প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জোহান্নেসবার্গতা জি-২০ মীফমগী নাকলদা খা অফ্রিকাগী রাষ্ট্রপতি উনখ্রে
23 NOV 2025 2:38PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জোহান্নেসবার্গতা জি-২০ মীফমগী নাকলদা খা অফ্রিকাগী রাষ্ট্রপতি সিরিল রামাফোসাগা উনখ্রে। তরাম্না ওকপগীদমক অমসুং মীফম অসি মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি রামাফোসা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ন্যু দিল্লি জি-২০ মীফম মনুংদা লৌখিবা ৱারেপশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা হোৎনবগীদমক মহাক্না খা অফ্রিকা জি-২০ গী থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত-খা অফ্রিকাগী পুৱারি ওইরবা মরীশিং নিংশিংলদুনা, লুচিংবা অনিমক্না নাকল অনিগী মরীশিং হন্না য়েংশিনখি অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, ফুদ সেকুরিতি, স্কিল দিবলপমেন্ত, মাইনিং, য়ুথ একচেঞ্জ অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা মাইপাকপশিং পুরকপদা অপেনবা ফোঙদোকখি। এ.আই, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমসুং ক্রিতিকেল মিনরেলশিংগী হিরমশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা লম্বীশিং মখোয়না খন্নখি। ভারতকী ফার্মশিং খা অফ্রিকাদা মশিং হেনগৎলকপদা মখোয়না তরাম্না ওকখি অমসুং ইনফ্রাষ্ট্রকচর, তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন, মাইনিং অমসুং ষ্টার্দঅপ সেক্তরশিংদা লৈবাক অমনা অমদা শেন থাদবা য়ানরে। খা অফ্রিকাগী চিতা ভারত্ত পুরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি রামাফোসা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারতনা লুচিংবা ইন্তরনেসনেল বিগ কেত এল্লাইন্স শরুক য়ানবা মহাক্কী মফমদা খঙহনখি।
গ্লোবেল সাউথকী খোঞ্জেল কনখৎহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা লুচিংবশিং য়ানখ্রে। হিরম অসিদা, আই.বি.এস.এ লুচিংবশিংগী মীফম পাংথোক্নবা খা অফ্রিকানা পায়খৎলিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ২০২৬ দা ভারতনা ব্রিক্সকী চিয়ার্মেন ওইগদৌরিবা অসিদা খা অফ্রিকানা মপুংফানা শৌগৎপা অদু রাষ্ট্রপতি রামাফোসানা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with President of South Africa on the sidelines of G20 Summit in Johannesburg
23 NOV 2025 2:38PM by PIB Delhi
Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi today met H.E. Mr. Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa in Johannesburg on the sidelines of the G20 Summit. Prime Minister thanked President Ramaphosa for the warm hospitality and successful conduct of the Summit. He appreciated South African G20 efforts to take forward and build on decisions arrived during the New Delhi G20 Summit.
Recalling the historical ties that underpin India - South Africa ties, both leaders reviewed bilateral ties and expressed satisfaction at the progress achieved in various fields of cooperation, including trade and investment, food security, skill development, mining, youth exchange and people-to- people ties. They discussed ways to enhance cooperation in the fields of AI, Digital Public Infrastructure and critical minerals. The leaders welcomed the growing presence of Indian firms in South Africa and agreed to facilitate mutual investments, especially in infrastructure, technology, innovation, mining and start-up sectors. Prime Minister thanked President Ramaphosa for South African cheetah relocation to India and invited him to join the International Big Cat Alliance led by India.
The leaders agreed to work jointly to amplify the voice of the Global South. In this context, Prime Minister appreciated the initiative take by South Africa to hold IBSA leaders meeting. President Ramaphosa assured South Africa’s full support to India’s upcoming Chairship of BRICS in 2026.