ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲଚିତ ବରଫୁକାନଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
24 NOV 2025 1:02PM by PIB Bhubaneswar
• ତାଙ୍କର ଅଦମ୍ୟ ଦେଶପ୍ରେମ, ଅଦମ୍ୟ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ଅତୁଳନୀୟ ସାମରିକ ନେତୃତ୍ୱ କେବଳ ଆସାମ ଏବଂ ଆମ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ଅବଶିଷ୍ଟ ଭାଗକୁ ମୋଗଲମାନଙ୍କ ଆକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିନଥିଲା, ବରଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ମୂଲ୍ୟବାନ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ମଧ୍ୟ ସୁରକ୍ଷିତ କରିଥିଲା
• ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ଜୀଙ୍କ ଜୀବନ ଦେଶପ୍ରେମୀମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାର ବତୀଘର ହୋଇ ରହିବ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆମ ଇତିହାସର ଅନ୍ୟତମ ମହାନ ଯୋଦ୍ଧା ଅହୋମ ଜେନେରାଲ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କହିଛନ୍ତି," ଆମ ଇତିହାସର ଅନ୍ୟତମ ମହାନ ଯୋଦ୍ଧା ଅହୋମ ଜେନେରାଲ ଲଚିତ ବରଫୁକାନ ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି। ତାଙ୍କର ଅତୁଟ ଦେଶପ୍ରେମ, ଅପରାଜେୟ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ଅତୁଳନୀୟ ସାମରିକ ନେତୃତ୍ୱ କେବଳ ଆସାମ ଏବଂ ଆମ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ଅବଶିଷ୍ଟ ଭାଗକୁ ମୋଗଲମାନଙ୍କ ଆକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିନଥିଲା, ବରଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ମୂଲ୍ୟବାନ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ମଧ୍ୟ ସୁରକ୍ଷିତ କରିଥିଲା। ତାଙ୍କର ଜୀବନ ଦେଶପ୍ରେମୀମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାର ବତୀଘର ହୋଇ ରହିବ ।’’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah pays tribute Lachit Barphukan Ji, on his Jayanti
Tributes to one of the greatest warriors of our history, Ahom General Lachit Barphukan Ji, on his Jayanti
His unflinching patriotism, invincible valor, and unparalleled military leadership not only shielded Assam and the rest of our Northeast from the onslaught of the Mughals but also secured the region's precious cultural heritage
Lachit Barphukan Ji’s life will remain a lighthouse of inspiration for patriots forever
24 NOV 2025 1:02PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah paid tribute to one of the greatest warriors of our history, Ahom General Lachit Barphukan Ji, on his Jayanti.
Union Home Minister and Minister of Cooperation in a post on ‘X’, said, “Tributes to one of the greatest warriors of our history, Ahom General Lachit Barphukan Ji, on his Jayanti. His unflinching patriotism, invincible valor, and unparalleled military leadership not only shielded Assam and the rest of our Northeast from the onslaught of the Mughals but also secured the region's precious cultural heritage. His life will remain a lighthouse of inspiration for patriots forever.”