bring a very attractive rehabilitation policy for those who have surrendered and those who have been injured due to Naxalism. Home Minister said that our goal is to end Naxalism because Naxalites are sitting like a cobra spreading its hood over the development of this region. He said that with the end of Naxalism, a new beginning of development will start in this area, and under the leadership of Prime Minister Modi ji and Shri Vishnu Deo ji, it will become the most developed region.
Shri Amit Shah said that in the Bastar Olympics-2025, there were seven teams from the seven districts and one team consisting of surrendered Naxalites. He said that it felt very good to see more than 700 surrendered Naxalites participating in these games. He said that those who fall for the deception of Naxalism ruining their entire lives, and more than 700 such youth who have laid down arms and joined the mainstream have today come onto the path of sports. Shri Shah reiterated that by March 31, 2026, this country will be free from Naxalism. Appealing to the Naxalites involved in violence, Shri Shah said that even now, those who are misled and sitting with weapons in their hands—our own people—should lay down their arms, take advantage of the rehabilitation policy, think about their own welfare and that of their families, and join the resolve for a developed Bastar. He said that Naxalism benefits no one—not those who take up arms, not the tribals, and not the security forces. He said that only peace can pave the way for development.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the 700 surrendered Naxalites have come forward as players in these games and set a very big example before the entire country. He said that these players have chosen hope over fear, the path of unity over division, and the path of development over destruction, and this is precisely the vision of Prime Minister Modi ji's New India and a developed Bastar. He said that the culture of our Bastar is one of the richest cultures in the world. He said that the food, environment, art, musical instruments, dance, and traditional games of all the tribes are not only the richest heritage of Chhattisgarh but of the entire India.
Shri Amit Shah said that recently, the Chhattisgarh government has started preserving the traditional songs by building a modern recording studio. He said that many traditional festivals, which were on the verge of extinction under the shadow of the red terror of Naxalism, have also been promoted. He said that a team of officials from the Sports Authority of India has come here to spot the talent of the players who have participated in the Bastar Olympics. Shri Shah said that by recognizing the talent of these players, our government has made arrangements to take the players from Bastar to the level where they can participate in the upcoming Commonwealth Games and Olympic Games. Shri Shah said that last year, 1 lakh 65 thousand players participated in the Bastar Olympics, while this year, 3 lakh 91 thousand players have participated, almost 2.5 times more, and the participation of women has increased by almost three times. He said that seeing this enthusiasm, in the coming days, Prime Minister Modi ji has selected Chhattisgarh for the Khelo India Tribal Games.
Union Home Minister said that Bastar is now changing, and Bastar has now become synonymous with the future rather than fear. Where the echoes of gunfire used to be heard, today the school bells are ringing. Where building roads was once a dream, today railway tracks and highways are being laid. Where slogans of "Lal Salaam" used to be raised, today slogans of "Bharat Mata ki Jai" are being heard. He said that we are all firmly resolved for a developed Bastar. He said that the Government of India and the Chhattisgarh government never had the objective of killing Naxalites in encounters, as more than 2000 Naxalite youths have also surrendered. He said that the leaders of our tribal society have made a very significant contribution to this; their guidance has instilled confidence and courage in the Naxalite youths. The Home Minister, appealing to the tribal leaders and social workers, said that those who are still roaming with weapons in their hands should be persuaded to come back into the mainstream of society.