প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধানমন্ত্রী নবেম্বর 28 দা করনাতকা অমসুং গোৱা চৎকদৌরি
প্রধানমন্ত্রীনা উদুপ্পীদা শ্রী কৃষ্ণ মথতা চৎকনি অমসুং লক্ষ কন্থ গীতা পারায়ন্দা শরুক য়াগনি
প্রধানমন্ত্রীনা কৃষ্ণ গর্ভগৃহগী মমাংদা লৈরিবা সুৱর্ন তীর্থ শঙলেন শঙ্গাগনি অমসুং শেংলবা কনকনা কিন্দীগীদমক্তা কনক কবচ কৎকনি
প্রধানমন্ত্রীনা গোৱাদা শ্রী সংস্থান গোকর্ন পর্তগালী জীবোতম মথকী 550 শুবা কুমওনগী থৌরমদা শরুক য়াগনি
প্রধানমন্ত্রীনা প্রভু শ্রী রামগী ফুৎ 77 ৱাংবা মীতম মায়খুম হাংদোক্কনি
27 NOV 2025 11:58AM by PIB Imphal
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী নবেম্বর 28 দা করনাতকা অমসুং গোৱাদা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং 11:30 মুক তাবদা প্রধানমন্ত্রীনা করনাতকাগী উদুপ্পীদা লৈবা শ্রী কৃষ্ণগী মথতা চৎকনি। মসিগী মতুংদা মহাক গোৱাদা চৎকনি। মফমসিদা নুংথীল পুং 3:15 মুক তাবদা শ্রী সংস্থান গোকর্ন পর্তগালী জীবোতম মথকী 550 শুবা কুমওন্দা পাংথোকপা 'সার্ধ পঞ্চশতামনোতসব' থৌরমদা শরুক য়াগনি
উদুপ্পীদা পি.এম.
প্রধানমন্ত্রী উদুপ্পীদা শ্রী কৃষ্ণ মথতা চৎকনি অমসুং লক্ষ কন্থ গীতা পারায়ন থৌরমদা শরুক য়াগনি। মসিদা মহৈরোইশিং, লম্বোইবশিং, স্কোলরশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা লমশিংগী সিতিজেনশিং য়াওনা মীওই 100,000 রোম্না শরুক য়াগনি অদুগা অমত্তা ওইবা খোজ্ঞেলদা শ্রীমদ ভগৱদ গীতাগী লাইশোন শোনগনি। প্রধানমন্ত্রীনা কৃষ্ণ গর্ভগৃহগী মমাংদা লৈরিবা সুৱর্ন তীর্থগী শঙলেন শঙ্গাগনি অমসুং শেংলবা কনকনা কিন্দীগীদমক্তা কনক কবচ(শনাগী কবচ) কৎকনি। কনক কিন্দী অসি শেংলবা থোংনি। মুনী কনকদাসনা মসিগী থোং অসিদা ভগৱান কৃষ্ণগী তাংলবা দর্শন তৌবা ফংজখি হায়না হায়নৈ। উদুপ্পীদা লৈরিবা শ্রী কৃষ্ণ মথ অসি চহী 800 গী মমাংদা বেদান্তকী দ্বৈতা ফিলোজোফী হৌদোকখিবা শ্রী মাধৱাচার্যনা হৌদোকখিবনি।
গোৱাদা পি.এম.
শ্রী সংস্থান গোকর্ন পর্তগালী জীবোতম মথকী 550 শুবা কুমওনগী থৌরম 'সার্ধ পঞ্চশতামনোতসব' থৌরমদা প্রধানমন্ত্রীনা খা থংবা গোৱাগী কেনাকোনাদা লৈবা মথতা চৎকনি।
প্রধানমন্ত্রীনা সংস্থান গোকর্ন পর্তগালী জীবোতম মথতা লৈবা প্রভু শ্রী রামগী ফুৎ 77 ৱাংবা শেজ্ঞেংগী মীতম মায়খুম হাংদোক্কনি অমসুং মথনা শেমগৎপা 'রামায়ন থীম পার্ক গার্দেন' শঙ্গাগনি। প্রধানমন্ত্রীনা থৌরম অসিদা অখন্নবা পোস্তেল স্তাম্প অমসুং নিংশিং খুদম ওইগদবা শেলয়েকসু চৎনহনগনি অমসুং মফমসিদা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
শ্রী সংস্থান গোকর্ন পর্তগালী জীবোতম মথ অসি অহানবা গৌর সারস্বত ব্রাহ্মন বৈষ্ণব মথনি। মসি জগদগুরু মাধৱাচার্য়না 13 শুবা চহীচাদা হৌদোকখিবা সিস্তেম অমা ওইরিবা দ্বৈতগী মথং-মনাওগী ফোলোৱরনি। মথ অসিগী ময়ায় লোয়শঙ অসি কুসাৱতী তুরেলগী তোর্বান্দা লৈবা খা থংবা গোৱাগী অপীকপা তাউন অমা ওইরিবা পর্তগালীদা লৈ।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka and Goa on 28th November
PM to visit Sri Krishna Matha in Udupi and participate in Laksha Kantha Gita Parayana
PM to inaugurate Suvarna Teertha Mantapa located in front of the Krishna sanctum, and dedicate the Kanaka Kavacha for the sacred Kanakana Kindi
PM to participate in 550th-Year Celebrations of Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math in Goa
PM to unveil 77 feet bronze statue of Prabhu Shri Ram
27 NOV 2025 11:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka and Goa on 28th November. At around 11:30 AM, Prime Minister will visit Sri Krishna Matha in Udupi, Karnataka. Later, he will travel to Goa, where at around 3:15 PM, he will visit Shri Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math on the occasion of ‘Sardha Panchashatamanotsava’, the 550th-year celebration of the Math.
PM in Udupi
Prime Minister will visit Sri Krishna Matha in Udupi and participate the Laksha Kantha Gita Parayana programme—a devotional gathering of 100,000 participants, including students, monks, scholars, and citizens from various walks of life, who will recite the Srimad Bhagavad Gita in unison.
Prime Minister will also inaugurate the Suvarna Teertha Mantapa, located in front of the Krishna sanctum, and dedicate the Kanaka Kavacha (golden cover) for the sacred Kanakana Kindi, a sacred window through which the saint Kanakadasa is believed to have had the divine darshan of Bhagwan Krishna. Sri Krishna Matha, Udupi, was established over 800 years ago by Sri Madhvacharya, the founder of the Dvaita philosophy of Vedanta.
PM in Goa
On the occasion of ‘Sardha Panchashatamanotsava’, the 550th-year celebration of the Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math, Prime Minister will visit the Math at Canacona, South Goa.
Prime Minister will unveil a 77 feet statue of Prabhu Shri Ram, made up of bronze at Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math and will also inaugurate ‘Ramayana Theme Park Garden’ developed by the Math. Prime Minister will also release the special postal stamp and a commemorative coin, and address the gathering on the occasion.
Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math is the first Gowd Saraswat Brahmin Vaishnava Math. It follows the Dvaita order, a system established by Jagadguru Madhvacharya in the 13th century AD. The Math is headquartered in Partagali, a small town in South Goa, on the banks of the river Kushavati.