গৃহ মন্ত্ৰালয়
পূজনীয় প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জী ডাঙৰীয়াৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিলে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে
সৰলতা, সেৱা, কৰুণাৰ প্ৰতীক পূজনীয় প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীৰ চিন্তা আৰু জ্ঞানৰ পৰিসৰ আছিল বিশাল
তেওঁৰ সৈতে হোৱা প্ৰতিটো কথা-বতৰাই নতুন প্ৰেৰণা আৰু শক্তিৰ যোগাইছিল
প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীয়ে মানৱ সমাজক ভগৱানৰ প্ৰতি বিশ্বাস আৰু ভক্তিৰে সংযোগ কৰাৰ দিশত কাম কৰিছিল
প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ মাজত ভগৱান স্বামীনাৰায়ণ জীৰ শিক্ষা প্ৰচাৰ কৰা প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীৰ স্মৃতিয়ে মনক শান্তি আৰু শ্ৰদ্ধাৰে ভৰাই তোলে
07 DEC 2025 3:07PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে পূজনীয় প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
‘এক্স’ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “সৰলতা, সেৱা, আৰু মমতাৰ প্ৰতীক পূজনীয় প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত তেখেতক স্মৰণ কৰি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাইছো।
স্বামীজীৰ চিন্তা আৰু জ্ঞানৰ পৰিসৰ ইমানেই বিশাল আছিল যে তেওঁৰ সৈতে হোৱা প্ৰতিটো কথা-বতৰাই নতুন প্ৰেৰণা আৰু শক্তিৰ যোগাইছিল । তেওঁক লগ পোৱা, তেওঁৰ লগত কথা পতা, তেওঁৰ লগত সময় কটোৱাৰ সুযোগ পোৱাটো মোৰ বাবে সৌভাগ্য হৈ পৰিছে।
প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীয়ে মানৱ সমাজক ভগৱানৰ প্ৰতি বিশ্বাস আৰু ভক্তিৰে সংযোগ কৰাৰ দিশত কাম কৰিছিল।
প্ৰত্যেক ব্যক্তিৰ মাজত ভগৱান স্বামীনাৰায়ণ জীৰ শিক্ষা প্ৰচাৰ কৰা প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজ জীৰ স্মৃতিয়ে মনক শান্তি আৰু শ্ৰদ্ধাৰে ভৰাই তোলে।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to the revered Pramukh Swami Maharaj Ji on his birth anniversary
The ambit of thoughts and knowledge of the revered Pramukh Swami Maharaj Ji, a symbol of simplicity, service, and compassion, was vast
Every conversation with him provided new inspiration and energy
Pramukh Swami Maharaj Ji worked to connect human society with faith and devotion to God
The mere remembrance of Pramukh Swami Maharaj Ji, who spread the teachings of Lord Swaminarayan Ji to every individual, fills the mind with peace and reverence
07 DEC 2025 3:07PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to the revered Pramukh Swami Maharaj Ji on his birth anniversary.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “On the birth anniversary of the revered Pramukh Swami Maharaj Ji, a symbol of simplicity, service, and compassion, I remember and pay my respects to him. The ambit of Swami Ji’s thoughts and knowledge was so vast that every conversation with him provided new inspiration and energy. It has been my good fortune to have had the opportunity to meet him, converse with him, and spend time with him. Pramukh Swami Maharaj Ji worked to connect human society with faith and devotion to God. The mere remembrance of Pramukh Swami Maharaj Ji, who spread the teachings of Lord Swaminarayan Ji to every individual, fills the mind with peace and reverence.”