প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৮ নৱেম্বৰত কৰ্ণাটক আৰু গোৱা ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উডুপিৰ শ্ৰী কৃষ্ণ মঠ ভ্ৰমণ কৰিব আৰু লক্ষ কণ্ঠ গীতা পৰায়ণত অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃষ্ণ গৰ্ভগৃহৰ সন্মুখৰ সুবৰ্ণ তীৰ্থ মণ্ডপ উদ্বোধন কৰিব আৰু পৱিত্ৰ কনকনা কিণ্ডীৰ বাবে কনক কৱচ উৎসৰ্গা কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গোৱাৰ শ্ৰী সংস্থান গোকৰ্ণ পৰ্তাগলী জীৱোত্তম মঠৰ ৫৫০ সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰভু শ্ৰী ৰামৰ ৭৭ ফুট ওখ ব্ৰঞ্জৰ মূৰ্তি উন্মোচন কৰিব
27 NOV 2025 11:58AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৮ নৱেম্বৰত কৰ্ণাটক আৰু গোৱা ভ্ৰমণ কৰিব। দিনৰ প্ৰায় ১১.৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰ্ণাটকৰ উডুপিৰ শ্ৰী কৃষ্ণ মঠ দৰ্শন কৰিব। পিছত তেওঁ গোৱালৈ যাত্ৰা কৰিব, য'ত তেওঁ দিনৰ প্ৰায় ৩.১৫ বজাত মঠৰ ৫৫০ সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপন শৰ্দা পঞ্চশতমনোৎসৱ উপলক্ষে শ্ৰী সংস্থান গোকৰ্ণ পৰ্তাগলী জীৱোত্তম মঠ দৰ্শন কৰিব।
উডুপিত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উডুপিৰ শ্ৰী কৃষ্ণ মঠ দৰ্শন কৰিব আৰু লক্ষ কণ্ঠ গীতা পৰায়ণ কাৰ্যসূচী এটি ভক্তিমূলক সমাৱেশত অংশগ্ৰহণ কৰিব, য'ত ১,০০,০০০ অংশগ্ৰহণকাৰী, শিক্ষাৰ্থী, সন্ন্যাসী, পণ্ডিত আৰু বিভিন্ন ক্ষেত্ৰৰ নাগৰিকসকল একেলগে শ্ৰীমদভাগৱত গীতা পাঠ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃষ্ণ মন্দিৰৰ সন্মুখত অৱস্থিত সুবৰ্ণ তীৰ্থ মণ্ডপ উদ্বোধন কৰিব আৰু পৱিত্ৰ কনকনা কিণ্ডীৰ বাবে কনক কৱচ (সোণালী আৱৰণ) উৎসৰ্গা কৰিব, য'ত সন্ত কনকদাসে ভগৱান কৃষ্ণৰ ঐশ্বৰিক দৰ্শন লাভ কৰিছিল বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। উডুপিৰ শ্ৰী কৃষ্ণ মঠ বেদান্তৰ দ্বৈত দৰ্শনৰ প্ৰতিষ্ঠাপক শ্ৰী মাধৱাচাৰ্যৰ দ্বাৰা ৮০০ বছৰৰো অধিক আগতে প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল।
গোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
শ্ৰী সংস্থান গোকৰ্ণ পৰ্তাগলী জীৱোত্তম মঠৰ ৫৫০ সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি শৰ্দা পঞ্চশতমনোৎসৱ উদযাপন উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দক্ষিণ গোৱাৰ কনকনাস্থিত মঠ ভ্ৰমণ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী সংস্থান গোকৰ্ণ পৰ্তাগলী জীৱোত্তম মঠত ব্ৰঞ্জৰে নিৰ্মিত প্ৰভু শ্ৰী ৰামৰ ৭৭ ফুট উচ্চতাৰ এটা মূৰ্তি উন্মোচন কৰিব আৰু মঠৰ দ্বাৰা বিকশিত ৰামায়ণ থিম পাৰ্ক গাৰ্ডেন উদ্বোধন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশেষ ডাক টিকট আৰু এটা স্মাৰক মুদ্ৰাও মুকলি কৰিব আৰু এই উপলক্ষে আয়োজিত সমাৱেশত ভাষণ দিব।
শ্ৰী সংস্থান গোকৰ্ণ পৰ্তাগলী জীৱোত্তম মঠ হৈছে প্ৰথম গৌড় সাৰস্বত ব্ৰাহ্মণ বৈষ্ণৱ মঠ। ই দ্বৈত মত অনুসৰণ কৰে, যি হৈছে ত্ৰয়োদশ শতিকাত জগতগুৰু মাধৱাচাৰ্যৰ দ্বাৰা প্ৰতিষ্ঠা কৰা এক ব্যৱস্থা। মঠটোৰ মুখ্য কাৰ্যালয় কুশৱতী নদীৰ পাৰত দক্ষিণ গোৱাৰ এখন সৰু চহৰ পৰ্তাগলীত অৱস্থিত।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka and Goa on 28th November
PM to visit Sri Krishna Matha in Udupi and participate in Laksha Kantha Gita Parayana
PM to inaugurate Suvarna Teertha Mantapa located in front of the Krishna sanctum, and dedicate the Kanaka Kavacha for the sacred Kanakana Kindi
PM to participate in 550th-Year Celebrations of Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math in Goa
PM to unveil 77 feet bronze statue of Prabhu Shri Ram
27 NOV 2025 11:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka and Goa on 28th November. At around 11:30 AM, Prime Minister will visit Sri Krishna Matha in Udupi, Karnataka. Later, he will travel to Goa, where at around 3:15 PM, he will visit Shri Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math on the occasion of ‘Sardha Panchashatamanotsava’, the 550th-year celebration of the Math.
PM in Udupi
Prime Minister will visit Sri Krishna Matha in Udupi and participate the Laksha Kantha Gita Parayana programme—a devotional gathering of 100,000 participants, including students, monks, scholars, and citizens from various walks of life, who will recite the Srimad Bhagavad Gita in unison.
Prime Minister will also inaugurate the Suvarna Teertha Mantapa, located in front of the Krishna sanctum, and dedicate the Kanaka Kavacha (golden cover) for the sacred Kanakana Kindi, a sacred window through which the saint Kanakadasa is believed to have had the divine darshan of Bhagwan Krishna. Sri Krishna Matha, Udupi, was established over 800 years ago by Sri Madhvacharya, the founder of the Dvaita philosophy of Vedanta.
PM in Goa
On the occasion of ‘Sardha Panchashatamanotsava’, the 550th-year celebration of the Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math, Prime Minister will visit the Math at Canacona, South Goa.
Prime Minister will unveil a 77 feet statue of Prabhu Shri Ram, made up of bronze at Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math and will also inaugurate ‘Ramayana Theme Park Garden’ developed by the Math. Prime Minister will also release the special postal stamp and a commemorative coin, and address the gathering on the occasion.
Shree Samsthan Gokarn Partagali Jeevottam Math is the first Gowd Saraswat Brahmin Vaishnava Math. It follows the Dvaita order, a system established by Jagadguru Madhvacharya in the 13th century AD. The Math is headquartered in Partagali, a small town in South Goa, on the banks of the river Kushavati.