মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা সিন্তর তৌরবা রেয়র আর্থ পর্মানেন্ত মেগ্নেৎশিং (আর.ই.পি.এম.) পুথোকপদা মতেং পীনবা লুপা কোতি ৭,২৮০গী স্কিমদা অয়াবা পীখ্রে
আর.ই.পি.এম. ইকোসিস্তেম প্রমোৎ তৌনবা, মশা-মরোমদোম লেপচবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মালেমগী আর.ই.পি.এম. মার্কেত্তা ভারতপু মরুওইবা প্লেয়র অমা ওইহন্নবা ভারত সরকারনা অহানবা খোঙথাং ওইনা লৌখৎলি
স্কিম অসিনা সিন্তর তৌরবা আর.ই.পি.এম.গী এম.তি.পি.এ. ৬০০০গী দোমেস্তিক মেনুফেকচরিং প্রমোৎ তৌগনি, ওতোমেতিব, দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস সেক্তরশিংগী সপ্লাই চেন মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান অমসুং ভারতকী নেৎ জিরো ২০৭০গী ৱাশক অদু শৌগৎকনি
26 NOV 2025 4:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দল মীফম্না ঙসি লুপা কোতি ৭২৮০গী শেনফমগা লোইননা 'সিন্তর তৌরবা রের-এর্থ পর্মানেন্ত মেগ্নেৎশিং পুথোকপদা মতেং পীনবা স্কিম'দা অয়াবা পীখ্রে। অসিগুম্বা মখলগী অহানবা খোঙথাং অসিনা ভারত্তা ইন্তিগ্রেতেদ রের আর্থ পর্মানেন্ত মেগ্নেৎ (আর.ই.পি.এম.) মেন্যুফেকচরিংগী চহিগী ওইনা মেত্রিক তন ৬০০০ (এম.তি.পি.এ.) লিংখৎনবা পান্দম থম্লি। মসিনা মশা-মরোমদোম থাজবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং মালেমগী আর.ই.পি.এম. মার্কেত্তা ভারত অসি মরুওইবা প্লেয়র অমা ওইহল্লগনি।
আর.ই.পি.এম. শিং অসি খ্বাইদগী মপাঙ্গল লৈবা পর্মানেন্ট মেগ্নেটশিংগী মনুংদা অমনি অমসুং মখোয় অসি ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশীং, রিন্যুএবল ইনর্জি, ইলেক্ত্রোনিক্স, এরোস্পেস, অমসুং দিফেন্স এপ্লিকেসনশীংগীদমক য়াম্না মরুওই। স্কিম অসিনা ইন্তিগ্রেতেদ আর.ই.পি.এম. মেনুফেকচরিং ফেসিলিতীশিং শেমগৎপদা মতেং পাংগনি, মসিদা রের আর্থ ওক্সাইদশিংবু ধাতুশিংদা, ধাতুশিংবু এল্লোইদশিংদা, অমসুং এল্লোইদশিংবু ফিনিস আর.ই.পি.এম. শিংদা ওন্থোকপা য়াওরি।
ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং, রিন্যুএবল ইনর্জী, ইন্দস্ত্রীএল এপ্লিকেসনশিং অমসুং কঞ্জ্যুমর ইলেক্ত্রোনিক্সনা য়াম্না থুনা হেনগৎলক্লিবা দিমান্দনা মরম ওইদুনা, ২০২৫দগী ২০৩০ ফাওবদা ভারতকী আর.ই.পি.এম.শিং শিজিন্নবা শরুক অনি হেনগৎলগনি হায়না পানরি। হৌজিক্কী ওইনা, আর.ই.পি.এম. শিংগীদমক ভারতকী দিমান্দ অসি মরুওইনা ইম্পোর্তকী খুত্থাংদা ফংলি। মসিগী খোংথাং অসিগী খুত্থাংদা, ভারতনা ইহান হানবা ইন্তিগ্রেতেদ আর.ই.পি.এম. মেনুফেকচরিং ফেসিলিতীশিং লিংখৎলগনি। মসিনা থবক ফংহল্লগনি, মশা-মরোমদোম লেপচবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং ২০৭০ ফাওবদা নেৎ জিরো ফংহন্নবা লৈবাক অসিগী অচেৎপা থৌনা অদু মাংলোমদা পুরক্লগনি।
স্কিম অসিগী অপুনবা শেল থাদবা অসি লুপা করোর ৭২৮০নি। মসিদা চহি মঙা (৫) গী ওইনা আর.ই.পি.এম. য়োনবদা লুপা করোর ৬৪৫০গী সেল্স-লিঙ্কেদ ইন্সেন্তিবশিং অমসুং আর.ই.পি.এম. মেনুফেকচরিং ফেসিলিতীশিংগী অপুনবা এম.তি.পি.এ. ৬০০০ লিংখৎনবা লুপা করোর ৭৫০গী কেপিতেল সবসিদী য়াওরি।
স্কীম অসিনা গ্লোবেল কম্পিতিতিব বিদর প্রোসেস অমগী খুত্থাংদা বেনিফিসরী মঙাদা অপুনবা কেপাসিতী এলোকেসন তৌনবা পান্দম থম্লি। বেনিফিসরী খুদিংমক্তা এম.তি.পি.এ. ১,২০০ ফাওবগী কেপাসিতী পীগনি।
স্কিম অসিগী অপুনবা মতম অসি এৱার্দ পীরকপা তাংদগী চহি ৭ ওইগনি। মসিদা ইন্তিগ্রেতেদ আর.ই.পি.এম. মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতী অমা লিংখৎনবগীদমক চহি ২গী প্রেগনেসন পেরিওদ অমসুং আর.ই.পি.এম. য়োনবদা ইন্সেন্তিব দিসবেন্দমেন্ত ফংনবগীদমক চহি ৫ য়াওরি।
ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা খোংথাং অসি দোমেস্তিক আর.ই.পি.এম. মেনুফেকচরিং ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মালেমগী কৈথেলশিংদা কম্পিতিতিবনেস হেনগৎহন্নবা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমনি। আর.ই.পি.এম. পুথোকপদা লমদমসিগী তৌবা ঙম্বশিং পুক্নিং থৌগৎতুনা, স্কিম অসিনা দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রীশিংগীদমক আর.ই.পি.এম. সপ্লাই চেন সেক্যুর তৌবতা নত্তনা লৈবাক অসিগী নেত জিরো ২০৭০গী ৱাশকসু শৌগৎকনি। মসিনা ভিক্সিত ভারত @2047গী মঙলানগী মতুং ইন্না তেক্নোলোজীগী লমদা মশা-মরোমদোম লেপচবা, মালেমগী থাক্তা চাংদম্নবা ঙম্বা অমসুং তুং কোইনা চৎকদবা ইন্দস্ত্রীএল বেজ অমা শেমগৎনবা লৈঙাক্না লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি।

Cabinet
Cabinet Approves Rs.7,280 Crore Scheme to Promote Manufacturing of Sintered Rare Earth Permanent Magnets (REPM)
First-of-its-kind initiative by the Government of India to promote REPM ecosystem, enhancing self-reliance and positioning India as a key player in the global REPM market
The scheme will promote domestic manufacturing of 6,000 MTPA of sintered REPM, strengthen supply chains for the automotive, defence, and aerospace sectors, and support the Atmanirbhar Bharat Abhiyan and India's Net Zero 2070 commitment
26 NOV 2025 4:03PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the 'Scheme to Promote Manufacturing of Sintered Rare Earth Permanent Magnets' with a financial outlay of Rs.7280 crore. This first-of-its-kind initiative aims to establish 6,000 Metric Tons per Annum (MTPA) of integrated Rare Earth Permanent Magnet (REPM) manufacturing in India, thereby enhancing self-reliance and positioning India as a key player in the global REPM market.
REPMs are one of the strongest types of permanent magnets and are vital for electric vehicles, renewable energy, electronics, aerospace, and defence applications. The Scheme will support the creation of integrated REPM manufacturing facilities, involving conversion of rare earth oxides to metals, metals to alloys, and alloys to finished REPMs.
Driven by the rapidly growing demand from electric vehicles, renewable energy, industrial applications, and consumer electronics, India's consumption of REPMs is expected to double by 2030 from 2025. At present, India's demand for REPMs is met primarily through imports. With this initiative, India will establish its first ever integrated REPM manufacturing facilities, generating employment, strengthening self-reliance and advancing the nation's commitment to achieve Net Zero by 2070.
The total financial outlay of the scheme is Rs.7280 crore, comprising a sales-linked incentives of Rs. 6450 crore on REPM sales for five (5) years and capital subsidy of Rs.750 crore for setting up an aggregate of 6,000 MTPA of REPM manufacturing facilities.
The scheme envisions allocating the total capacity to five beneficiaries through a global competitive bidding process. Each beneficiary will be allotted up to 1,200 MTPA of capacity.
The total duration of the scheme will be 7 years from the date of award, including a 2-year gestation period for setting up an integrated REPM manufacturing facility, and 5 years for incentive disbursement on the sale of REPM.
This initiative by the Government of India is a landmark step towards strengthening the domestic REPM manufacturing ecosystem and enhancing competitiveness in the global markets. By fostering indigenous capabilities in REPM production, the scheme will not only secure the REPM supply chain for domestic industries but also support the nation’s Net Zero 2070 commitment. It embodies the Governments unwavering commitment to build a technologically self-reliant, globally competitive, and sustainable industrial base, in line with the vision of Viksit Bharat @2047.