କ୍ୟାବିନେଟ
‘ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍’ର ୧୫୦ତମ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ସମାରୋହକୁ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟର ମଞ୍ଜୁରୀ
01 OCT 2025 3:30PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟର ଭାରତର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତା ସଂଗ୍ରାମର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଗୀତ ‘ବନ୍ଦେ ମାତରମ୍’ର ଐତିହାସିକ ଭୂମିକାକୁ ମାନ୍ୟତା ଦେବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ, ଏହାର ୧୫୦ତମ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଉପଲକ୍ଷେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ରାଷ୍ଟ୍ରବ୍ୟାପୀ ସମାରୋହକୁ ମଞ୍ଜୁରୀ ଦେଇଛି । ଏହି ସମାରୋହର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଦେଶବ୍ୟାପୀ, ବିଶେଷ ଭାବେ ଯୁବା ଏବଂ ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଗୀତର ମହତ୍ତ୍ଵ ବାବଦରେ ବ୍ୟାପକ ଜାଗରୁକତା ସୃଷ୍ଟି ପାଇଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ।

Cabinet
Cabinet approves celebration of 150 years of Vande Mataram song
01 OCT 2025 3:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved nationwide celebrations to commemorate 150 years of the national song ‘Vande Mataram’, recognizing its historic role in India’s freedom struggle. The celebrations are aimed especially at youth and students to deepen awareness of the song’s significance through country-wide initiatives.