ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
'ସମ୍ବିଧାନ ଦିବସ' ଅବସରରେ ସମସ୍ତ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
26 NOV 2025 2:19PM by PIB Bhubaneswar
• ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଗଣତନ୍ତ୍ର, ଭାରତର ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କୁ ସମାନ ସୁଯୋଗ, ସମ୍ମାନଜନକ ଜୀବନ, ଜାତୀୟ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ଏବଂ ଅଧିକାର ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ, ଯାହା ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିଥାଏ
• ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 'ସମ୍ବିଧାନ ଦିବସ’ ପାଳନ କରି ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଅଧିକ ସଚେତନ କରିଛନ୍ତି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଓ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା 'ସମ୍ବିଧାନ ଦିବସ' ଅବସରରେ ବାବାସାହେବ ଡକ୍ଟର ଭୀମରାଓ ଆମ୍ବେଦକର, ଡକ୍ଟର ରାଜେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରସାଦ ଏବଂ ସମ୍ବିଧାନ ସଭାର ସମସ୍ତ ମହାନ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ହୃଦୟରୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିଲେ।
'ଏକ୍ସ’ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି, ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଭାରତର ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କୁ ସମାନ ସୁଯୋଗ, ସମ୍ମାନଜନକ ଜୀବନ, ଜାତୀୟ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ଏବଂ ଅଧିକାର ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ, ଯାହା ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ ପାଇଁ ପଥ ପରିଷ୍କାର କରିଥାଏ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 'ସମ୍ବିଧାନ ଦିବସ’ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରି ଦେଶର ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଅଧିକ ସଚେତନ କରିଛନ୍ତି।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays his respects to Babasaheb Dr. Bhimrao Ambedkar, Dr. Rajendra Prasad and all the great members of the Constituent Assembly on the occasion of ‘Constitution Day’ and extends heartfelt greetings to all citizens
The Constitution of India, the world’s largest democracy, provides every citizen with equal opportunities, a dignified life, national duties and rights, paving the way to build a strong nation
Prime Minister Shri Narendra Modi, by commemorating ‘Constitution Day,’ has made the citizens of the country more aware and conscious of democratic values
26 NOV 2025 2:19PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid his respects to Babasaheb Dr. Bhimrao Ambedkar, Dr. Rajendra Prasad and all the great members of the Constituent Assembly, on the occasion of ‘Constitution Day’ and extended heartfelt greetings to the citizens of the country.
In a post on ‘X’ platform, Shri Amit Shah said, the Constitution of India, the world’s largest democracy, provides every citizen with equal opportunities, a dignified life, national duties and rights, paving the way to build a strong nation. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi, by initiating ‘Constitution Day,’ has made the citizens of the country more aware of democratic values.